Noten 23 t/m 27/Ali B en de andere rovers

[23]

SEXUEEL WANGEDRAG BIJ THE VOICE OF HOLLAND/ONSCHULDIG TOT SCHULD BEWEZENASTRID ESSED25 JANUARI 2022
https://www.astridessed.nl/sexueel-wangedrag-bij-the-voice-of-holland-onschuldig-tot-schuld-bewezen/

OF

https://astridessed.weebly.com/blog/sexueel-wangedrag-bij-the-voice-of-hollandonschuldig-tot-schuld-bewezen

[24]

ZIE NOOT 2

[25]

ZIE NOOT 2

[26]

ECHTSCHEIDING.NLVROUW VERZINT VERKRACHTING OM ECHTSCHEIDING TEVOORKOMEN
https://www.echtscheiding-wijzer.nl/nieuws/vrouw-verzint-verkrachting-om-scheiding-te-voorkomen.html

Vier mannen uit Asten zijn onterecht beschuldigd van verkrachting. Een 47-jarige vrouw deed in september 2017 aangifte tegen alle vier de mannen. In werkelijkheid ging zij vreemd met hen. Toen haar echtgenoot binnen liep schrok zij en verzon zij de verkrachting. Het OM heeft de vrouw beschuldigd van valse aangifte.

De vrouw gaf aan dat ze gedrogeerd was na een avondje stappen en dat ze vervolgens aan haar lichaam voelde dat er dingen waren gebeurd die niet klopte. Het verhaal schokte veel mensen uit het dorp. De politie zette zijn zedenteam in die grondig onderzoek deed. Er werden echter geen sporen gevonden tijdens het onderzoek. Ook de gesprekken met de vier mannen en foto’s riepen het beeld op van een gezellige uit de hand gelopen stapavond. Echter de vrouw bleef volhouden ook nadat de politie haar confronteerde met alle tegenstrijdigheden.

De man van de vrouw verpreidde het verhaal over de vier mannen ook in het dorp. Hij had volgens hem geen enkele reden om aan het verhaal van zijn vrouw te twijfelen. Ondanks dat de politie hem vertelde dat ze twijfels hadden bij het verhaal. De impact in het dorp was groot en het heeft grote impact op het image van de vier mannen gehad. Daarnaast zijn voor het onderzoek flinke kosten gemaakt. En dat allemaal voor een verzonnen verhaal. Treurig!

EINDE BERICHT ECHTSCHEIDING.NL

RTL NIEUWSFRANS WERD ONTERECHT BESCHULDIGD VAN VERKRACHTING:”IK DACHT AAN EEN GRAP”18 SEPTEMBER 2018
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4420106/valselijk-beschuldigd-van-verkrachting

Vijf procent van de aangiftes van verkrachting is vals, blijkt uit promotieonderzoek van rechtspsycholoog André de Zutter. Ook Frans werd valselijk beschuldigd van seksueel misbruik. Zijn ex deed in 2006 aangifte, ongeveer een halfjaar nadat hun relatie was geëindigd. Gisteravond deed Frans zijn verhaal bij RTL Late Night.

Frans had ‘een bovengemiddeld goede relatie’ met zijn ex, toen die in september 2005 na 23 jaar samenzijn eindigde. Zijn vriendin was met een ander naar bed gegaan en had hem tot overmaat van ramp een geslachtsziekte bezorgd.

Relatie met kinderen beschadigd

Bijna een halfjaar later beschuldigde ze Frans ook nog eens van mishandeling en verkrachting. Zes weken lang zat hij vast in voorarrest. Pas na 3,5 jaar werd hij vrijgesproken en daarmee gezuiverd van alle blaam.

Alleen bleek de relatie met zijn kinderen toen al flinke schade te hebben opgelopen. Ondanks talloze pogingen heeft Frans hen tot op de dag van vandaag niet gezien.

Frans kan zich de dag dat alle ellende begon nog goed herinneren. Hij was door de school van zijn kinderen meegevraagd naar een schooluitje. Ze gingen met een grote groep naar de bibliotheek van Breda. In het bijzijn van alle kinderen, leerkrachten en andere ouders werd Frans op gegeven moment op zijn schouder getikt door twee politieagenten.

‘Het is een grap’

“Daar hoorde ik dat ik werd verdacht van mishandeling, verkrachting en seksueel misbruik van mijn ex. Ik dacht toen nog: het is een grap.”

Alleen het was geen grap. Het duurde nog tot 2009 voordat zou blijken dat Frans’ ex een valse aangifte had gedaan. Hij heeft haar nooit meer gesproken en nooit duidelijkheid gehad over waarom ze aangifte tegen hem heeft gedaan.

‘Ze worden afgeschermd door hun moeder’

Frans heeft nog wel hoop dat de relatie met zijn kinderen ooit nog herstelt. Ze zijn nu 20 en 21 jaar oud. “Het zal vanuit hen moeten komen, zodra ze eraan toe zijn. Ze worden heel erg afgeschermd door hun moeder en oma. Ik hoop dat ze hun echte vader nog leren kennen.”

Overigens heeft Frans zijn ex nog aangeklaagd voor het doen van valse aangifte, maar zij werd daarvoor nooit veroordeeld.

EINDE RTL NIEUWS

[27]

ARTIKEL 188, WETBOEK VAN STRAFRECHT
Artikel 188Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/188.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht/188.html

Reacties uitgeschakeld voor Noten 23 t/m 27/Ali B en de andere rovers

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.