Noten 17 t/m 22/Ali B en de andere rovers

[17]

ZIE NOOT 1

[18]
ZIE NOOT 2

[19]
URBAN DICTIONARYBEEF

Beef

to have a grudge or start one with another person.(50 centlife’s on the line) “Beef u dont want none so dont start none”by Anonymous April 26, 2003
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Beef

[20]

[20]
”Op Twitter laten veel bekende mensen die in de talkshow van Tan te gast zijn geweest weten dat zij inderdaad steevast konden rekenen op een bedankbericht. Schrijfster Susan Smit: ‘Humberto Tan stuurde altijd een appje. Dat verdacht maken geeft aan dat je het verschil tussen grensoverschrijdend gedrag en zorg voor je gasten niet kent.’ Cabaretier Claudia de Breij zegt dat zij de appjes ‘altijd hoffelijk en leuk’ vond. ‘Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.’ Ook actrice Marian Mudder, Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf en Sportraad-voorzitter Michael van Praag steunen Tan. Schrijfster Saskia Noort noemt de presentator ‘de meest gastvrije, hoffelijke en integere’ talkshowhost die ze ooit heeft ontmoet. ”
PZNBIJVAL VOOR UMBERTO TAN NA BESCHULDIGINGOVER STUREN ONGEPASTE APPJES, PRESENTATORONTKENT STELLIG: ”PURE SMAAD!”17 JANUARI 2022
https://www.pzc.nl/show/bijval-voor-humberto-na-beschuldiging-over-sturen-ongepaste-appjes-presentator-ontkent-stellig-pure-smaad~a34dcf16/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Na de ontwikkelingen rond The voice of Holland dropte Albert Verlinde gisteravond een nieuw bommetje. In het SBS 6-programma Shownieuws beschuldigde de showbizzkenner zijn (voormalig) collega Humberto Tan van onbetamelijk gedrag. Hij roept RTL tevens op een breder onderzoek te doen. Tan ontkent stellig en spreekt van ‘pure smaad’. Veel BN’ers steunen Tan.

Verlinde sprak in het entertainmentprogramma, waar gisteren 807.000 mensen naar keken, over de periode 2015 en 2016 toen Humberto Tan een succesvolle latenighttalkshow had. ,,Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire-Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat? Nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Hij wil een breder onderzoek. ,,Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice, maar ik wil RTL ook oproepen een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen gebeurden. Bij The Voice én bij Humberto en we hebben ook nog het Expeditie Robinson-verhaal. Ik denk dat RTL kritisch moet kijken: jongens, wat was er in die tijd in vredesnaam aan de hand? Daar moet iedereen over aangesproken worden, ook de leidinggevenden. Daar moet een onderzoek naar gedaan worden.”

Zwaar gepikeerd

Humberto Tan is zwaar gepikeerd door de berichtgeving van Verlinde. ‘Albert Verlinde beschuldigt mij van het sturen van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice’, zegt Tan op Twitter gisteravond. Vanochtend voegt hij daaraan toe: ‘Beste Albert, je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je ‘verhaal’ te checken. Er ligt geen klacht bij RTL noch bij Blue Circle (producent, red.). Er is één klacht: van jou. Wat zijn je motieven?’

Op Twitter laten veel bekende mensen die in de talkshow van Tan te gast zijn geweest weten dat zij inderdaad steevast konden rekenen op een bedankbericht. Schrijfster Susan Smit: ‘Humberto Tan stuurde altijd een appje. Dat verdacht maken geeft aan dat je het verschil tussen grensoverschrijdend gedrag en zorg voor je gasten niet kent.’ Cabaretier Claudia de Breij zegt dat zij de appjes ‘altijd hoffelijk en leuk’ vond. ‘Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.’ Ook actrice Marian Mudder, Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf en Sportraad-voorzitter Michael van Praag steunen Tan. Schrijfster Saskia Noort noemt de presentator ‘de meest gastvrije, hoffelijke en integere’ talkshowhost die ze ooit heeft ontmoet. 

Verlinde vindt bovendien dat Unay Uslu (49), de nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media, in actie moet komen. ,,In Amerika zijn er vertrouwenspersonen bij programma’s. Ik vind dat we daar in Nederland met volwassen tv ook naartoe moeten. Je moet er een beleid op afstemmen. Ik ben zelf directeur van een bedrijf (Stage Nederland) geweest. Op het moment dat die hele #Metoo-zaak en Black Lives Matter speelden, dan moet je daar iets mee. En op het moment dat zo’n Jeroen-zaak speelt, dan moet hetzelfde gelden. Dat moet je dan meteen de kop indrukken. Er is blijkbaar een cultuur ontstaan, waarin dit kon gebeuren. Daarom heb ik ook de staatssecretaris opgeroepen: duik hier eens in. Voor vertrouwenspersonen, richtlijnen, beleid.”

De opmerkingen van Verlinde komen vlak nadat er een schandaal ontstond rond The Voice of Holland. Daarin bekende bandleider Jeroen Rietbergen ongepaste berichten te hebben gestuurd naar vrouwelijke kandidaten. Ook is er een aangifte gedaan tegen coach Ali B, die alles ontkent. Donderdag verschijnt er een uitzending van het BNNVara-programma Boos, waarin een onderzoek naar de misstanden bij The Voice wordt gepresenteerd.

EINDE BERICHT PZN

[21]
RTL BOULEVARDALBERT VERLINDE BESCHULDIGT HUMBERTO TAN VANONGEPAST GEDRAG16 JANUARI 2022
https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/news/artikel/5281524/humberto-tan-noemt-beschuldigingen-aan-zijn-adres-kolder

Humberto Tan (56) noemt de uitspraken die Albert Verlinde (60) over hem deed “kolder”. In ‘Shownieuws’ beschuldigt Albert de talkshowpresentator van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Humberto’s talkshow ‘RTL Late Night’, die hij van 2013 tot 2018 presenteerde. Albert roept RTL op een breder onderzoek te starten naar de “cultuur” die er in die tijd was bij RTL.

‘Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad’, schrijft Humberto op Twitter. ‘Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.’

Zaterdag werd duidelijk dat The voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van “seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma. Zijn collega-coach Anouk kondigde zondag op Instagram aan te vertrekken bij het programma.

EINDE RTL BOULEVARD BERICHT

RTL BOULEVARDHUMBERTO DOET AANGIFTE TEGEN ALBERT VERLINDEVANWEGE SMAAD EN LASTER17 JANUARI 2022
https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/5281623/humberto-tan-albert-verlinde-aangifte-smaad

Humberto Tan (56) doet aangifte tegen Albert Verlinde (60) vanwege smaad. Dat bevestigt de advocaat van Humberto, Robert Geerlings, aan RTL Boulevard. Albert beschuldigde Humberto zondagavond in ‘Shownieuws’ van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van zijn talkshow ‘RTL Late Night’, die van augustus 2013 tot juni 2018 te zien was.

Albert vertelde in de uitzending van Shownieuws dat Humberto zich schuldig heeft gemaakt aan ‘ongepast gedrag’. Hij riep daarbij op om een breder onderzoek te starten naar de ‘cultuur’ die er ‘in die tijd’ was bij RTL. De showbizzdeskundige deed deze uitspraken naar aanleiding van het nieuws dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de werksfeer bij The voice of Holland.

Humberto reageerde eerder al op de aantijgingen gedaan door Albert. ‘Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad’, schreef hij op Twitter. ‘Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.’

In een statement laat Humberto’s advocaat weten dat de presentator aangifte van laster en smaad heeft gedaan tegen Albert. “De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice. De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow. Dat het kwalijke beeld van de heer Tan, dat door de heer Verlinde welbewust wordt geschept, zeer schadelijk is voor de reputatie en professionele activiteiten van de heer Tan spreekt voor zich”, luidt het statement.

“De heer Tan wenst daarom dat de heer Verlinde zich in een strafrechtelijke procedure zal verantwoorden voor zijn ongefundeerde beweringen en het moedwillig beschadigen van de reputatie van de heer Tan en zijn programma.”

Een aantal bekende Nederlanders kwam eerder al op voor Humberto. Zo schrijft Claudia de Breij bijvoorbeeld dat de bedank-appjes van Humberto in haar telefoon altijd ‘hoffelijk en leuk’ waren. ‘Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.’ 

Ook Saskia Noort herkent zich niet in de uitspraken van Albert. Zij noemt Humberto – van alle talkshowhosts die ze heeft mogen ontmoeten – de ‘meest gastvrije, hoffelijke en integere’. ‘Zijn appjes de dag na de uitzending waren altijd correct. Hij gaf je het gevoel dat er geen afstand tussen host en gast bestond.’RTL Boulevard

EINDE BERICHT RTL BOULEVARD

[22]

OMROEP BRABANT.NLALBERT VERLINDE HEEFT SPIJT VAN UITSPRAKENOVER HUMBERTO TAN
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4030414/albert-verlinde-heeft-spijt-van-uitspraken-over-humberto-tan

Albert Verlinde uit Den Bosch heeft zijn excuses aangeboden aan Humberto Tan voor de uitspraken die hij ruim een week geleden deed in het programma Shownieuws. Verlinde beschuldigde Tan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was.

“Het is nu ruim een week geleden dat ik die belachelijke en stomme uitspraken deed over Humberto Tan”, zei Verlinde in de uitzending van Shownieuws dinsdagavond. “En ik wil echt hierbij zeggen dat ik ongelofelijk veel spijt heb en mijn oprechte excuses aanbied aan Humberto voor die idiote, domme uitspraken.”

Ongepast gedrag
Verlinde maakte de betreffende opmerkingen in een gesprek over The Voice of Holland. Het programma van RTL is per direct stilgelegd omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel ongepast gedrag.

In de uitzending van Shownieuws van vorige week zondag beschuldigde Verlinde Tan ervan grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow. Hij zou ‘de neiging’ hebben om na de uitzending contact te zoeken met vrouwen die hij leuk vond.

‘Pure kolder’
Later nuanceerde Verlinde zijn opmerkingen en beklemtoonde dat hij Tan ‘niet op één hoop wilde gooien’ met The Voice. Verlinde zei dat hij de presentator noemde als voorbeeld van de bedrijfscultuur ‘die toen bij RTL heerste’. Hij had zich naar eigen zeggen niet gerealiseerd dat mensen zouden denken dat hij Tans gedrag vergeleek met de misstanden bij The Voice.

Humberto Tan liet direct na de opmerkingen via Twitter van zich horen. “Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice”, schreef hij. Daarna deed Tan aangifte van de uitspraken van Verlinde.

Tan liet vervolgens weten niet te reageren op de excuses van Verlinde.

EINDE BERICHT OMROEP BRABANT

Reacties uitgeschakeld voor Noten 17 t/m 22/Ali B en de andere rovers

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.