Noten 15 t/m 20/Over JA21

[15]

”Sommigen zullen denken, dat zij niet de machtsmiddelen heeft om in te grijpen, maar die heeft zij wel degelijk!

Luister naar wat Lars Duursma, debatexpert daarover opmerkt:

”’Het reglement van orde geeft haar eigenlijk drie mogelijkheden.Het begint met een waarschuwing, vervolgens kan ze een Kamerlidvragen om de woorden terug te nemen en als dat niet gebeurt, dan kanze tijdelijk het woord ontnemen of iemand zelfs de toegang tot de vergadering ontzeggen” [39]Hierbij baseert hij zich op de volgende drie wetsartikelen:
Artikel 8.16, Reglement van Orde van de Tweede Kamer der StatenGeneraal (Waarschuwing voor) ongeoorloofd gedrag

Artikel 8.17, Reglement van Orde van de Tweede Kamer der StatenGeneraalOntneming van het woord
Artikel 8.18,  Reglement van Orde van de Tweede Kamer der StatenGeneraalUitsluiting van de vergadering[40]”

FASCISME IN UITVOERING/OVER UITSPRAKEN VAN PVV’ER

MARKUSZOWER EN EEN PASSIEVE TWEEDEKAMERVOORZITTER

ASTRID ESSED

1 MEI 2022

ZIE OOK NOTEN 39 EN 40 UIT BOVENSTAAND ARTIKEL

[16]

RACISTISCHE, DISCRIMINERENDE,ISLAMOFOBE EN

ANTISEMITISCHE UITSPRAKEN/VOORSTELLEN VAN NEDERLANDSE

POLITICI

ASTRID ESSED

31 OCTOBER 2019

BEHOREND BIJ BOVENSTAAND ARTIKEL/TEKSTEN RACISTISCHE,DISCRIMINERENDE,ISLAMOFOBE EN ANTISEMITISCHE

UITSPRAKEN/VOORSTELLEN NEDERLANDSE POLITICI

ASTRID ESSED’

31 OCTOBER 2019

[17]

ELLA VOGELAAR (69) ONVERWACHT OVERLEDEN/VERADEMING IN DE

XENOFOBISERING VAN DE POLITIEK/HULDE AAN EEN

DAPPERE VROUW

ASTRID ESSED

12 OCTOBER 2019

[18]

NATIONAAL COMITE 4 EN 5 MEI INTERVIEWT THIERRY BAUDET VOOR VRIJHEIDSBOEK EN NOEMT HEM ”INSPIREREND”/NORMALISERING

FASCISME UIT ONVERWACHTE HOEK

ASTRID ESSED

6 MEI 2019

ZIE OOK MAIL

[19]

WIKIPEDIA

FEMKE HALSEMA

https://nl.wikipedia.org/wiki/Femke_Halsema

[20]

DE BALIE

SIGN OF TIMES

DE STRIJD OM IDENTITEIT

MET THIERRY BAUDET EN FEMKE HALSEMA

29 JANUARI 2018

IN SAMENWERKING MET

Internationaal Theater Amsterdam

Wie kijkt naar de uitslag van de reeks recente verkiezingen in Europa en de gebeurtenissen in Catalonië, de Brexit en het Schots referendum, ziet dat we in een nieuw politiek tijdperk zijn beland. De klassieke strijd tussen progressief en conservatief lijkt verleden tijd. Identiteitspolitiek en nationalisme domineren in plaats daarvan het hart van de politiek. De samenleving polariseert langs identiteitslijnen en juist in een globaliserende wereld lijken mensen zich meer dan ooit te vereenzelvigen met een nationale of andere groepsidentiteit. Waardoor leeft deze identiteitspolitiek zo op? En wat zijn de consequenties van deze populistische focus op nationale identiteit?

In de eerste aflevering gaat Sign of the Times aan de hand van spraakmakende (theater)teksten uit de geschiedenis, gebracht door de acteurs van Toneelgroep Amsterdam, in gesprek met twee zeer verschillende politieke gasten – Thierry Baudet, de lijsttrekker van het nieuwe Forum voor Democratie, en oud-politicus Femke Halsema, voormalig lijsttrekker van GroenLinks. Via de kunsten onderzoeken we met hen het huidige politieke klimaat. Wat is de inzet van identiteit en nationalisme in de politiek? Wat is hun antwoord op het huidige gepolariseerde politieke klimaat? Is identiteitspolitiek een gevaar of een zegen?

Moderator: Yoeri Albrecht
Redactie: Johan Reyniers (Toneelgroep Amsterdam), Merlijn Geurts & Yoeri Albrecht (De Balie) en Wiepke Westbroek (Stadsschouwburg Amsterdam)

Sprekers

Thierry BaudetLijsttrekker Forum voor Democratie

Femke HalsemaVoormalig lijsttrekker GroenLinks

Sign of the Times

Toneelgroep Amsterdam, De Balie en Internationaal Theater Amsterdam slaan dit seizoen de handen ineen met de nieuwe programmaserie Sign of the Times. In vier programma’s onderzoeken we via theater, lezingen en debat hét maatschappelijke thema van vandaag: identiteit. Na de aftrap door Halsema en Baudet op 29 januari, richt Sign of the Times de schijnwerpers op seksuele identiteit op 1 maart. Op 10 mei onderzoeken we koloniale identiteit, samen met de wereldberoemde schrijver Kamel Daoud, wiens nieuwste boek in mei verschijnt. Daoud is onder meer bekend van de bestseller Moussa of de dood van een Arabier. Deze drie programma’s vormen de opmaat naar het laatste programma, op 2 juni. Dit programma, een ‘collagevoorstelling’ van Toneelgroep Amsterdam onder regie van Ivo van Hove, is onderdeel van de tweede editie van het Forum on European Culture (georganiseerd door De Balie & DutchCulture). Tijdens het Forum verkennen toonaangevende kunstenaars en denkers van over de hele wereld de kracht van kunst en cultuur voor de Europese identiteit en denken ze na over de toekomst van Europa.

Reacties uitgeschakeld voor Noten 15 t/m 20/Over JA21

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.