Noot 21/VERZET

[21]

POLENMELDPUNT

AD

PVV: POLENMELDPUNT GROOT SUCCES

13 DECEMBER 2012

https://www.ad.nl/binnenland/pvv-polenmeldpunt-groot-succes~a76f4348

Het veelbesproken PVV-meldpunt over Polen, Roemenen en Bulgaren heeft al 40.000 klachten opgeleverd. De meeste problemen gaan over dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast. De PVV noemt het meldpunt ‘een groot succes’. Dat schrijft het AD.

Sinds het meldpunt begin dit jaar is geopend kreeg de partij van Geert Wilders ruim 175.000 reacties binnen. Het overgrote deel was echter onbruikbaar omdat het haatmails of spam betrof.

Volgens de PVV gaat het in meer dan de helft van de klachten om overlast. Maar ook werd veel geklaagd over het inpikken van banen en woningen door mensen uit Midden- en Oost-Europa (16 procent van de klachten). In mindere mate gingen de klachten over crimineel gedrag als diefstal, inbraak en vandalisme.

Het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen, in de volksmond het ‘Polenmeldpunt’ genoemd, is al vanaf de start omstreden. Er kwamen duizenden klachten binnen bij anti-discriminatiebureaus. Politici in binnen- en buitenland distantieerden zich van het initiatief.

EINDE

WIKIPEDIA

MELDPUNT MIDDEN EN OOST EUROPEANEN

https://nl.wikipedia.org/wiki/Meldpunt_Midden_en_Oost_Europeanen

TUIGDORPEN

NU.NL

WILDERS WIL VEELPLEGERS VERBANNEN NAAR ”TUIGDORPEN”

10 FEBRUARI 2011

https://www.nu.nl/politiek/2443384/wilders-wil-veelplegers-verbannen-tuigdorpen.html

DEN HAAG –  In elke provincie moet een ’tuigdorp’ komen voor overlastplegers die herhaaldelijk in de fout gaan. PVV-leider Geert Wilders stelt donderdag dat hij hardnekkige overlast zoals in Gouda op die manier wil aanpakken.

Wilders heeft voor een plekje in een wooncontainer ver van de bebouwde kom veelplegers op het oog die in twee jaar tijd minstens drie keer in de fout gaan.

Als het om minderjarigen gaat, moet de familie mee. ”Zet al het schorriemorrie bij elkaar’’, vindt hij. Ze moeten naar het tuigdorp in afwachting van hun strafzaak en ook als ze hun straf hebben uitgezeten.

Pas als iemand langer dan een jaar werkt of studeert, zou die terug naar de ’bewoonde wereld’ mogen. ”Het tuig uit de wijk, zodat ze er daar geen overlast meer van hebben’’, aldus Wilders.

Heil

VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert ziet geen heil in een aparte woonomgeving voor mensen die stelselmatig overlast veroorzaken.

Omdat het om dorpen gaat waar iedereen in en uit kan lopen, wordt in haar ogen de overlast alleen maar verplaatst. Ze ziet meer in een harde aanpak van overlast met vervolging en bestraffing.

Gebiedsverboden

Bij het CDA kan het idee van de PVV ook al niet op steun rekenen. CDA-Kamerlid Coskun Çörüz wijst op bestaande regels om hardnekkige daders hard aan te pakken.

Verder kunnen er gebiedsverboden worden ingezet en is gedwongen verhuizing mogelijk als de overlastpleger een corporatiewoning huurt. Maar aparte asodorpen lossen het probleem niet op, denkt Çörüz.

Campussen zijn wel een probaat middel voor jongeren die overlast veroorzaken, zoals in Gouda het geval was.

Experiment

In Amsterdam werd tot een jaar geleden geëxperimenteerd met de bijzondere woonvorm Skaeve Huse. In deze speciale woningen leefden veroorzakers van extreme overlast.

Volgens een woordvoerder van de woningcorporatie Stadgenoot gaat een vergelijking tussen Skaeve Huse en het idee van Wilders compleet mank.

”Een tuigdorp is een straf en Skaeve Huse is er juist op gericht de bewoner weer terug te krijgen in de maatschappij, vaak in overleg met de overlastveroorzaker.’’

Stadgenoot is niet blij met het idee van Wilders. ”Het werkt stigmatiserend en veroorzaakt getto’s’’, aldus de zegsman van de corporatie. ”Het is veel beter mensen weer onderdeel te maken van de samenleving dan ze eruit te tillen.

EINDE

KOPVODDENTAKS

WIKIPEDIA

KOPVODDENTAKS

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kopvoddentaks

VOLKSKRANT

DE SCHADUW VAN GEERT WILDERS: VSN ”KOPVODDENTAKS” TOT

”TUIG VAN DE RICHEL”

23 NOVEMBER 2023

https://www.volkskrant.nl/politiek/de-schaduw-van-geert-wilders-van-kopvoddentaks-tot-tuig-van-de-richel~bb52f8f4

Om eindelijk deel te kunnen nemen aan een regering, weet Geert Wilders dat hij concessies zal moeten doen. ‘Iedere partij, ook de onze, zal over zijn schaduw heen moeten springen’, aldus de PVV-leider in zijn overwinningspeech. In Wilders’ geval is die schaduw enorm. De PVV-leider in tien momenten.

September 2001

Het is een paar weken na 11/9. VVD-Kamerlid Geert Wilders schuift aan bij de RTL-talkshow Barend en Van Dorp. Daar geeft hij zijn visie op de aanslagen in de Verenigde Staten en de rol die islamitisch extremisme speelt in de wereld. ‘Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat de VVD niets heeft, dat ik niets heb, tegen de islam.’ Hij keert zich af van Pim Fortuyn, die een ‘koude oorlog tegen de islam’ predikt. Een ‘verwerpelijke opmerking’, vindt Wilders.

Het probleem is volgens Wilders ‘dat kleine stukje moslimextremisme’. Maar als er extremisme op de wereld is, is dat wel ‘negen van de tien keer de islam’. Later zou Wilders zeggen dat hij in die tijd onder de knoet zat bij de VVD en niet kon zeggen wat hij werkelijk vond.

Oktober 2006

In 2004 vertrekt Wilders bij de VVD na onenigheid over een toekomstig EU-lidmaatschap van Turkije. Hij besluit een eigen partij op te richten, waarmee hij in 2006 voor het eerst meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

In aanloop naar die verkiezingen profileert Wilders zich met fel anti-islamitische standpunten. Zo waarschuwt hij in de Volkskrant voor een ‘tsunami van islamisering’. Hij vindt dat mensen met een migratieachtergrond een ‘assimilatiecontract’ moeten ondertekenen. De bouw van nieuwe moskeeën wil hij verbieden: ‘We hebben er gewoon te veel. Ik word gek van al die moskeeën.’

Augustus 2007

Wilders is inmiddels met acht metgezellen toegetreden tot de Tweede Kamer. Daar neemt hij plaats in de oppositie, als coalitiepartner wordt hij door niemand overwogen.

Zijn tirade tegen alles wat islamitisch is gaat verder met een brief in de Volkskrant. Daarin zegt Wilders niet te geloven in het bestaan van een gematigde islam. ‘Er is islam, en daar houdt het mee op. En islam is de Koran, en niets dan de Koran.’

Dus moet de Koran verboden worden, vindt de voorman van de Partij voor de Vrijheid. ‘De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.’

Een paar jaar later wordt Wilders voor die vergelijking en andere uitspraken vervolgd, maar ook vrijgesproken.

September 2009

Tijdens de Algemene Beschouwingen botst Wilders sterk met de rest van de Tweede Kamer. Reden is dat hij pleit voor een belasting op het dragen van een hoofddoek, door Wilders omschreven als ‘kopvoddentaks’.

Wilders vindt dat moslima’s 1.000 euro per jaar moeten betalen om een hoofddoek te mogen dragen: ‘Een beter milieu begint bij jezelf, dit is vervuiling van de publieke ruimte’, zei Wilders. ‘De vervuiler betaalt.’ De hoofddoek is volgens Wilders een ‘symbool van onderdrukking’ dat hij ‘spuug- en spuugzat is’.

Een hoofddoekbelasting komt er nooit. Een verbod op boerka’s, als onderdeel van een wet tegen gezichtsbedekkende kleding in de publieke ruimte, komt er wel in 2019, veertien jaar nadat Wilders dat voor het eerst voorstelde.

Februari 2011

In de loop van de jaren blijft de islam prominent op Wilders’ agenda staan, maar worden ook andere xenofobe standpunten en een harde lijn op veiligheid belangrijk. Wilders pleit bijvoorbeeld voor ‘tuigdorpen’: afgelegen plekken waar containers komen te staan voor veelplegers. ‘Zet al het schorriemorrie bij elkaar’, aldus Wilders. ‘Tuigdorp’ schopt het in 2011 zelfs tot Woord van het Jaar bij Van Dale.

Jaren daarvoor heeft Wilders al eens gepleit voor met scherp schieten op de knieën van relschoppers. In 2012 baart Wilders opzien met het opzetten van een meldpunt waar mensen kunnen klagen over de overlast van Polen, Bulgaren en Roemenen.

Maart 2014

De PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en Almere. In totaal behaalt de partij zestien zetels in die twee gemeenten. Op de uitslagenavond spreekt Wilders zijn partij toe en stelt hij een paar retorische vragen, waar het publiek antwoord op moet geven.

‘Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan. En misschien zijn er zelfs D66-officieren die het een proces aandoen. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed en we hebben niets gezegd dat niet mag en niets gezegd dat niet klopt. Dus ik vraag aan jullie: willen jullie in deze stad en in dit land meer of minder Marokkanen?’

‘Minder! Minder! Minder!’, scandeert het publiek.

‘Nou, dan gaan we dat regelen.’

Voor die uitspraak wordt Wilders, zoals hij al verwachtte, vervolgd. Dit keer wordt hij wel veroordeeld vanwege groepsbelediging.

Maart 2018

In 2018 reist Wilders naar Rusland voor een bezoek aan de Doema, het Russische lagerhuis. Eerder heeft hij Rusland al bondgenoot in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie genoemd. Hij wil tegenwicht bieden aan de ‘hysterische russofobie die her en der heerst in Nederland’. Hoewel hij ‘groot fan van de Navo’ is, zegt Wilders begrip te hebben dat Rusland zich bedreigd voelt door uitbreiding van het bondgenootschap naar het oosten.

Het is op dat moment een kleine vier jaar na de annexatie van de Krim en het neerhalen van vlucht MH17 door Russische separatisten boven Oost-Oekraïne. Met een speldje op z’n borst met Russische en Nederlandse vlag, ontmoet Wilders Russische parlementariërs. In een interview met Russia Today zegt Wilders zich niet te kunnen vinden in al het beleid van Poetin, maar complimenteert hij hem wel als leider: ‘Aan dat soort leiderschap ontbreekt het in Europa.’

Juni 2021

NRC publiceert een artikel over PVV-Kamerlid Dion Graus, waarin Wilders’ getrouw wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Volgens Wilders klopt er niks van. Op Twitter zegt hij het volgende:

Op diezelfde dag presenteert de Nederlandse journalistenvakbond een onderzoek waaruit blijkt dat vier op de vijf journalisten met agressie of intimidatie te maken krijgen. Dat heeft volgens Wilders niks te maken met uitspraken zoals de zijne: ‘Journalisten allemaal boos. Blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt. Ze kunnen de bomen in.’

December 2021

Na lang formeren is het vierde kabinet Rutte aanstaande, opnieuw zonder PVV. Dilan Yesilgöz (VVD) wordt minister van Justitie en Veiligheid. Dat ziet Wilders absoluut niet zitten, twittert hij:

In januari 2022 spreken Yesilgöz en Wilders met elkaar. Wat er precies is besproken is onduidelijk, maar zowel Yesilgöz als Wilders reppen van een ‘goed gesprek’.

November 2023

Wilders is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen met 37 zetels. In aanloop naar de verkiezingen lonkt hij openlijk naar regeringsdeelname. Dat zijn verkiezingsprogramma niet zonder stevige concessies is uit te voeren, snapt Wilders: ‘De islam zal nooit uit ons dna gaan, maar de prioriteit ligt nu duidelijk bij andere zaken als het gaat om de komende regeerperiode.’.

De scherpe randjes gaan eraf, wil Wilders de kiezer doen geloven. In zijn programma staat nog altijd een verbod op islamitische scholen, de koran en moskeeën, maar als die punten sneuvelen in de coalitieonderhandelingen, kan Wilders daar mee leven.

Rond 21.30 uur op 22 november stapt Wilders als winnaar richting de microfoon in het Scheveningse café ‘t Seepaardje, waar hij zijn aanhang toespreekt. Nederland heeft volgens hem voor ‘een agenda van hoop’ gestemd.

Hij doet een oproep aan andere partijen: ‘Nu zullen we moeten zoeken met elkaar naar overeenkomsten, zullen we met elkaar moeten samenwerken.’ Daarvoor moeten alle partijen, ook de PVV, over hun schaduw heen springen. Alleen zo wordt ‘die asieltsunami, die immigratie’ weer beperkt en wordt ‘Nederland weer voor de Nederlanders’, vindt Wilders. Komt hij aan de macht, dan zal Wilders een ‘premier voor alle Nederlanders’ zijn. ‘Ongeacht waar je vandaan komt en wat je geloof is.’

Een klein half uur later zegt ook NSC-leider Pieter Omtzigt dat de verkiezingsuitslag ‘vraagt van heel veel politici om over hun schaduw heen te stappen’.

EINDE

TESTOSTERONBOMMEN

HETZE PVV LEIDER WILDERS TEGEN VLUCHTELINGEN/TESTOSTERONBOMMEN

ASTRID ESSED

YOUTUBE.COM

GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN

IN AZC’S

0.00-3.05

Geert Wilders [PVV]:”Duizenden Arabische mannen hebben de afgelopen tijd honderden vrouwen sexueel aangevallen, vernederd, verkracht.Alle vrouwen zijn loslopend wild.Testosteronbommen heb ik de daders genoemd.We hebben gezien, waar ze toe in staat zijn.Het is sexueel terrorisme, een sexuele Jihad.En het gebeurt overal in Europa.In Nederland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk.Overal.Waar honderdduizenden vooral alleenstaande mannen uit een cultuur van vrouwenonderdrukking werden binnengelaten.Overal waar de onverantwoorde Open Deur politie zoals premier Rutte en kanselier Merkel de rode loper wordt uitgerold voor deze testosteronbommen.Overal krijgen we nu te maken met een verkrachtingsepidemie.Het is een ramp, die vermeden had kunnen worden en vermeden had moeten worden, maar niet vermeden werd.Op vele plaatsen probeerden de autoriteiten en de media het verschrikkelijke nieuws onder de pet te houden, onder het tapijt te schuiven, maar dat lukt ze niet meer.De geest is uit de Fles.En er heerst, terecht, woede, angst, in Nederland en in de rest van Europa.Mensen zijn, terecht, heel erg boos, duizenden Nederlandse vrouwen stellen zich grote vragen bij hun eigen veiligheid.”Wie zal mij beschermen”Duizenden Nederlandse mannen maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun vrouwen.”Wie zal hen helpen”En duizenden Nederlandse ouders zijn bang voor wat hun dochters kan overkomen.”Wie waakt er over hen”Vreselijke massa aanrandingen zoals in Keulen kunnen ook hier in Nederland gebeuren.En het is tijd, die waarheid onder ogen te zien.Deze daders komen uit een cultuur waarin vrouwen minderwaardige wezens zijn, een cultuur van eerwraak en vernedering.Een cultuur, gesticht door een Profeet, die seksslavinnen had en een negenjarig meisje verkrachtte.Het is tijd, ook die waarheid onder ogen te zien.Want wie wegkijkt, wie wegkijkt, is medeschuldig.En het wordt steeds duidelijker:Premier Rutte, mevrouw Merkel en al die andere politici in Europa, die hun grenzen weigerden te sluiten, ze laten onze vrouwen en dochters keihard in de steek en zijn dus medeverantwoordelijk.Wat de PVV betreft is het duidelijk:Onze grenzen moeten dicht.Dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen.Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een Zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor, dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de AZC’s.Voor hen moeten de AZC’s gesloten instellingen worden.Zodat geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op kan en zodat onze vrouwen eindelijk worden beschermd.”
EINDE YOUTUBE FILMPJE

MAROKKANENDEBAT

 [2013]/MAROKKANENDEBAT/NACHT DER SCHANDE/TWEEDE KAMER

LEGITIMEERT ALLOCHTONENHAAT

ASTRID ESSED

NOS

MAROKKANENDEBAT ALS NACHTKAARS UIT

5 APRIL 2013

https://nos.nl/artikel/492251-marokkanendebat-als-nachtkaars-uit

Het debat in de Tweede Kamer over ‘het Marokkanenprobleem’ heeft geen nieuwe standpunten opgeleverd. Alle fracties gebruikten het debat om hun al bekende standpunt over integratieproblemen naar voren te brengen.

De PVV had het debat aangevraagd naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Volgens PVV-leider Wilders werd in de discussie die daarop volgde ten onrechte gesproken over voetbalgeweld. Hij vindt dat problemen die worden veroorzaakt door jongeren van Marokkaanse afkomst te vaak onbesproken blijven.

‘Kwetsend en discriminerend’

De andere partijen namen hier afstand van en noemden de titel van het debat kwetsend en discriminerend. Minister Asscher van Sociale Zaken zei dat het kabinet niet wegloopt voor de problematiek, maar dat het gaat om problemen bij individuele gevallen en niet bij een hele bevolkingsgroep.

Volgens Asscher is het een kwestie van criminaliteit aanpakken, in bepaalde gevallen opvoedingsondersteuning geven en de probleemjongeren goed onderwijs en banen geven. Ook denkt hij dat door groepsdruk jongeren elkaar kunnen corrigeren als ze het verkeerde pad op dreigen te gaan.

Motie

De PVV diende een motie die het kabinet oproept “het Marokkanenprobleem keihard aan te pakken”. Deze motie haalt geen meerderheid.

EINDE

Reacties uitgeschakeld voor Noot 21/VERZET

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.