[Rapport Deportatieverzet en Occupy Rotterdam over het migratiebeleid]/Streng maar rechtvaardig/De andere kant van het migratiebeleid

 

 

 

Posted on 

Werkgroep Deportatieverzet en Occupy Rotterdam presenteren vandaag hun rapport Streng maar rechtvaardig: en dan nu de feiten. Het is een grote verzameling van 116 casussen – opgetekend in de afgelopen drie maanden – die aantonen dat er weinig rechtvaardig aan het Nederlandse migratiebeleid is.

Beleidsmakers en politiek verantwoordelijken beweren al jaren dat er een “streng maar rechtvaardig” asielbeleid is, en dat het “zorgvuldig” wordt uitgevoerd. Het rapport laat de rauwe werkelijkheid zien die voor veel migranten in Nederland alledaagse werkelijkheid is. Van fysieke mishandeling tot bedreigingen, van het ontzeggen van medische zorg tot langdurige opsluiting – van alle kanten wordt migranten het leven zo zuur mogelijk gemaakt. Voor het zogenaamde “terugschrikeffect”, zoals de eufemistische term luidt.

Uit het rapport:

De conclusie dat dit beleid niet meer te ‘repareren’ is met marginale verbeteringen van omstandigheden ligt dan ook voor de hand. Het zijn niet de randvoorwaarden van het beleid die ter discussie moeten staan, maar het beleid zelf en de fundamenten waarop dit beleid gebaseerd is: uitsluiting, opsluiting en ‘verwijdering’, de term die de betrokken overheidsinstanties zelf hanteren voor deportaties.

Vanmiddag om 15.45 uur zal het rapport overhandigd worden aan Marrit Maij, woordvoerster asielzaken van de PvdA.

Download hier het rapport: Streng maar rechtvaardig: en dan nu de feiten

Reacties uitgeschakeld voor [Rapport Deportatieverzet en Occupy Rotterdam over het migratiebeleid]/Streng maar rechtvaardig/De andere kant van het migratiebeleid

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.