Noot 67/Zet de Strijd voort!

[67]

”Wilders doet geen aangifte omdat het ‘geen bedreiging in juridische zin’ betreft.”

AD

BLOGGER WIL, DAT VN PVV’ERS DOODSCHIET

27 JANUARI 2011

https://www.ad.nl/tech/blogger-wil-dat-vn-pvv-ers-doodschiet~a0d98238/

AMSTERDAM – Blogger/schrijver Peter Breedveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft via Twitter laten weten dat het beter is om maar alle PVV’ers dood te schieten. Voor de partij is dit het zoveelste bewijs dat studenten aan Nederlandse universiteiten een linkse hersenspoeling krijgen van de media.

https://www.ad.nl/tech/blogger-wil-dat-vn-pvv-ers-doodschiet~a0d98238/

Breedveld zelf doet via zijn weblog de oproep inmiddels af als een grapje, schrijft de Telegraaf. Op internet heeft de oproep tot een storm van protest geleid. Op frontaalnaakt.nl, de eigen weblog van Breedveld, zijn vele boze en verontwaardigde reacties geplaatst.

Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten ‘een grapje’ was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.

Wilders doet geen aangifte omdat het ‘geen bedreiging in juridische zin’ betreft.  (ANP/EK)

Reacties uitgeschakeld voor Noot 67/Zet de Strijd voort!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.