Noot 68/Zet de Strijd voort!

[68]

‘In januari 2011 twitterde Peter Breedveld dat “de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV‘ers dood te schieten”.[3] De Vrije Universiteit Amsterdam, Breedvelds werkgever, liet daarna weten zich volledig van de uitspraken te distantiëren en maatregelen te overwegen

WIKIPEDIA

FRONTAAL NAAKT/INCIDENTEN

https://nl.wikipedia.org/wiki/Frontaal_Naakt#Incidenten

ORIGINELE BRON

WIKIPEDIA

FRONTAAL NAAKT

https://nl.wikipedia.org/wiki/Frontaal_Naakt

AD

BLOGGER WIL, DAT VN PVV’ERS DOODSCHIET

27 JANUARI 2011

https://www.ad.nl/tech/blogger-wil-dat-vn-pvv-ers-doodschiet~a0d98238/

AMSTERDAM – Blogger/schrijver Peter Breedveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft via Twitter laten weten dat het beter is om maar alle PVV’ers dood te schieten. Voor de partij is dit het zoveelste bewijs dat studenten aan Nederlandse universiteiten een linkse hersenspoeling krijgen van de media.

https://www.ad.nl/tech/blogger-wil-dat-vn-pvv-ers-doodschiet~a0d98238/

Breedveld zelf doet via zijn weblog de oproep inmiddels af als een grapje, schrijft de Telegraaf. Op internet heeft de oproep tot een storm van protest geleid. Op frontaalnaakt.nl, de eigen weblog van Breedveld, zijn vele boze en verontwaardigde reacties geplaatst.

Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten ‘een grapje’ was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.

Wilders doet geen aangifte omdat het ‘geen bedreiging in juridische zin’ betreft.  (ANP/EK)

AT5

VU DISTANTIEERT ZICH VAN TWEET OVER PVV’ERS

27 JANUARI 2011

https://www.at5.nl/artikelen/56464/vu-distantieert-zich-van-tweet-over-pvv-ers

De Vrije Universiteit distantieert zich van de uitspraken die medewerker Peter Breedveld deed op Twitter.

Dat heeft de VU laten weten in een persbericht. In een discussie over de missie in Afghanistan twitterde Breedveld– die redacteur is van VU-blad Ad Valvas- dat het beter zou zijn als er VN-troepen naar Nederland worden gestuurd om PVV’ers dood te schieten.

Nadat De Telegraaf over de tweet had bericht, verklaarde Breedveld op zijn eigen weblog Frontaal Naakt dat zijn opmerking als een grap moest worden gezien.

Een slechte grap, wat zijn werkgever betreft. “Vanuit zijn privéweblog heeft Breedveld een uitspraak gedaan die de VU op geen enkele wijze tolereert”, zo schrijft de universiteit in het persbericht. “De VU distantieert zich volledig van deze uitspraak en bezint zich op te nemen maatregelen.”

VU OVERWEEGT MAATREGELEN OM PVV TWEET

https://www.nationaleonderwijsgids.nl/universiteit/nieuws/6906-vu-overweegt-maatregelen-om-pvv-tweet.html

(Novum) – De Vrije Universiteit Amsterdam distantieert zich volledig van de uitspraken van medewerker Peter Breedveld en overweegt maatregelen. Dat maakte de universiteit donderdag bekend. De redacteur van het VU-weekblad Ad Valvas twitterde dat PVV’ers doodgeschoten moesten worden.

Breedveld twitterde maandag over de voorgenomen politietrainingsmissie naar Kunduz dat er eigenlijk VN-troepen naar Nederland zouden moeten komen om PVV’ers dood te schieten. Hij schrijft op zijn eigen weblog Frontaal Naakt dat het een grapje was.

“Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten”, schrijft Breedveld. “Een harde grap, maar een grap.”

De VU laat weten de uitspraken op geen enkele wijzen te tolereren.

TELEGRAAF

PVV’ERS BETER DOODSCHIETEN

https://web.archive.org/web/20130312041439/http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20246602.ece

do 27 jan 2011, 07:36

|

lees voor

‘PVV’ers beter doodschieten’

door Martijn Koolhoven

AMSTERDAM – Een opmerkelijke oproep, gedaan via Twitter door blogger/schrijver Peter Breedveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft tot grote commotie geleid. Hij schreef dat het maar beter is om alle PVV’ers dood te schieten.

Mail

Print

Weekendabonnement

Proefabonnement,
10 weken € 30,-!

Please Wait ...

PVV-leider Geert Wilders reageert verbijsterd. “Te walgelijk voor woorden”, zo reageert Wilders. “Die ambtenaar moet op staande voet worden ontslagen!”

“Het is ongelooflijk”, aldus kamerlid Hero Brinkman.

Breedveld, redacteur van de VU publiceert ook artikelen op zijn eigen linkse weblog ‘Frontaal Naakt’. Twee dagen geleden plaatste hij, naar aanleiding van de politieke discussie over het sturen van een politiemissie naar Afghanistan, een oproep met de mededeling dat de VN zijn troepen beter naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten.

Op internet heeft de oproep tot een storm van protest geleid. Op frontaalnaakt.nl schreef ene ‘Vetklep’: “Toch vind ik grapjes over doodschieten niet zo geestig.

Als iemand dat soort jolijt heeft over een andere groep dan PVVers wordt er natuurlijk wel verontwaardigd gereageerd.”. En Erick vindt: “Wie heeft het adres van deze mafketel beloning gegarandeerd ,hij bedreigt mij en mijn vriendin wordt tijd om de handen te laten spreken op dit linkse tuig!! Wie helpt mij om aan het adres te komen van Peter Breedveld?” Özcan Akyol schreef: “Jezus. Wat een nazi die Breedveld!”. En weer een ander reageerde: “Schiet alle PVV`ers dood wat een idioot. Wilders roept toch ook niet schiet alle moslims dood,of schiet alle linksche Ubermenschen neer?

Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten “een grapje” was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.

Wilders doet geen aangifte omdat het “geen bedreiging in juridische zin” betreft

Reacties uitgeschakeld voor Noot 68/Zet de Strijd voort!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.