Noot 66/Zet de Strijd voort!

[66]

AD

WILDERS WAARSCHUWT HITLER VERGELIJKERS

14 MAART 2014

https://www.ad.nl/binnenland/wilders-waarschuwt-hitler-vergelijkers~aa914c75/

PVV-leider Geert Wilders gaat een ieder die hem weer vergelijkt met Hitler voor de rechter dagen in een civielrechtelijke procedure. Hij bevestigt vrijdag berichtgeving daarover bij Omroep West.

Wilders zegt dat hij vanwege de vrijheid van meningsuiting nooit aangifte zal doen in strafrechtelijke zin. ‘Je moet alles kunnen zeggen zolang het niet tot geweld oproept. Maar abjecte, ziekelijke vergelijkingen met Hitler en nazi’s pik ik niet meer. Die zijn een grove belediging van de PVV, PVV-politici en al onze kiezers.’ Wilders kondigt aan in die gevallen over te gaan tot een civielrechtelijke procedure op basis van een ‘onrechtmatige daad’.

Sidali twitterde donderdagavond: ‘Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.’ Vrijdagochtend nam hij de tweet terug: ‘De vergelijking die ik maakte, is ongepast en had ik niet mogen maken. Men moet wel beseffen welke emoties de uitspraken van Wilders oproept.”

‘De jonge Hitler’
Vlak nadat Wilders had aangekondigd dat hij naar de rechter zou stappen, kwam al een Hitler-vergelijking binnen. Het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (Emcemo) schreef in een verklaring: ‘Voordat Hitler zich ontpopte tot massamoordenaar was hij gewoon een politicus, eentje die bekend stond om zijn racistische uitspraken. En in die zin kan je Wilders met Hitler vergelijken. De jonge Hitler.’

Een verschil tussen de twee is echter dat Wilders nog nooit iemand heeft ‘vermoord of laten vermoorden’. De organisatie gaat er niet van uit dat Wilders in de voetsporen van Hitler zal treden, maar ‘niemand kan in de toekomst kijken’.

Het is nog niet bekend of Wilders stappen onderneemt tegen het Emcemo.

NOS

WILDERS DOET AANGIFTE TEGEN AANKLAGERS

OM

9 SEPTEMBER 2019

https://nos.nl/artikel/2300991-wilders-doet-aangifte-tegen-aanklagers-om

Geert Wilders doet aangifte tegen de officier van justitie en de advocaten-generaal die betrokken zijn bij de strafzaak tegen hem. De aanklagers van het OM hebben volgens de PVV-leider valsheid in geschrifte gepleegd.

Wilders wijst op processen-verbaal in het dossier waarin de aanklagers verklaren dat er geen overleg is gevoerd of afstemming is geweest tussen het OM en het ministerie over de vervolging van de politicus voor zijn uitspraken over “minder Marokkanen”.

Gisteren bleek uit stukken die RTL Nieuws openbaar maakte dat er toch inhoudelijk is overlegd tussen topambtenaren van het ministerie en het OM. De ambtenaren lijken in de mails aan te dringen op het harder aanpakken van Wilders.

Borst natmaken

Het zal volgens Wilders niet blijven bij de aangiftes tegen de officier van justitie en de advocaten-generaal. “Het OM en alle andere betrokkenen (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken. Ze kunnen zich opmaken voor een serie aangiften en procedures.”

Morgen staat er weer een zittingsdag gepland in het hoger beroep in de zaak Wilders. De PVV-leider zal daar opnieuw eisen dat het proces tegen hem wordt gestopt.TELEGRAAF

WILDERS DOET AANGIFTE OM BESCHIETEN VAN ZIJN FOTO

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1021197469/wilders-doet-aangifte-om-beschieten-van-zijn-foto

DEN HAAG – Geert Wilders gaat aangifte doen vanwege een filmpje op Dumpert, waarop is te zien dat met een pistool meerdere malen wordt geschoten op een foto van hem. Een woordvoerder van de PVV-leider heeft dit laten weten.

Op het filmpje zegt een man in de camera: „dit is vrijheid van meningsuiting” en richt het pistool daarna op de foto van Wilders.

Wilders heeft het filmpje ook gedeeld op zijn account op Twitter met daarbij de tekst: „Ziek.”

Paty

Sinds de moord door een moslimextremist op de Franse docent Samuel Paty, die een spotprent van de profeet Mohammed gebruikte in een les over vrijheid van meningsuiting, zijn er ook in Nederland spanningen. Een leraar van het Rotterdamse Emmauscollege zit ondergedoken na bedreigingen omdat hij een spotprent van cartoonist Joep Bertrams in zijn lokaal had.

Die tekening van een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt, die zijn tong uitsteekt naar een jihadist met een bebloed zwaard in de hand, hing overigens al jaren in het klaslokaal. Leerlingen plaatsten foto’s van de cartoon verontwaardigd op social media nadat zij zeiden de profeet Mohammed erin te zien, waarna de leraar werd bedreigd. Drie verdachten, een van 17 en twee van 18 jaar, zijn aangehouden wegens bedreiging en opruiing. Ook een leraar maatschappijleer in Den Bosch is bedreigd na het tonen van een Mohammed-cartoon.

EENVANDAAGAVROTROS

WILDERS DOET AANGIFTE TEGEN DENK OM

NEPADVERTENTIE

22 JUNI 2018

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/geert-wilders-doet-aangifte-tegen-denk-om-nepadvertentie/

Geert Wilders heeft aangifte gedaan tegen DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan. De PVV-leider beschuldigt Azarkan van smaad, laster en valsheid in geschrifte.  

DENK overwoog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren. Op de nepadvertentie stond een portret van PVV-leider Geert Wilders en het logo van de partij, met daarbij de tekst: “Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren”.  

Omstreden testadvertentie online gezet 

Volgens de NieuwsBV, het programma dat het nieuws onthulde, is de advertentie getest op buitenlandse websites, maar verder is de campagne niet doorgezet. DENK besloot de advertentie uiteindelijk niet te plaatsen omdat het “te ver zou gaan”. 

Geert Wilders meent dat Azarkan toch strafbaar is, omdat in zijn opdracht een omstreden testadvertentie online zou zijn gezet. “Duizenden mensen hebben het gezien, het is in de openbaarheid geweest”, zei hij toen hij aangifte ging doen bij een politiebureau in Den Haag.

‘Het was niet slim’

Farid Azarkan zelf ontkent echter de opdracht te hebben gegeven voor het plaatsen van de advertentie. Volgens de DENK-fractievoorzitter heeft de onlinemarkerteer dat uit eigen beweging gedaan en heeft Azarkan daar geen toestemming voor gegeven. “Achteraf denk ik dat het niet slim was”, geeft Azarkan toe bij Jinek. “Het was gewoon niet goed. Ik ben blij dat we het niet hebben gebruikt.”

In de uitzending licht Azarkan toe wat het doel van de banner was. “Geert Wilders had destijds in een interview zijn plannen uiteengezet. Hij wilde de Koran verbieden en moskeeën sluiten. Binnen het team –waar ik verantwoordelijk voor was- is toen het idee gekomen om de banner te maken.” 

Advocaat 

Op Twitter heeft Azakar inmiddels een foto waarin hij naast Theo Hiddema staat, advocaat en Tweede Kamerlid voor het Forum voor Democratie (FvD). “Zou Theo Hiddema mijn advocaat willen zijn”, twitterde Azakar. 

‘Hou op met klagen, dramaqueen’ 

Het is niet de eerste keer dat Geert Wilders en Farid Azarkan in de clinch liggen. Vorig jaar deelde Wilders een bewerkte foto op Twitter, waarop D66-leider Alexander Pechtold tussen demonstrerende fundamentalistische moslims was neergezet. Toen Pechtold daar zijn afschuw over uitsprak, antwoordde Wilders: “Hou op met klagen, dramaqueen.”

Azarkan citeerde dezelfde woorden, maar nu aan het adres van de PVV-leider. “Hé Geert Wilders”, schreef de DENK-fractievoorzitter. “Hou op met klagen, dramaqueen. In tegenstelling tot DENK heb jij wel fakenieuws online gezet.”

Aangerand in eer en naam

Wilders heeft bij de politie verklaard dat hij donderdag een e-mail heeft ontvangen van “een potentiële PVV-stemmer die niet op ons heeft gestemd omdat hij dacht dat de banner daadwerkelijk van de PVV was.” De PVV-leider voelt zich “aangerand” in zijn “eer en goede naam”.

Reacties uitgeschakeld voor Noot 66/Zet de Strijd voort!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.