Noot 65/Zet de Strijd voort!

[65]

”Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten ‘een grapje’ was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.”

AD

BLOGGER WIL, DAT VN PVV’ERS DOODSCHIET

27 JANUARI 2011

https://www.ad.nl/tech/blogger-wil-dat-vn-pvv-ers-doodschiet~a0d98238/

”Maar toch is het waar, wat ze beweren. Je mag lang niet alles zeggen in Nederland. Je mag niet voor de grap zeggen dat VN-troepen beter PVV’ers kunnen doodschieten dan onschuldige Afghanen…..”

WAT JE ALLEMAAL NIET MAG ZEGGEN IN DIT LAND

PETER BREEDVELD

15 SEPTEMBER 2018

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/wat-je-allemaal-niet-mag-zeggen-in-dit-land.html

”Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten “een grapje” was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.”

TELEGRAAF

PVV’ERS BETER DOODSCHIETEN

https://web.archive.org/web/20130312041439/http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20246602.ece

do 27 jan 2011, 07:36

|

lees voor

‘PVV’ers beter doodschieten’

door Martijn Koolhoven

AMSTERDAM – Een opmerkelijke oproep, gedaan via Twitter door blogger/schrijver Peter Breedveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft tot grote commotie geleid. Hij schreef dat het maar beter is om alle PVV’ers dood te schieten.

Mail

Print

Weekendabonnement

Proefabonnement,
10 weken € 30,-!

Please Wait ...

PVV-leider Geert Wilders reageert verbijsterd. “Te walgelijk voor woorden”, zo reageert Wilders. “Die ambtenaar moet op staande voet worden ontslagen!”

“Het is ongelooflijk”, aldus kamerlid Hero Brinkman.

Breedveld, redacteur van de VU publiceert ook artikelen op zijn eigen linkse weblog ‘Frontaal Naakt’. Twee dagen geleden plaatste hij, naar aanleiding van de politieke discussie over het sturen van een politiemissie naar Afghanistan, een oproep met de mededeling dat de VN zijn troepen beter naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten.

Op internet heeft de oproep tot een storm van protest geleid. Op frontaalnaakt.nl schreef ene ‘Vetklep’: “Toch vind ik grapjes over doodschieten niet zo geestig.

Als iemand dat soort jolijt heeft over een andere groep dan PVVers wordt er natuurlijk wel verontwaardigd gereageerd.”. En Erick vindt: “Wie heeft het adres van deze mafketel beloning gegarandeerd ,hij bedreigt mij en mijn vriendin wordt tijd om de handen te laten spreken op dit linkse tuig!! Wie helpt mij om aan het adres te komen van Peter Breedveld?” Özcan Akyol schreef: “Jezus. Wat een nazi die Breedveld!”. En weer een ander reageerde: “Schiet alle PVV`ers dood wat een idioot. Wilders roept toch ook niet schiet alle moslims dood,of schiet alle linksche Ubermenschen neer?

Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten “een grapje” was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.

Wilders doet geen aangifte omdat het “geen bedreiging in juridische zin” betreft.

EINDE ARTIKEL

Tweet

See new Tweets

Conversation

Kijk, en dit is fascistische intimidatie door de PVV. Ik heb nooit opgeroepen tot het doodschieten van PVV’ers, maar ik heb 12 jaar geleden een cynische grap gemaakt waarmee ik mensen een spiegel voorhield. 12 jaar geleden, en nog is domrechts er niet over uitgejankt.

Translate Tweet

Quote Tweet

Harm Beertema

@harmbeertema

·

Jan 19

Wat doet iemand als @FrontaalNaakt, die oproept tot het doodschieten van #PVV’ers, in vredesnaam op uitnodiging op de voorste rij bij een @D66-bijeenkomst over het bestrijden van extremisme. Ik kom er niet uit.

Image

6:58 PM · Jan 19, 2023

·

7,346Views

Reacties uitgeschakeld voor Noot 65/Zet de Strijd voort!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.