NA REACTIE OP BRIEF POWNED/DEFINITIEVE EN GEHANDHAAFDE KLACHT BIJ NPO OMBUDSVROUW TEGEN DE TENDENTIEUZE POWNED JOURNALISTIEK OVER TOFIK DIBI TWEETS

NA REACTIE OP BRIEF POWNED/DEFINITIEVE EN GEHANDHAAFDE KLACHT BIJ NPO OMBUDSVROUW TEGEN DE TENDENTIEUZE POWNED JOURNALISTIEK OVER TOFIK DIBI TWEETS

Image result for Destruction of Gaza/Images

MISDADEN VAN DE ISRAELISCHE BEZETTINGVERWOESTING VAN GAZA

BEZETTINGSTERREUR
foto Oda Hulsen Hebron 2 mei 2017/Verwijst naar foto van een Palestijnse jongen, die tegen de muur wordt gezet doorIsraelische soldaten, die hem toeriepen ”Where is your knife!”/Later vrijgelaten

NB Het is dus NIET de foto van een Palestijnse jongen, die bij de kraag wordt gegrepen

Foto van Oda Hulsen valt soms weg

Since late 2015, 249 Palestinians have been killed in Israel and the Palestinian territories [File: EPA]http://www.aljazeera.com/news/2017/01/palestinian-teen-killed-israeli-army-clashes-170116155810513.html

Image result for settlements/Images

BITTEREBIJPRODUCTEN VAN DE ISRAELISCHE BEZETTING:

ISRAELISCHE NEDERZETTINGEN IN DE BEZETTE PALESTIJNSEGEBIEDENILLEGAAL VOLGENS HET INTERNATIONAAL RECHT

An aerial shot of a housing community

The Israeli settlement of Maale Adumim in the occupied West Bank, with the Palestinian neighborhoods of occupied East Jerusalem in the background. © 2020 Reuters
https://www.hrw.org/news/2021/04/27/qa-threshold-crossed


VOORAF
Zoals de lezer recentelijk heeft kunnen zien, heb ik een klacht ingediend bij de NPO Ombudsvrouw over de tendentieuze, oneerlijke en onjuiste berichtgeving van de Omroep Powned in verband met de inmiddels fameuze ”Buikgriep”en ”Kakkerlak” Tweets van ex politicus en huidig Gemeentelijk bestuursambtenaar Tofik DibiDeze Tweets hielden verband met de recente Israelische terreuraanvallen inOost-Jeruzalem en Gaza
Lees er hier alles over
https://www.astridessed.nl/buikgriep-en-kakkerlakken-tweets-van-tofik-dibi-niet-anti-semitisch-brief-aan-npo-ombudsvrouw/


VOORAF
Zoals de lezer recentelijk heeft kunnen zien, heb ik een klacht ingediend bij de NPO Ombudsvrouw over de tendentieuze, oneerlijke en onjuiste berichtgeving van de Omroep Powned in verband met de inmiddels fameuze ”Buikgriep”en ”Kakkerlak” Tweets van ex politicus en huidig Gemeentelijk bestuursambtenaar Tofik DibiDeze Tweets hielden verband met de recente Israelische terreuraanvallen inOost-Jeruzalem en Gaza
Lees er hier alles over
https://www.astridessed.nl/buikgriep-en-kakkerlakken-tweets-van-tofik-dibi-niet-anti-semitisch-brief-aan-npo-ombudsvrouw/

Inmiddels heb ik hierop een reactie ontvangen van Omroep Powned, waaropwederom een antwoord van mij

HERZIENE EN DEFINITIEVE KLACHT AAN NPO OMBUDSVROUW
Deze reactie van Powned was voor mij aanleiding, de klacht aan de NPO Ombudsvrouw eningszins bij te stellen, maar voor de rest te handhaven
Lees over de bijstelling een excerpt uit mijn mail:
”Deze reactie van Powned is voor mij aanleiding geweest, de klacht weliswaarte handhaven, maar enigszins te wijzigen:
Aangezien Powned in de persoon van de heer Alting, eindredacteur, heeft aangegeven, de heer Dibi de mogelijkheid te hebben gegeven om te reageren[hoor en wederhoor], waarvan hij geen gebruik gemaakt heeft, vervalt deze klacht”
Voor de rest echter handhaaf ik mijn klachtZie onderstaande brief aan de NPO Ombudsvrouw
Astrid Essed
BRIEF AAN OMBUDSVROUW MET DEFINITIEVE KLACHTTEGEN POWNED:

Astrid Essed  Sat, Jun 12, 2021 at 11:42 AMTo: “ombudsman@npo.nl” <ombudsman@npo.nl>Cc: “redactie@powned.nl” <redactie@powned.nl>

AAN:NPO OMBUDSVROUWMevrouw M. SmitOnderwerp: Onjuiste en tendentieuze berichtgeving Pownews overde ”Kakkerlak Tweet-Tweet Israel” van ex politicus en huidig bestuursadviseur van het Stadsdeel Amsterdam Nieuw West, de heer Tofik Dibi

Geachte mevrouw Smit,
Zoals u zich wellicht zult herinneren, heb ik op maandag 7 juni een klacht bij u ingediend tegen de Omroep Powned [Piownews] in verband met hun nieuwsitem over de Zaak Tofik Dibi, door schrijfster dezes voor het gemak even aangeduid als de ”Kakkerlak” en ”Buikgriep” tweets van Tofik Dibi.Ik beschuldigde in mijn mail Powned van tendentieuze en onjuiste berichtgeving en laakte bovendien het feit, dat aan Dibi geen hoor en wederhoor was toegekend.Zie mijn mail geheel onderinInmiddels heb ik een reactie van Powned ontvangen [zie direct hieronder],waarop ik heb gereageerd [zie mijn mail onder reactie de heer Alting]
Deze reactie van Powned is voor mij aanleiding geweest, de klacht weliswaarte handhaven, maar enigszins te wijzigen:
Aangezien Powned in de persoon van de heer Alting, eindredacteur, heeft aangegeven, de heer Dibi de mogelijkheid te hebben gegeven om te reageren[hoor en wederhoor], waarvan hij geen gebruik gemaakt heeft, vervalt deze klacht
De klacht, die ik WEL handhaaf is de onjuiste en tendentieuze berichtgeving,aangezien Pownews de Dibi Buikgriep Tweet als anti-semitisch bestempelt,terwijl daarvan geen sprake is en suggereert, dat de Kakkerlakken Tweet anti-semitisch is, wat evenmin  het geval is.
”BUIKGRIEP” TWEET
Ik verwijs naar het Pownews interview, waarin o.a.  gezegd wordt
””Een opvallende tweet van de altijd zo woke Tofik Dibi:Hij twitterde er lustig op los en het had een opvallend anti-semitisch karakter….”[Gewraakte ”Buikgriep” tweet]”Tofik@Tofik DibiAls antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone”
ZIE VOOR POWNEWS INTERVIEW
https://www.astridessed.nl/interview-pownews-na-kakkerlak-tweet-israel-tofik-dibi/

OF

https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOeg
Het mag voor ieder weldenkend mens duidelijk wezen, dat deze ”buikgriep” tweet weliswaar in hoge mate kinderachtig is, maar niet anti-semitisch.
KAKKERKAKKEN TWEET

Tofik@TofikDibi
·May 28Dit moet helaas ff vanwege laster van @bartlvink@Esther_Voet& @KemalRijken. De kakkerlakken-meme was een sneer naar de Telegraaf en zijn reaguurders. Zie hier de caption ‘Je tl zodra iemand van de T je adresseert’, een verwijzing naar trollen. Natúúrlijk niet naar joodse mensen


Over deze Tweet suggereert Pownews, dat er een associatie zou zijntussen ”kakkerlakken” en JodenDe opmerkingen van Dibi en het kader waarin deze tweet isgeschreven [als reactie op aanvallen door De Telegraaf] duidt ophet tegendeel
Maar hoe dan ook:Nergens uit bovenstaande Tweet blijkt enige associatie met Joden ofJodendom.
Aangezien Powned bewust twee Tweets als ”anti-semitisch” brandmerkt en/of suggereert dat er hier sprake is van anti-semitisme, terwijl dat uitde inhoud niet blijkt en ze in hun nieuwsitem bewust de associatie tussen Tofik Dibi en anti-semitisch leggen, zonder enig zinnig bewijs, is er mijnsinziens sprake van onethische, onjuiste en tendentieuze journalistiek, in strijd met de in de Leidraad voor de Journalistiek [1] neergelegde beginselen.
Daarom handhaaf ik mijn klacht tegen Powned en eis en verwacht ikvan u, dat tegen Powned passende maatregelen worden genomen enop zijn zachtst gezegd, een schrobbering
Graag zie ik uw reactie tegemoet
Zoals u kunt zien is deze mail ook cc Powned gestuurd.
Vriendelijke groetenAstrid EssedAmsterdam

[1]
De Leidraad gaat uit van een paar belangrijke principes: goede journalistiek is waarheidsgetrouw en nauwgezet, onpartijdig en fair, controleerbaar en integer. Zij laat zich toetsen en gaat op open wijze om met opmerkingen, reacties en klachten.”
LEIDRAAD VOOR DE JOURNALISTIEK
https://www.rvdj.nl/leidraad





MAIL VAN DE HEER ALTING [POWNED] AAN MIJ, ASTRID ESSED
Robert Alting <robert@powned.tv>To: Astrid EssedFri, Jun 11 at 10:47 AMDag mevrouw,

Er kwam een klacht bij ons binnen over het item over Tofik Dibi. Hierbij de reactie.
Dibi is benaderd voor reactie, maar op onze uitnodiging zijn kant het verhaal te vertellen is niet gereageerd. Dat is zijn goed recht. Verder hebben wij mensen uit de Joodse gemeenschap benaderd die wij zeer kundig achtig om te reageren over ophef in de Joodse gemeenschap. In dit geval ging het over tweets van Tofik Dibi die hij na een pro-Israël-demonstratie de wereld in stuurde en waar Annabel Nanninga in de gemeenteraad van Amsterdam vragen over had gesteld. Deze tweets hebben wij in het item laten zien en deskundigen op laten reageren. Daarnaast is de voxpop een gangbaar journalistiek-instrument om in te zetten om de ‘stem van het volk’ te horen. NOS, Nieuwsuur, RTL Nieuws doen niet anders en wij ook niet. Het conflict Israël vs Palestina is een gevoelig onderwerp, maar dat hoeft volgens mij geen reden te zijn om dit onderwerp niet te behandelen. Over een tal van onderwerpen laten wij duiders, opiniemakers, journalisten en columnisten aan het woord. In die zin zijn wij niet anders dan BEAU, OP1, Nieuwsuur, De Telegraaf of welk ander journalistiek medium dan ook. Als Dibi volgende week weer tweets de wereld instuurt die online voor ophef zorgen dan zullen wij weer duiders oplijnen. Het enige dat ons misschien te verwijten valt is dat we wellicht expliciet hadden moeten benoemen dat Dibi niet bereikbaar was voor commentaar. Daarnaast is het denk ik goed om te vermelden dat wij groot belang hechten aan een pluriform medialandschap waarin alle geluiden gehoord mogen en zelfs moeten worden.

Mvg,–
Robert AltingEindredacteur PowNedT: 035-7733434robert@powned.tv

EINDE MAIL DE HEER ALTING

MIJN [ASTRID ESSED’S] REACTIE AAN DE HEER ALTING

Astrid Essed To:Robert AltingCc:ombudsman@npo.nlSat, Jun 12 at 8:37 AM
AANEindredacteur PownedDe heer R, Alting
Onderwerp:Reactie op mijn klacht aan de NPO Ombudsvrouwover Powned: ”Onjuiste en tendentieuze berichtgeving Pownews over de”’Kakkerlaktweet-Israel” van ex politicus en huidig bestuursadviseur van hetStadsdeel Amsterdam Nieuw West, de heer Tofik Dibi”
MIJN BEANTWOORDING VAN DE REACTIE VAN POWNED

Geachte heer Alting,
Vriendelijk bedankt voor uw relatief snelle reactie.Alvorens nader in te gaan op uw reactie, in de eerste plaats een woordvan waardering voor het feit, dat u zich in die zin aan de beginselenvan goede journalistiek gehouden hebt [ik verkies u hierin dus op uwwoord te geloven, want ik heb het niet nader kunnen checken bij Dibi], dat u, volgens uw eigen zeggen, de heer Dibi de kans gegeven hebt, zijn kantvan het Verhaal te belichten.Wel had u dat wel kunnen vermelden in uw nieuwsitem, zoals u zelf ookin uw schrijven aan mij hebt toegegeven.
REACTIE
Nu mijn verdere reactie aan uw adres, want hiermee is de kous nog niet af!Hiervoor citeer ik uw schrijven:
U schrijft:”Daarnaast is de voxpop een gangbaar journalistiek-instrument om in te zetten om de ‘stem van het volk’ te horen. NOS, Nieuwsuur, RTL Nieuws doen niet anders en wij ook niet. Het conflict Israël vs Palestina is een gevoelig onderwerp, maar dat hoeft volgens mij geen reden te zijn om dit onderwerp niet te behandelen. Over een tal van onderwerpen laten wij duiders, opiniemakers, journalisten en columnisten aan het woord. In die zin zijn wij niet anders dan BEAU, OP1, Nieuwsuur, De Telegraaf of welk ander journalistiek medium dan ook”
Het simpele feit, dat uw Omroep Voxpop heeft ingezet aLls journalistiek instrument en dat u het onderwerp ”Israel-Palestina” wilt inzetten in uw uitzendingen, is natuurlijk geen enkel punt en bezwaar en als u mijn klachtbriefgoed gelezen hebt, hebt u ook kunnen zien, dat het mij daar helemaal niet om ging!Waar het MIJ om ging was om de onjuiste, oneerlijke en tendentieuze wijze waarop u dat deed.En ja, ook uw partijdigheid.Daarop kom ik zometeen terug
Zie voor mijn originele brief trouwens helemaal onderinOf deze links, direct onder deze brief
TENDENTIEUZE BERICHTGEVING/ANTI-SEMITISME
Het tendentieuze in uw berichtgeving bestaat eruit, dat u iets als anti-semitisch bestempelt, dat het niet is, te weten de bewuste tweets van Tofik Dibi
Uw presentratrice begint het interview [hieronder voor u weergegeven en getranscribeerd] met ””Een opvallende tweet van de altijd zo woke Tofik Dibi:Hij twitterde er lustig op los en het had een opvallend anti-semitisch karakter….”En als wij dan gaan kijken naar het ”anti-semitische” karakter van deze Tweet, wat lezen wij dan, Geachte Eindredacteur, gepresenteerd in het Powned interview?”Tofik@Tofik DibiAls antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone”
JUIST!Ik neem niet de moeite, u uit te leggen, dat dit niet anti-semitisch is, wantdat weet u zelf heel goedZoek anders maar de definitie van anti-semitisme op.Wat ik nog kwalijker vind, is dat u in het interview suggereert, dat de ”kakkerlakken” tweet eveneens antisemitisch zou zijnZiehier de kakkerkakkentweet:”Als antwoord op @TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone”
En dit was, wat Dibi zelf opmerkte over de kakkerlakkentweet en wat u zelf had kunnen weten of wellicht al wist?
https://twitter.com/tofikdibi?lang=en



Tofik@TofikDibi·May 28Dit moet helaas ff vanwege laster van @bartlvink@Esther_Voet& @KemalRijken. De kakkerlakken-meme was een sneer naar de Telegraaf en zijn reaguurders. Zie hier de caption ‘Je tl zodra iemand van de T je adresseert’, een verwijzing naar trollen. Natúúrlijk niet naar joodse mensen




Vervolgens laat u dan bepaalde mensen vanuit de Joodse Gemeenschap reageren op een Tweet, die NIET anti-semitisch is en bevestigt daarmee nogmaals de indruk, dat met ”kakkerlakken” , Joden worden bedoeld endat is niet alleen tendentieus van uw Omroep.Dat is zeer kwalijk.
UW PARTIJDIGHEID
Hoor en wederhoor, een van de basisprincipes voor goede journalistiekHoewel u die, volgens uw zeggen [waarvan ik in eerste instantie uit wil gaan]hebt toegepast naar Tofik Dibi persoonlijk toe, is daarvan geen sprake bij de selectie van uw geinterviewden uit de Joodse Gemeenschap
U schrijft”Verder hebben wij mensen uit de Joodse gemeenschap benaderd die wij zeer kundig achtig om te reageren over ophef in de Joodse gemeenschap. In dit geval ging het over tweets van Tofik Dibi die hij na een pro-Israël-demonstratie de wereld in stuurde en waar Annabel Nanninga in de gemeenteraad van Amsterdam vragen over had gesteld. Deze tweets hebben wij in het item laten zien en deskundigen op laten reageren”
Nog los van het feit, of ik mevrouw Hanna Luden [Cidi] en mevrouw Esther Voet als ”deskundigen” zou willen aanmerken [dat is uw keuze], bent u absoluut partijdig!Want beide dames zijn vertegenwoordigsters van uitgesproken pro Israel clubs en dat mag natuurlijk, maar het is geen dwarsdoorsnee van de Joodse Gemeenschap!Want waarom geen mensen van EAJG [Een Ander Joods Geluid] [1] benaderd of geinterviewd, die een veel kritischere houding tegenover Israel aannemen?
ANNABEL NANNINGA?/LAAT ME NIET LACHEN
En dan tenslotte nog dit:U schrijft
”In dit geval ging het over tweets van Tofik Dibi die hij na een pro-Israël-demonstratie de wereld in stuurde en waar Annabel Nanninga in de gemeenteraad van Amsterdam vragen over had gesteld.”
Meneer Alting, een verwijzing naar Annabel Nanninga is ronduit belachelijk,want zij is wel de laatste, die echt of vermeend anti-semitisme van anderenaan de kaak te stellenIk neem aan, dat u toch wel op de hoogte bent van een aantal tweets van deze dame, die ronduit anti-semitisch zijn?Ik citeer”MOOIE OVENS VAN HITLER
HUMOR EINSATZGRUPPEGAS GEVEN ALS JE EEN JOOD ZIETHEIL HITLER ROEPEN IS OP ZICHZELFVOL-KO-MEN ONGEVAARLIJK
MEIN KAMPF: JE LEEST 6 BLADZIJDEN EN JE HEBTMETEEN ZIN OM JODEN TE VERGASSEN
NU EVEN  WAT MEIN KAMPFEN KOPEN,JE KAN NIET VROEG GENOEG BEGINNEN METKERSTCADEAUS, STI-HILLE NACHT, SIEGHEILIGE NACHT
[OVER 4 MEI HERDENKING]WAT ZIJN JULLIE STILIS ER IEMAND DOOD OF ZO? [2]
EN TENSLOTTE
Voor het laatst u geciteerd:
”Als Dibi volgende week weer tweets de wereld instuurt die online voor ophef zorgen dan zullen wij weer duiders oplijnen.”
Natuurlijk mag dat en is dat uw recht als journalistiek medium, maar dan voldoen aan de journalistieke richtlijnen graag!
EPILOOG
Uit bovenstaande zult u kunnen constateren, dat ik uw verdediging maag mager vond.Alleen op het punt van ”hoor en wederhoor” wat betreft de persoon vanTofik Dibi hebt u een punt.Maar het aspect van de tendentieuze en oneerlijke berichtgeving vande door u ten onrechte als ”anti-semitisch” neergezette tweets van Tofik Dibi blijft overeind staan.Daarom zal ik alsnog tegen u een klacht indienen bij de NPO Ombudsvrouw, naar wie deze mail ook cc gaat.Over de exacte klacht zal ik u ook cc op de hoogte houden.
Ik spreek alsnog de hoop uit, dat u uw journalistieke berichtgeving inde toekomst verbetert.

Vriendelijke groeten

Astrid EssedAmsterdam
[1]

EEN ANDER JOODS GELUID
https://www.eajg.nl/


WIKIPEDIA
EEN ANDER JOODS GELUID
https://nl.wikipedia.org/wiki/Een_Ander_Joods_Geluid


[2]
ANTISEMIET ANNABEL NANNINGA STELT HET VERMEENDE”ANTISEMITISME” VAN TOFIK DIBI AAN DE ORDE/WAT EEN LEF!/WAT EEN HYPOCRISIE!
ASTRID ESSED8 JUNI 2021
https://www.astridessed.nl/antisemiet-annabel-nanninga-stelt-het-vermeende-antisemitisme-van-tofik-dibi-aan-de-orde-wat-een-lef-wat-een-hypocrisie/

OF
https://www.dewereldmorgen.be/community/antisemiet-annabel-nanninga-stelt-het-vermeende-antisemitisme-van-tofik-dibi-aan-de-orde-wat-een-lef-wat-een-hypocrisie/



LINKS NAAR MIJN KLACHTBRIEF AAN NPO OMBUDSVROUW
https://www.astridessed.nl/buikgriep-en-kakkerlakken-tweets-van-tofik-dibi-niet-anti-semitisch-brief-aan-npo-ombudsvrouw/

OF
https://www.dewereldmorgen.be/community/buikgriep-en-kakkerlakken-tweets-van-tofik-dibi-zijn-niet-anti-semitisch-brief-aan-npo-ombudsvrouw/
YOUTUBE UITZENDING POWNEWS


https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOeg
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
Tekst
[Interview Powned]
”[:
”…Dat hij niet weet, dat Arabische inwoners in dat gebied nota benenaar Tel Aviv emigreren, omdat ze daar hun leven niet zeker zijn. Dus hoe werkt dat in dat hoofd?”
[POWNEWS][Interviewster]”Een opvallende tweet van de altijd zo woke Tofik Dibi:Hij twiiterde er lustig op los en het had een opvallend anti-semitisch karakter….
[Presentratrice presenteert in beeld een tweet van Tofik Dibi met als tekst:
Tofik@Tofik Dibi
Als antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone
[Vervolg presentratrice 0.23]
”De vraag is:Moet dit verhaal een staartje krijgen?”[Hanna Luden, directrice van het CIDI]:”Ik was verbijsterd, ik ben eigenlijk geschokt.Want ik heb zoiets van die tweets die….hij probeertneem ik aan, hoop ik, dat hij probeert kritiek te uiten, maar het kwamover als haat, niet als kritiek en dat is precies het probleem.”[Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Het was werkelijk buiten alle perken, hij had het over…dat iemensen, die bij de demonstratie waren geweest voor Israel, dat ie diebuikpijn toewenste en hij had het ook nog een keertje over…..
[Er komt een screenshot van een Tweet van Tofik Dibi in beeld, zie teksthieronder]
Tofik@ TofikDibiAls antwoord op @TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone
 [Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”…..kakkerlakken. Nou weten we allemaal dat kakkerlakkenongedierte is, het is een ding dat vaak bij antisemieten wordtgenoemd he, Joden zijn kakkerlakken, dus ik stond wel eenbeetje versteld.”[Een voorbijgangster]”Je ziet hier veel Joodse mensen lopen met keppeltjes en zo,maar ik heb begrepen, dat er ook….keppeltje niet durven opte houden, omdat ze bang zijn voor problemen.”[Een voorbijganger] ”Onbegrijpelijk, dat de Gemeente toch eigenlijk zelf eh, in huneigen, hoe noem je dat, personeelsbestand, dat eens moet aankaarten.”[Hanna Luden, directrice van het CIDI]:
”Het is natuurlijk een ex politicus, het is een hoge ambtenaar in Amsterdam,het is een boegbeeld in dezen, en dan moet je goed op je woorden engoed op je beelden passen.”[Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Ik begrijp niet wat er in het hoofd van Tofik Dibi omgaat.Hij is binnen de Marokkaanse gemeenschap, staat hij bekend bijvoorbeeldom zijn homosexualiteit, dat hij daar openlijk voor uitkomt, hulde, hulde!, maarhij heeft, hij zegt dingen over Israel, waarvan ik denk, man, heb je ook ooit als homosexueel in Gaza rondgelopen, of in Ramallah rondgelopen.Ik denk, dat hij niet weet, dat Arabische inwoners in dat gebied nota benenaar Tel Aviv emigreren, omdat ze daar hun leven niet zeker zijn, dus hoe werktdat in dat hoofd?[Een voorbijgangster]:”Ik vind het belachelijk, maar ja, heel veel moslims denken er zo over, denk ikJe ziet ook dat in Amsterdam hier ook niet opgetreden wordt, als er vanalles geroepen wordt bij demonstraties tegen de Joden.En dan zeggen ze ”ja, anders gaat het escaleren” , maar ik denk, ik vindhet belachelijk, dat het zomaar kan.”[Hanna Luden, directrice van het CIDI] :’Hij moet heel helder afstand nemen van  ….. die zaken,  daar moet
hij echt heel helder afstand nemen.Nou hoop ik, dat hij het ook gaat doen, want uiteindelijk hebben we met zijn allen als samenleving veel meer aan een discussie, gesprekken, dan aan elkaarcancelen de hele tijd.”[Interviewster vraagt een voorbijgangster]:  
”Denkt u, dat hij ook, eh ja, berispt gaat worden of een straf krijgt?”[Voorbijgangster]:”Ik denk het niet. ik denk dat Femke Halsema daar zelf heel uitgesprokenmeningen over heeft …”[Interviewster]”Ja….”[Voorbijgangster]:”En zelf ook met twee maten meet.Maar ja, dat is mijn persoonlijke mening.”[In beeld komen twee opgeplakte posters:Onbekend maakt onbemind?Lees het Joods Tijdschrift 2020-2021
EN daarnaast hangend:
”Buitenreclame geeft geen vervelende pop”[Met bloemetjesachtergrond
[Voorbijganger]”De mensen zouden eigenlijk door een aantal mensen gehoord moeten worden, in het openbaar”[Voorbijganger, andere dan voorafgaande]:”Uit de functie zetten. Of excuus aanbieden of anders uit de functie.”[ Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Ik denkt, dat het een …straf wordt. Ik heb het gevoel, dat Tofik Dibi nietvoor niets zit op de plek waar hij nu zit, weet je, het hypocriete is ook, datTofik Dibi zich voorstaat op bestrijden van anti-semitisme aan de ene kanten aan de andere kant doet hij het zelf.Dus dit is totaal hypocriet, waarmee hij bezig is.”
EINDE INTERVIEW POWNEWS
ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/de-zaak-tofik-dibi-kakkerlakken-en-buikgriep-tweets-reactie-op-brief-powned/

MIJN [ASTRID ESSED’S] OORSPRONKELIJKE MAIL AAN DENPO OMBUDSVROUW MET REACTIE MEVROUW W. DE WEERD
Astrid Essed <astridessed@yahoo.com>Mon, Jun 7, 2021 at 2:56 PMTo: Wilma de Weerd <ombudsman@npo.nl>AANMevrouw de WeerdAssistent van de ombudsman voor de publieke omroepen

Geachte mevrouw de Weerd,
Ik heb uw reactie op mijn bij de NPO Ombusdsvrouw, Mevrouw M. Smit,in goede orde ontvangen.Uit uw reactie blijkt, dat de kennelijke procedure is, dat de Ombudsvrouw ineerste instantie mijn [klacht] mail doorstuurt aan de betrokken omroep, teweten Pownews[Powned] en mocht ik van hen geen antwoord ontvangen, dat ik mij alsnog tot de Ombudsvrouw kan wenden.Hiermee ga ik accoord en wacht dus een reactie van Powned[news] af.Mochten zij binnen een week [nog] niet hebben gereageerd, dan wend ik mijalsnog tot u.
Ik ga er dan vanuit, dat de Ombudsvrouw mijn klacht ook daadwerkelijkin behandeling zal nemen.
Vriendelijke groeten
Astrid EssedAmsterdam 
www.astridessed.nl
Astrid Essed



On Monday, June 7, 2021, 02:29:56 PM GMT+2, Wilma de Weerd <ombudsman@npo.nl> wrote:

Beste mevrouw Essed,
Hartelijk dank voor uw mail. De ombudsman heeft deze mails doorgestuurd aan PowNed met de vraag of zij in eerste instantie op uw klacht willen reageren. Mocht u geen antwoord ontvangen of bent u het niet met het antwoord eens, dan kunt u zich alsnog tot de ombudsman wenden. Deze procedure staat op onze site: Klachtenprocedure – NPO Ombudsman.
Klachtenprocedure – NPO OmbudsmanKlachtenprocedure


Met vriendelijke groet,Wilma de Weerdassistent van de ombudsman voor de publieke omroepen
ombudsman.npo.nl
Bart de Graaffweg 2
 Postbus 26444
 1202 JJ Hilversum
Op Ma, 7 Jun om 8:56 AM , Astrid Essed <astridessed@yahoo.com> schreef:AAN:NPO OMBUDSVROUWMevrouw M. SmitOnderwerp: Onjuiste en tendentieuze berichtgeving Pownews overde ”Kakkerlak Tweet-Tweet Israel” van ex politicus en huidig bestuursadviseur van het Stadsdeel Amsterdam Nieuw West, de heer Tofik Dibi


Geachte mevrouw Smit,
Ik heb in de loop der jaren veel slechte en tendentieuze berichtgevingde revu zien passeren, over allerhande onderwerpen, maar dit slaat werkelijkalles en daarom-dat zeg ik maar alvast vooraf- verwacht en eis ik van u, dat uhiertegen optreedt, met name omdat het Pownews betreft:Raadt u het al?Hebt u er al meer mails en berichten over ontvangen?Ik hoop van wel
DE ZAAK TOFIK DIBIWAT IS ER HIER AAN DE HAND?
Wat ik van de achtergronden weet, is het volgende:Naar aanleiding van het Israelische optreden in het bezette Oost-Jeruzalem en het tevens bezette Gaza [1], vonden er een aantal demonstraties plaats,waaronder een pro Israelische, op 20 mei jongstleden, georganiseerddoor het CIDI onder het mom van ”Voor Israel, tegen Hamas” [2], waaraan ookvijf Tweede Kamerleden deelnamen [van de partijen PVV, SGP, Christen-Unie,Groep van Haga en JA21] [3]Ook lieten de Kamerleden zich fotograferen, omwikkeld inIsraelische vlaggen. [4] 
Ex politicus Tofik Dibi, solidair met de Palestijnse zaak [5], uitte zijnafkeer van dit alles met de volgende Tweet op zijn Twitteraccount:
”Tofik@Tofik DibiAls antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone. ” [6]
Uit mijn informatie blijkt, dat Dibi daarop forse haatmail over zich heenkreeg [7], waaronder een aanval van Telegraaf journalist Mike Muller [8]
En dan weer naar aanleiding van de aanval van Telegraaf journalistMike Muller kwam Tofik Dibi met de geruchtmakende ”kakkerlakken tweet”
” Als antwoord op @TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone” [9]
VOORAF GEZEGD:
Beide Tweets vind ik persoonlijk kinderachtig en weinig verheffend.Zeker een ex politicus zou beter moeten weten.
Ik persoonlijk ben een verklaard tegenstander van de Israelische bezettings enapartheidspolitiek [10], maar ik erken volledig het recht van mensen,die daar anders over denken en ergo pro Israel zijn, om te demonstreren.Het getuigt van weinig stijl om ze ziektes te gaan toewensen.En ook verwijzingen naar kakkerlakken, in casu Telegraafjournalisten en/of Telegraafhetzes, zijn onacceptabel.
POWNEWS BERICHTRGEVINGATENDENTIEUS
MAAR DAT GEZEGD HEBBENDE:
Dat geeft nieuwsprogramma nog niet het recht, de hele zaak te gaanverdraaien en erger nog: Een tendentieus, leugenachtig en absoluut onacceptabel nieuwsitem te maken,waarin Tofik Dibi’s Tweets totaal uit zijn verband worden gerukt enzij als anti-semitisch worden gebrandmerkt.Dat is niet alleen tendentieus, het zijn  gewoon aperte LEUGENS!
POWNEWS[POWNED] INTERVIEWNaar het Interview, dat ik onder noot 11 keurig voor u heb getranscribeerd:
DE BUIKGRIEP TWEET
Al bij het begin van de uitzending begint de Pownews, bij mondevan de interviewster, met haar beschuldiging:
Ik citeer:”’Een opvallende tweet van de altijd zo woke Tofik Dibi:Hij twiiterde er lustig op los en het had een opvallend anti-semitisch karakter….Waarna de buikgriep” tweet in beeld wordt gebracht [12]Daarna merkt de interviewster op:””De vraag is:Moet dit verhaal een staartje krijgen?” [13]
NOW WAIT A MINUTE!De buikgriep tweet is kinderachtigDe buikgriep tweet is smakeloos
Maar wat heeft dat met anti-semitisme te maken?Anti-semitisme is immers:”Discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hunetniciteit en religie.” [14]Waar in deze tweet is het woord ”Jood” gevallen of is er naar Jodenverwezen?Lees nog eens de Tweet:”Tofik@Tofik DibiAls antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in het Engels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone. ‘ [15]
De reacties zijn voorspelbaar:Zowel mevrouw H Luden [directrice van het Cidi] als mevrouw E Voet[hoofdredactrice van het Nieuw Israelitisch Weekbklad], die worden geinterviewd, gaan vrolijk met de anti semitisme beschuldigingen van Pownews mee. [16]
KAKKERLAKKEN TWEET
Nog erger vind ik de Pownews hetze over de zogenaamde ”Kakkerlakken Tweet” door Pownews ook genoemd de ”Kakkerlakken Tweet Israel” [17], terwijl er door hem geen enkele link werd gelegd tussen Israel enkakkerlakken, maar in verband werd gebracht met de Telegraaf aanval.Lees maar over wat ik er in bovenstaande over gezegd heb.
Maar veel, veel erger dan Israel vind ik de link, die Pownews legt tussende mogelijke associatie, door Dibi, van Joden met kakkerlakken:Dat dit door Pownews bewust is gedaan, is goed te zien aan de reactievan mevrouw Voet [hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]
Ik citeer haar in het Pownews interview:””Het was werkelijk buiten alle perken, hij had het over…dat ie mensen, die bij de demonstratie waren geweest voor Israel, dat ie die buikpijn toewenste en hij had het ook nog een keertje over…..[Er komt een screenshot van een Tweet van Tofik Dibi in beeld, zie teksthieronder]
Tofik@ TofikDibiAls antwoord op @TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone
 [Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”…..kakkerlakken. Nou weten we allemaal dat kakkerlakkenongedierte is, het is een ding dat vaak bij antisemieten wordtgenoemd he, Joden zijn kakkerlakken, dus ik stond wel een beetje versteld.” [18]Dat de dame in kwestie versteld zou staan als Dibi ECHT Joden metkakkerlakken had geassocieerd, is meer dan logisch en dat zou absoluut onacceptabel zijn en ja, anti-semitisch, maar het is gewoon NIET waar en dat weet Pownews heel goed!Dat Pownews daarnaast voorbijgangers interviewde, die natuurlijk ookeen geheel vertekend beeld kregen voorgespiegeld, is meer dan griezelig en zelfs gevaarlijk te noemen. [19]Het enge aan het door Pownews verdraaide kakkerlakkenbeeld wordt nog versterkt door de genocide in Rwanda in de jaren negentig, toen de vervolgde bevolkingsgroep, de Tutsi’s, ook werden afgeschilderd als ”kakkerlakken” [20]POWNEWS BERICHTGEVINGBSCHENDING VAN HOOR EN WEDERHOORNaast genoemde tendentieuze en ronduit leugenachtige Pownewsberichtgeving rond de Tofik Dibi Tweet heeft Pownews zich ook nogschuldig gemaakt aan een andere ernstige journalistieke misser:Het niet toekennen van het recht op Hoor en WederhoorWant niet alleen werden alleen mensen, die het politiek met Dibi oneens waren over Israel [mevrouw Voet en mevrouw Luden] aan het woord gelaten, wat erger is, is het feit, dat Dibi zelf niet de kans kreeg, zich te verdedigen.En zeker met zoiets ernstigs als een anti semitisme beschuldiging had datzeker het geval moeten zijn.POWNEWS BERICHTGEVINGCLEUGENACHTIGEen belangrijke derde pijler waarin Pownews ernstig en bewustde fout in is gegaan, is het absolute leugenachtige karakter van het nieuwsitemDat is in strijd met een belangrijk criterium uit de ”Leidraad voor deJournalistiek” [21]”De Leidraad gaat uit van een paar belangrijke principes:”Goede journalistiek is waarheidsgetrouw en nauwgezet.” [22]Nu, mevrouw Smit:Ronduit LEUGENS heeft Pownews hier gedebiteerd, door een”Buikgriep Tweet” van  Dibi, die weliswaar niet van bon ton getuigde,”anti-semitisch” te noemen, terwijl het woord ”Jood”, noch enige”Jodenhaat” erin voorkwam!”’Tofik@Tofik DibiAls antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone. ” [23]
Door een ”kakkerlaktweet” door te laten gaan voor ”anti-semitisch” of[wat ook niet zo was], een associatie suggererend met Israel, terwijl deze sloeg op een reactie van Dibi op een Telegraaf aanval”’ Tofik@TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone” [24]Waar is hier een verwijzing naar Joden?Waar naar Jodenhaat?Waar naar Israel?
Tijd, dat een dergelijke vorm van leugenachtige voorstellingen van zakenwordt aangepakt!En dat kan en moet gebeuren door u, mevrouw de Ombudsvrouw!Het is UW taak!
SAMENVATTEND
De Pownews berichtgeving inzake de Tofik Dibi Tweets en zijn persoonis ronduit onethisch, demoniserend, tendentieus, leugenachtig en doet geen recht aan het fundamentele journalistieke principe”Hoor en Wederhoor”Daarom is dit Pownews item in flagrante strijd met de Leidraad voorde Journalistiek [25] en derhalve een taak voor u als Ombudsvrouw, Mevrouw Smit, om handelend en disciplinair op te treden
Ik ga ervan uit, dat u bovenstaande schending van de journalistiekeethiek serieus neemt en daadwerkelijk in actie zult komen
Vriendelijke groeten
Astrid EssedAmsterdam
NOTEN
VOOR UW GEMAK EEN LINK NAAR DE NOTEN
https://www.astridessed.nl/noten-1-t-m-25-bij-brief-aan-npo-ombudsvrouw-over-de-zaak-tofik-dibi/


ZIE OOK FYSIEKE NOTEN

1]

NRCFRUSTRATIES IN JERUZALEM BEREIKEN GEWELDDADIG KOOKPUNT
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/08/frustraties-in-jeruzalem-bereiken-gewelddadig-kookpunt-a4042918

ZIE VOOR GEHELE TEKST:
NOOT 2, BEHORENDE BIJ
https://www.astridessed.nl/israel-zaait-dood-en-verderf-in-gaza-brief-aan-de-leden-van-de-commissie-buitenlandse-zaken-van-de-tweede-kamer/

GAZA NOG STEEDS BEZET GEBIED, VOLGENS INTERNATIONAAL RECHT:ZIE

”Under the “disengagement” plan endorsed Tuesday by the Knesset, Israeli forces will keep control over Gaza’s borders, coastline and airspace, and will reserve the right to launch incursions at will. Israel will continue to wield overwhelming power over the territory’s economy and its access to trade.“The removal of settlers and most military forces will not end Israel’s control over Gaza,” said Sarah Leah Whitson, Executive Director of Human Rights Watch’s Middle East and North Africa Division. “Israel plans to reconfigure its occupation of the territory, but it will remain an occupying power with responsibility for the welfare of the civilian population.”HUMAN RIGHTS WATCHISRAEL: DISENGAGEMENT WILL NOTEND GAZA OCCUPATION
https://www.hrw.org/news/2004/10/28/israel-disengagement-will-not-end-gaza-occupation
TROUWNIEUW DIEPTEPUNT: ZEKER 26 DODEN BIJ ISRAELISCHEAANVAL OP WONING VAN HAMASLEIDER16 MEI 2021
https://www.trouw.nl/buitenland/nieuw-dieptepunt-zeker-26-doden-bij-israelische-aanval-op-woning-van-hamasleider~b3ec7c35/
[2]
CIDI MANIFESTATIE VOOR ISRAEL IN DEN HAAG20 MEI 2021https://www.cidi.nl/cidi-manifestatie-voor-israel-in-den-haag/

CIDI heeft met een manifestatie in Den Haag de politiek opgeroepen om achter Israels recht te staan om zijn burgers te beschermen tegen de aanhoudende dreiging van raketbeschietingen door Hamas vanuit de Gazastrook. Honderden mensen kwamen bijeen om hun solidariteit met Israel te tonen.

Op dezelfde middag debatteren leden van de Tweede Kamer met buitenlandminister Stef Blok over de huidige geweldsexplosie in Israel. CIDI en CIJO, in samenwerking met Christenen voor Israel, riepen voorafgaand aan het debat de solidariteitsmanifestatie bijeen om een signaal af te geven aan de Nederlandse politiek.Het conflict tussen Israel en Hamas woedt nu al meer dan een week. Er zijn ruim 4.000 raketten op Israelische burgers afgeschoten door Hamas en Islamitische Jihad. Israels zelfverdediging wordt telkens weer onterecht veroordeeld door een kleine deel van de Tweede Kamer.Een aantal Kamerleden was ook bij de manifestatie aanwezig. CIDI en CVI boden hen een manifest aan met de oproep om de invloed van terreurorganisaties in Europa te bezweren, Israel in zijn recht op zelfverdediging te steunen en antisemitisme grondig te bestrijden.Bij verschillende pro-Palestijnse demonstraties in Nederland werd de terreurgroep Hamas openlijk geprezen, en werd met leuzen opgeroepen om Joden af te slachten. Het mag niet zo zijn dat Joden in Nederland het moeten ontgelden voor het defensiebeleid van Israel.Verschillende sprekers betuigden hun steun voor de oproep van CIDI, waaronder Ronny Naftaniel, voorzitter van het Centraal Joods Overleg, Bakir Lashkari, die als vluchteling uit Irak 45 jaar geleden naar Nederland is gekomen, en rabbijnen Binyomin Jacobs en Tamarah Benima.“Wij laten Israël niet los. Omdat het een democratie is. Omdat het een rechtstaat is. Omdat het een veilig thuis voor de Joden is,” aldus CVI-directeur Frank van Oordt. Koerdisch vluchteling  Bakir Lashkari deed een oproep voor “vrijheid, veiligheid en stabiliteit voor Israël. Shalom Israël, shalom Koerdistan!” Rabbijn Tamarah Benima legde het uit: “Vrede is het allerbelangrijkste in het Jodendom. Shalom, we bidden om vrede. Vrede voor iedereen ter wereld.” Zij voegde wel toe: “Maar als er duizenden raketten vanuit een autonoom Urk geschoten werden op Hogeveen, wat zou Nederland dan moeten doen?”Daarom roept CIDI op om Israel te steunen, ook binnen de Europese Unie en de Verenigde Naties.Israel heeft het recht, en ook de plicht, om zijn burgers te beschermen tegen de raketten uit Gaza.Hamas moet als terroristische organisatie aangepakt worden. Zij beoogt de vernietiging van de staat Israel en offert de bevolking van Gaza daarvoor op.De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet opgeroepen worden het recht op zelfverdediging van Israel te erkennen.De verwerpelijkheid van antisemitisme is niet-onderhandelbaar. We roepen de Nederlandse regering op om daadkrachtig stappen te ondernemen tegen racisme, antisemitisme en haat.Zoals CIDI adjunct-directeur Naomi Mestrum de manifestatie afsloot: “Wij zijn hier vandaag om te laten zien dat Israël niet alleen staat. Am Yisrael Chai!”

EINDE BERICHT
[3]”Onder de aanwezigen zijn ook vijf Tweede Kamerleden van partijen die de gewelddadige Israëlische overheersing van de Palestijnen onvoorwaardelijk steunen: de PVV, SGP, ChristenUnie, Groep Van Haga en JA21.”THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/

[4]
Vijf Tweede Kamerleden, poserend met Israëlische vlaggen tijdens de CIDI-demonstratie van 20 mei 2021. [c] Facebook
De vijf laten zich fotograferen met grote Israëlische vlaggen
…….
THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/

[5]
https://twitter.com/TofikDibi/status/1398528404820008960


Abusive Israeli Policies Constitute Crimes of Apartheid, Persecutionhrw.org 8:35 AM · May 29, 2021·Twitter for iPhone
[6]
Tofik@Tofik Dibi
Als antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone
BRON:
”Op Twitter wenst hij het vijftal toe dat zij bij een bezoek aan een terras een uur op hun beurt moeten wachten, in het Engels bediend worden en aan hun consumpties buikgriep overhouden.”
THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/
ZIE OOK ALS BRON VOOR TWEET TOFIK DIBI
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
OF
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel


[7]

Tofik Dibi is een van degenen die zijn weerzin laat blijken over de solidariteit die de vijf volksvertegenwoordigers aan het Israëlische bezettings- en apartheidsregime betuigen. Op Twitter wenst hij het vijftal toe dat zij bij een bezoek aan een terras een uur op hun beurt moeten wachten, in het Engels bediend worden en aan hun consumpties buikgriep overhouden.Het komt Dibi op Twitter direct op grove verwensingen te staan………..
THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/
[8]
https://twitter.com/_MikeMuller/status/1395811042069041157


Mike Muller@_MikeMuller· May 21 Een dienaar van de gemeente @AmsterdamNL die BDS steunt en mensen buikgriep toewenst omdat ze een andere mening hebben. Klinkt als echte inclusie. https://twitter.com/TofikDibi/status/1395801895680290826


[9]
Tofik@TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone

BRON
Het komt Dibi op Twitter direct op grove verwensingen te staan, en nadat ook Telegraaf-journalist Mike Muller hem aanvalt krijgt hij een bataljon zogenoemde trollen achter zich aan. Daarop plaatst Dibi een foto van kakkerlakken met de verklarende tekst: ‘Je tl [tijdlijn] zodra iemand van de T [Telegraaf] je adresseert.’

THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/
ZIE OOK ALS BRONNEN
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
OF
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel
[10]
ASTRID ESSED OVER PALESTINA
https://www.astridessed.nl/tag/palestina/


[11]



https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOeg





REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
Tekst
[Interview Powned]
”[:
”…Dat hij niet weet, dat Arabische inwoners in dat gebied nota benenaar Tel Aviv emigreren, omdat ze daar hun leven niet zeker zijn. Dus hoe werkt dat in dat hoofd?”
[POWNEWS][Interviewster]”Een opvallende tweet van de altijd zo woke Tofik Dibi:Hij twiiterde er lustig op los en het had een opvallend anti-semitisch karakter….
[Presentratrice presenteert in beeld een tweet van Tofik Dibi met als tekst:
Tofik@Tofik Dibi
Als antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone
[Vervolg presentratrice 0.23]
”De vraag is:Moet dit verhaal een staartje krijgen?”[Hanna Luden, directrice van het CIDI]:”Ik was verbijsterd, ik ben eigenlijk geschokt.Want ik heb zoiets van die tweets die….hij probeertneem ik aan, hoop ik, dat hij probeert kritiek te uiten, maar het kwamover als haat, niet als kritiek en dat is precies het probleem.”[Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Het was werkelijk buiten alle perken, hij had het over…dat iemensen, die bij de demonstratie waren geweest voor Israel, dat ie diebuikpijn toewenste en hij had het ook nog een keertje over…..
[Er komt een screenshot van een Tweet van Tofik Dibi in beeld, zie teksthieronder]
Tofik@ TofikDibi

Als antwoord op @TofikDibiJe tl zodra iemand van de T je adresseert 
Daaronder een plaatje met door elkaar krioelende kakkerlakken
9.17 p.m. 21 mei 2021 Twitter for iPhone
 [Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”…..kakkerlakken. Nou weten we allemaal dat kakkerlakkenongedierte is, het is een ding dat vaak bij antisemieten wordtgenoemd he, Joden zijn kakkerlakken, dus ik stond wel eenbeetje versteld.”[Een voorbijgangster]”Je ziet hier veel Joodse mensen lopen met keppeltjes en zo,maar ik heb begrepen, dat er ook….keppeltje niet durven opte houden, omdat ze bang zijn voor problemen.”[Een voorbijganger] ”Onbegrijpelijk, dat de Gemeente toch eigenlijk zelf eh, in huneigen, hoe noem je dat, personeelsbestand, dat eens moet aankaarten.”[Hanna Luden, directrice van het CIDI]:
”Het is natuurlijk een ex politicus, het is een hoge ambtenaar in Amsterdam,het is een boegbeeld in dezen, en dan moet je goed op je woorden engoed op je beelden passen.”[Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Ik begrijp niet wat er in het hoofd van Tofik Dibi omgaat.Hij is binnen de Marokkaanse gemeenschap, staat hij bekend bijvoorbeeldom zijn homosexualiteit, dat hij daar openlijk voor uitkomt, hulde, hulde!, maarhij heeft, hij zegt dingen over Israel, waarvan ik denk, man, heb je ook ooit als homosexueel in Gaza rondgelopen, of in Ramallah rondgelopen.Ik denk, dat hij niet weet, dat Arabische inwoners in dat gebied nota benenaar Tel Aviv emigreren, omdat ze daar hun leven niet zeker zijn, dus hoe werktdat in dat hoofd?[Een voorbijgangster]:”Ik vind het belachelijk, maar ja, heel veel moslims denken er zo over, denk ikJe ziet ook dat in Amsterdam hier ook niet opgetreden wordt, als er vanalles geroepen wordt bij demonstraties tegen de Joden.En dan zeggen ze ”ja, anders gaat het escaleren” , maar ik denk, ik vindhet belachelijk, dat het zomaar kan.”[Hanna Luden, directrice van het CIDI] :’Hij moet heel helder afstand nemen van  ….. die zaken,  daar moet
hij echt heel helder afstand nemen.Nou hoop ik, dat hij het ook gaat doen, want uiteindelijk hebben we met zijn allen als samenleving veel meer aan een discussie, gesprekken, dan aan elkaarcancelen de hele tijd.”[Interviewster vraagt een voorbijgangster]:  
”Denkt u, dat hij ook, eh ja, berispt gaat worden of een straf krijgt?”[Voorbijgangster]:”Ik denk het niet. ik denk dat Femke Halsema daar zelf heel uitgesprokenmeningen over heeft …”[Interviewster]”Ja….”[Voorbijgangster]:”En zelf ook met twee maten meet.Maar ja, dat is mijn persoonlijke mening.”[In beeld komen twee opgeplakte posters:Onbekend maakt onbemind?Lees het Joods Tijdschrift 2020-2021
EN daarnaast hangend:
”Buitenreclame geeft geen vervelende pop”[Met bloemetjesachtergrond
[Voorbijganger]”De mensen zouden eigenlijk door een aantal mensen gehoord moeten worden, in het openbaar”[Voorbijganger, andere dan voorafgaande]:”Uit de functie zetten. Of excuus aanbieden of anders uit de functie.”[ Esther Voet, hoofdredactrice Nieuw Israelitisch Weekblad]:”Ik denkt, dat het een …straf wordt. Ik heb het gevoel, dat Tofik Dibi nietvoor niets zit op de plek waar hij nu zit, weet je, het hypocriete is ook, datTofik Dibi zich voorstaat op bestrijden van anti-semitisme aan de ene kanten aan de andere kant doet hij het zelf.Dus dit is totaal hypocriet, waarmee hij bezig is.”
EINDE INTERVIEW POWNEWS

ZIE OOK INTERVIEWS OP WEBSITE POWNEWS
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel
ZIE OOK VOOR TRANSCRIPTIE

https://www.astridessed.nl/interview-pownews-na-kakkerlak-tweet-israel-tofik-dibi/


OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/interview-pownews-na-kakkerkak-tweet-israel-tofik-dibi/


[12]

YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
ZIE VOOR TRANSCRIPTIE NOOT 11
[13]
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
TRANSCRIPTIE NOOT 11
[14]
Antisemitisme of Jodenhaat is de discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie.”
WIKIPEDIAANTISEMITISME
https://nl.wikipedia.org/wiki/Antisemitisme


[15]
Tofik@Tofik Dibi
Als antwoord op @Tofik Dibi
Ik sluit af met de wens, dat alle Kamerleden die met de Israelischevlag [plaatje van de Israelische vlag] op de foto gingen in een doorCIDI georchestreerde goedpraterij show van misdaden tegen de menselijkheid bij hun eerstvolgende terrasbezoek pas na 1 uur geholpen worden in hetEngels en buikgriep krijgen van iets op t menu
8.28 p.m. 21 mei Twitter for iPhone
BRON:
”Op Twitter wenst hij het vijftal toe dat zij bij een bezoek aan een terras een uur op hun beurt moeten wachten, in het Engels bediend worden en aan hun consumpties buikgriep overhouden.”
THE RIGHTS FORUMPOWNEWS BESCHULDIGT TOFIK DIBI ONGEFUNDEERD VANANTISEMITISME4 JUNI 2021https://rightsforum.org/nieuws/pownews-beschuldigt-tofik-dibi-ongefundeerd-van-antisemitisme/
ZIE OOK ALS BRON VOOR TWEET TOFIK DIBI
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
[16]
LEES HET INTERVIEW


YOUTUBE.COM

https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
OF
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel
[17]

REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel

[18]
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
ZIE VOOR TRANSCRIPTIE, NOOT 11
OF
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel

[19]
YOUTUBE.COM
https://www.youtube.com/watch?v=RgQmAVtjOegREL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK-TWEET ISRAEL
OF
REL ROND TOFIK DIBI NA KAKKERKAK TWEET ISRAEL
https://www.powned.tv/artikel/rel-rond-tofik-dibi-na-kakkerlak-tweet-israel

[20]
WIKIPEDIARWANDAN GENOCIDE
https://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_genocide

”Op bijeenkomsten die door onder anderen Basebya zouden zijn georganiseerd, werden de mannen toegesproken en werden liederen gezongen, aldus justitie. Die hadden niet alleen als doel om de militie op te warmen voor geweld tegen de ‘kakkerlakken’ – ‘inyenzi’ – zoals Tutsi’s werden genoemd, maar ook om hen bang te maken.”
ADLEVENSLAG GEEIST TEGEN GENOCIDEVERDACHTEYVONNE B.
https://www.ad.nl/buitenland/levenslang-geeist-tegen-genocideverdachte-yvonne-b~a0fc9602/

De 65-jarige Yvonne Basebya moet levenslang de gevangenis in van het Openbaar Ministerie (OM). Donderdag eiste het OM bij de rechtbank in Den Haag de uiterste vrijheidsstraf omdat de vrouw in 1994 in Rwanda zou hebben meegedaan aan de genocide op de Tutsi-bevolking.
Bij die genocide, die voortkwam uit een burgeroorlog die in 1990 was uitgebroken, werden in 1994 in ongeveer 100 dagen 600.000 tot 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s vermoord. De Hutu’s zagen de Tutsi’s als vijand van de staat en vereenzelvigden hen met het Rwandese Patriottistisch Front, dat tegen het overheidsleger streed. Het verwerd onder Hutu’s tot een ideologie om alle Tutsi’s te willen uitroeien. Begin april 1994 mondde dat uit in een bloedige geweldsorgie.

Volgens het OM heeft Basebya twee jaar lang een militie van jonge mannen geleid, die werden opgehitst om Tutsi’s aan te vallen. Op bijeenkomsten die door onder anderen Basebya zouden zijn georganiseerd, werden de mannen toegesproken en werden liederen gezongen, aldus justitie. Die hadden niet alleen als doel om de militie op te warmen voor geweld tegen de ‘kakkerlakken’ – ‘inyenzi’ – zoals Tutsi’s werden genoemd, maar ook om hen bang te maken. Dat Basebya niet zelf een kapmes of knuppel ter hand heeft genomen, maakt haar niet minder verantwoordelijk, vindt het OM.

Drijvende kracht
Sterker nog: ze was de drijvende kracht achter de orgie van geweld in haar woonomgeving, vindt de officier van justitie. ‘En daarmee een van de meest verantwoordelijken daarvoor.’ Ze woonde in de wijk Gikondo van de hoofdstad Kigali. Dat ze relatief rijk was en goed opgeleid doet haar zaak ook geen goed, zo meent het OM. Ze kon nadenken en, doordat ze geen analfabeet was en en niet financieel afhankelijk, haar eigen keuzes maken. ‘En dat heeft ze gedaan’, aldus het OM.

Basebya is volgens justitie ‘een echte dader’. ‘Juist bij zware delicten zijn het de echte plegers die achter de schermen blijven en anderen het vuile werk laten doen.’ De vrouw zou achter drie moorden zitten die justitie ziet als genocide, omdat ze passen in het streven alle Tutsi’s uit te roeien. Verder beschuldigt justitie haar onder meer van nog een ‘gewone’ moord, van poging tot genocide, aanzetten tot genocide en bedreiging van Tutsi’s.

EINDE ARTIKEL
[21]
LEIDRAAD VOOR DE JOURNALISTIEK
https://www.rvdj.nl/leidraad

LeidraadDe Raad voor de Journalistiek heeft een Leidraad vastgesteld, waarin wordt beschreven wanneer sprake is van zorgvuldige journalistiek en wanneer niet.De Leidraad is ook te downloaden als Pdf-bestand.Mag een journalist iemands privacy schenden? Wanneer dient een journalist wederhoor toe te passen? Kan een geïnterviewde erop staan dat de tekst die hij of zij vóór publicatie ter inzage heeft gekregen, wordt gewijzigd? Moet een journalist die een gesprek opneemt om er delen van te kunnen uitzenden, dit altijd van tevoren laten weten? Mag een columnist of een cartoonist iemand beledigen? Aan welke voorwaarden moet een embargo voldoen?Het beoordelen van klachten is de voornaamste taak van de Raad. De Raad baseert zich in zijn werk op de Leidraad, die aan iedereen – zowel binnen het vakgebied als aan het publiek – duidelijk maakt wat van journalisten en goede journalistiek mag worden verwacht.De Leidraad gaat uit van een paar belangrijke principes: goede journalistiek is waarheidsgetrouw en nauwgezet, onpartijdig en fair, controleerbaar en integer. Zij laat zich toetsen en gaat op open wijze om met opmerkingen, reacties en klachten.Zelfregulering is belangrijk, zeker voor journalisten en ‘de’ journalistiek. Media spelen een belangrijke rol in de samenleving, op veel manieren en op een groot aantal platforms. Zij controleren gezag en organisaties, instituties en bedrijven. Ze spelen een belangrijke rol in het democratische proces. Goede journalistiek kan alleen in volle vrijheid en onafhankelijkheid worden verricht. Daar hoort verantwoording en transparantie bij. Zelfregulering is de beste manier om hier vorm en inhoud aan te geven. De Raad voor de Journalistiek is uitdrukking en instrument van die zelfregulering.In 2007 heeft de Raad zijn eerste Leidraad gepresenteerd, die in de jaren daarna op enkele punten is gewijzigd. Net als de journalistiek heeft de Leidraad onderhoud nodig. Daarom heeft de Raad zijn Leidraad in 2015 herschreven en aangepast, met het oog op de huidige digitale tijd. Daarbij volgt de Leidraad de herkenbare journalistieke weg: van idee, via research en registratie, tot publicatie, transparantie en reactie. In juni 2018 is in punt A. van de Leidraad een passage toegevoegd waarin tot uitdrukking is gebracht dat kwetsbare groepen extra bescherming verdienen. In december 2019 is de norm ten aanzien van bronbescherming verruimd. In mei 2021 zijn criteria toegevoegd voor verzoeken tot anonimisering.De Raad zal regelmatig bezien of er aanleiding is de Leidraad aan te passen. Journalistieke normen liggen immers niet voor de eeuwigheid vast. De Leidraad moet daarom voortdurend onderwerp van gesprek en discussie zijn. 
file:///C:/Users/Essed/Downloads/Leidraad%20-%20aanpassing%202021%20(1).pdf


[22]
ZIE NOOT 21

[23]
BUIKGRIEP TWEET
ZIE NOOT 6

[24]
KAKKERLAKKEN TWEET
ZIE NOOT 9

[25]

LEIDRAAD VOOR DE JOURNALISTIEK
Leidraad
LeidraadDe Raad voor de Journalistiek heeft een Leidraad vastgesteld, waarin wordt beschreven wanneer sprake is van zorg…
LeidraadDe Raad voor de Journalistiek heeft een Leidraad vastgesteld, waarin wordt beschreven wanneer sprake is van zorg…





ZIE VOOR TEKST, NOOT 21

Reacties uitgeschakeld voor NA REACTIE OP BRIEF POWNED/DEFINITIEVE EN GEHANDHAAFDE KLACHT BIJ NPO OMBUDSVROUW TEGEN DE TENDENTIEUZE POWNED JOURNALISTIEK OVER TOFIK DIBI TWEETS

Opgeslagen onder Divers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.