[Deportatieverzet]/Meneer Bah: Terug in Nederland

 

 

MENEER BAH: TERUG IN NEDERLAND

Posted on 

De poging van de Dienst Terugkeer en Verzet om meneer Bah met vervalste papieren uit te zetten naar Guinea, is mislukt. Meneer Bah is weer terug in Nederland en staat nu weer onder medische begeleiding, in het Justitieel Medisch Centrum.

Meneer Bah werd door de marechaussee geboeid in het vliegtuig gezet. Op beide vluchten (Schiphol – Parijs en Parijs – Conakry) heeft hij voor het vertrek van het vliegtuig verzet door naar de passagiers te roepen en hun de situatie duidelijk te maken. De marechaussee reageerde met grof geweld: hij werd geslagen, onder de stoel gedrukt en tot zwijgen gebracht. Op de luchthaven in Parijs riep de Nederlandse marechaussee de hulp in van hun Franse collega’s, maar toen meneer Bah uitlegde dat hij met valse papieren werd uitgezet, weigerde de Franse marechaussee om medewerking te verlenen.

 

Protest van de passagiers

Daarna heeft de Nederlandse marechaussee nogmaals grof geweld gebruikt, maar toen hadden de passagiers in het vliegtuig inmiddels begrepen wat er aan de hand was en zijn ze meneer Bah te hulp geschoten. In de chaos die ontstond kon de piloot niet anders dan meneer Bah aan boord weigeren, waarop hij weer naar Schiphol werd teruggevlogen.

 

Onderzoek

De vervalste uitzettingspapieren worden op dit moment onderzocht: staatssecretaris Teeven gaat er een stevige klus aan krijgen om uit te leggen hoe het kan dat de DT&V gebruik maakt van documenten waar overduidelijk mee gesjoemeld is.

 

Doofpot

Het ministerie heeft op allerlei manieren geprobeerd om meneer Bah tot zwijgen en uit beeld te krijgen. Waarom al deze extra moeite om iemand weg te krijgen? Meneer Bah speelt als klokkenluider een grote rol in de ontdekking van de irreguliere reisdocumenten die door de DT&V worden gebruikt voor uitzettingen naar Guinea. Hij was ook degene die de mishandeling door het Intern Bijstandsteam en de G4S bewakers naar buiten bracht. Allemaal zaken waarvan het ministerie liever heeft dat ze niet openbaar worden.

Reacties uitgeschakeld voor [Deportatieverzet]/Meneer Bah: Terug in Nederland

Opgeslagen onder Divers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.