[Artikel Peter Storm]/Ruim baan voor nieuwe coronagolf

Coronavirus, Corona, Virus, Pandemie, Infectie

COVID 19…..
https://covid19.who.int/

RUIM BAAN VOOR NIEUWE CORONAGOLF

WEBSITE PETER STORM

Geplaatst op 27 september 2022 door egel

dinsdag 27 september 2022


Kijk eens aan! Het RIVM ziet het eindelijk ook: ‘najaarsgolf corona mogelijk begonnen’.(1) Mogelijk, het RIVM weet het dus nog steeds niet zeker. En dat terwijl de besmettingscijfers – zoals het NOS-nieuwsbericht waar ik uit citeer – week na week oplopen, al sinds sinds augustus. Zelf schreef ik al op 7 september: ‘de volgende coronagolf is onderweg’.(2) Niks ‘mogelijk’, geen voorbehoud, en gewoon twintig dagen eerder. Dat was toen aan de cijfers – door het RIVM verstrekt maar niet op waarde geschat – al duidelijk te zien. De traagheid waarmee het RIVM de nieuwe golf erkent, en de slag om de arm die dat instituut nog steeds maakt, komt gevaarlijk dicht in de buurt van de corona-ontkenning waar Willem Engel nog steeds zo misdadig mee leurt.

Het RIVM doet daarmee weinig anders dan Their Master’s Voice spelen. En Their Master, dat is Ernst Kuipers, Minister van Pandemiebevordering Himself. Zijn ministerie, hilarisch genoeg nog steeds het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geheten, heeft het nemen van maatregelen aan ‘de sectoren’ overgelaten. Die ‘sectoren ‘ – bedrijfstakken als de horeca, sectoren als het onderwijs – komen met plannen waarin het openhouden van winkels en scholen tot iedere prijs voorrang krijgt boven alles en iedereen, voorrang bovenal boven de gezondheid van leerlingen een docenten, klanten, bezoekers en personeelsleden. Liever overal zieke mensen, kort of langdurig wegens Long COVID, dan dat productie, commercie en de daaraan gekoppelde en ondergeschikte educatie worden gehinderd of – wat Van Dissel verhoede! – worden onderbroken door bijvoorbeeld het stilleggen van faciliteiten en het naar huis sturen van leerlingen en personeel met doorbetaling van loon om besmettingen serieus in te tomen. Dat zijn de prioriteiten van bedrijfstakken en instellingen, daarin krachtig gefaciliteerd door het (pro-)coronabeleid van minister Kuipers.

Dus kom je in de plannen een allegaartje ineffectieve middelen tegen, zelfs de ‘(kuch)schermen’ – niet alleen niet effectief tegen virusverspreiding, maar zelfs contraproductief omdat het luchtstromen in werkruimtes, en daarmee de hoognodige ventilatie, afremt – en de (vrijwel zinloze) ‘faceshields’, ontbreken bijvoorbeeld in het sectorplan van de kappersbranche niet.(3) Het is als verdediging tegen besmetting niet serieus te nemen voor wie ook maar enigszins weet hoe corona-verspreiding werkt. Het is vooral veel doen-alsof..

Alles kan weer, alles mag voluit. Maar stevige afspraken om in winkels, kantoren, magazijnen, scholen en andere binnenruimtes gewoon een fatsoenlijk mondkapje te dragen – nu, en niet pas als de ziekenhuizen weer uitpuilen – , dat gaat natuurlijk veel te ver. Om over het snel en goed op orde brengen van ventilatie in scholen en bedrijven nog maar te zwijgen. Je moet er toch ook niet aan denken, doortastende maatregelen nemen die het virus echt zouden afremmen.

Noten:

1 ‘RIVM: najaarsgof corona mogelijk begonnen’, NOS, 27 september 2022, https://nos.nl/artikel/2446219-rivm-najaarsgolf-corona-mogelijk-begonnen

2 Peter Storm,’Sterfhuisminister Kuipers’, peterstormt.nl, 7 september 2022, https://peterstormt.nl/2022/09/07/sterfhuisminister-kuipers/

3 ANKO, ‘Sectorplan kappers’, https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/ezk_contactberoepen_kappers.pdf , gevonden via ‘Corona &coronaplannen, regels en veiligheid’, op de website van ondernemersclub VNO-NCW, https://www.vno-ncw.nl/standpunten/corona-coronaplannen-regels-en-veiligheid Daar staan ook links naar wat andere sectoren aan plannen hebben liggen.

Peter Storm

Reacties uitgeschakeld voor [Artikel Peter Storm]/Ruim baan voor nieuwe coronagolf

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.