[Occupy Rotterdam]/Occupy plaatst herdenkingskruis voor onbekende vluchteling

OCCUPY PLAATST HERDENKINGSKRUIS VOOR ONBEKENDE VLUCHTELING

 

 

 

imageDetentiecentrum hult zich in stilzwijgen

Een dag na de bekendmaking van de zelfmoord van een 28 jarige Zuid Afrikaanse jongeman in het detentiecentrum is de identiteit van deze man onbekend gebleven. Wel is door Occupy een officieel verzoek tot informatieverschaffing ingediend bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar een antwoord op onze vragen kreeg Occupy daarmee vooralsnog niet.

 

 

 

 

 

Dinsdag 16 juni 2015
Tekst : Gert-Jan van de Vaate

11021523_757922777655528_3385511551514204421_o

Om de ingrijpende gebeurtenis van het verlies van deze jongeman niet volledig uit het oog van de wereld te laten voltrekken is er dinsdagmiddag een herdenkingskruis voor de ingang van het detentiecentrum geplaatst. Spoedig was de marechaussee ter plaatse om dit te verbieden. Er was enige overredingskracht nodig om de authoriteiten te bewegen begrip op te brengen voor de actuele urgentie achter dit gebaar in de openbare ruimte. Het kruis mag nu een week blijven staan.

De directie van het detentiecentrum hult zich in een zwijgende status. Van opgesloten vluchtelingen is vernomen dat er binnen het detentiecentrum onder de vluchtelingen onrust heerst over de verwikkelingen. De opgesloten vluchtelingen waren maandag al vroeg op de dag op de hoogte van het gebeuren. Er wordt gevreesd voor navolging van deze daad.

Reacties uitgeschakeld voor [Occupy Rotterdam]/Occupy plaatst herdenkingskruis voor onbekende vluchteling

Opgeslagen onder Divers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.