(Occupy Rotterdam) Antonio is nu ondergedoken in Angola nadat uitzetting woensdag hardhandig werd doorgedrukt

VOORAF

 

Geachte lezers

 
Eerder schreef ik de KLM een brief om te protesteren
tegen de uitzetting van Antonio Mavinga naar Angola, waar hij
risico zou lopen.
 

 

Antonio werd door 17 mannen van de Marechaussee in het vliegtuig gezet en met harde hand op de grond gehouden. Met kracht werd een hand op zijn mond gezet waardoor Antonio geen enkel geluid kon maken. De uitzetting moest er letterlijk en figuurlijk doorgedrukt worden. En dat mocht dus wat kosten.

Vrijdag 19 september 2014.
Tekst : Gert-Jan van de Vaate.

Vandaag, vrijdag 19 september 2014, is het nieuws over de geslaagde deportatie van Antonio op woensdag 17 september jl nog altijd een niet goed te bevatten realiteit. Ook zijn vrouw en zijn kinderen zijn nog niet helemaal bekomen van de teleurstellende gang van de IND en de meedogenloze behandeling van Antonio om hem het land uit te zetten.

angola-map

De uitzetting naar Angola was hardhandig en vastberaden voorbereid.

Met maar liefst 17 mannen van de Marechaussee is hij met handen en voeten vastgebonden in het vliegtuig van de KLM gezet. Er werd met grote kracht een hand op zijn mond geplaatst zodat Antonio geen geluid kon maken. Hierbij is geweld gebruikt door de Marechaussee en heeft Antonio verwondingen opgelopen aan zijn vingers.

Het gaat nu wel iets beter met Antonio, de pijn aan zijn hand is minder. In Angola is hij regelrecht naar een vriend van hem gegaan om te vragen of hij daar mag verblijven. Hij is nu dus op een onderduikadres en komt beslist niet buiten. In Angola wordt hij gezocht.

Zijn vrouw krijgt volgende week bezoek van een maatschappelijke hulpverlener. Ze wil Antonio graag weer terugzien in Europa, maar hoe is nog een groot probleem. Mogelijk dat de vrouw en de drie dochters van Antonio Nederland nu zullen gaan verlaten om elders binnen een Europa een toekomst op te gaan bouwen. Antonio’s vrouw en hun drie dochters hebben allen de Nederlandse nationaliteit. De advocaat van Antonio heeft uitgesproken dat hij met de zaak van Antonio bezig zal blijven. De teleurstelling is nog niet over. Iedereen vraagt zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren terwijl het verzwaarde inreisverbod één dag voor de laatste geslaagde deportatiepoging juist was ingetrokken door de politieke druk van vier oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Occupy houdt contact met de familie van Antonio.

Reacties uitgeschakeld voor (Occupy Rotterdam) Antonio is nu ondergedoken in Angola nadat uitzetting woensdag hardhandig werd doorgedrukt

Opgeslagen onder Divers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.