Noten 24 t/m 30/Turkse schrijfster Lale Gul Uitgelicht

ZEER TEGEN MIJN ZIN EEN CITAAT UIT HET BOEK VAN LALEGUL VAN DEZE ISLAMOFOBE SITE, VOOR HET GEVAL BOVENSTAANDE LINK WORDT VERWIJDERD
”zieke psychopaat, controlfreak, Droogstoppel, onnozele, achterlijke, bekrompen en simpelzielige vuige ezel uit het boerengat van Turkije, minderwaardig mens”
KLAASTAAL.NLLALE GUL ”IK GA LEVEN”

ZIE VOOR TEKST, NOOT 13

”In februari 2021 publiceerde ze haar autobiografische debuutroman Ik ga leven waarin ze afstand neemt van haar streng gelovige opvoeding.[6]

Na de publicatie werd Gül vanuit islamitische hoek ernstig bedreigd.[7][8][9] Ook binnen haar familie werd het boek kritisch ontvangen. Hoewel ze in eerste instantie zei in haar ouderlijk huis te blijven wonen,[3] besloot ze later diezelfde maand dat dit geen optie meer was.[10]

6 mei 2021 werd Gül genomineerd voor de Pim Fortuynprijs. 20 mei 2021 werd de winnares van deze wisselbokaal voor dat jaar Fidan Ekiz aangewezen, die in 2019 ook al genomineerd was voor deze prijs.

Voor Ik ga leven, haar eersteling, toonden meerdere producenten, voor zowel een film als een serie, belangstelling. Voor het boek ontving zij in 2021 de NS Publieksprijs.[11]

Gül is regelmatig te gast in verschillende talkshows. Sinds juli 2021 heeft Gül een vaste wekelijkse column in de zaterdageditie van Het Parool. In haar eerste publicatie als columniste vertelde ze bezig te zijn met haar tweede boek, dat zal gaan over de nare nasleep van haar eerste boek.[12]

In december 2021 riep het opinieblad Elsevier Weekblad Gül uit tot Nederlander van het Jaar 2021 vanwege haar “grensverleggende boek”

WIKIPEDIA

LALE GUL/CARRIERE

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lale_G%C3%BCl#Carri%C3%A8re

ORIGINELE BRON

WIKIPEDIA

LALE GUL

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lale_G%C3%BCl

ZIE VOOR GEHELE WIKIPEDIA TEKST, NOOT 15

[25]

ZIE BRONNEN

”Maar Gül speelt een vals spel. Zo had ze, voordat ze in de media begon te verkondigen dat ze uitgescholden wordt vanwege haar afvalligheid, een reeks expliciet racistische tweets gewist van het soort waar Thierry Baudet door in moeilijkheden is gekomen. Over allochtonen en onderontwikkelden die zich voortplanten met het doel de Nederlandse identiteit te verwateren, Turken die er massa’s kinderen “uitpoepen” en zo de ondergang van onze beschaving bewerkstelligen. “Dat krijg je met oikofobie”, schrijft Gül, “geen loyaliteit aan defensie. Resultaat van links-globalistisch gedachtegoed.”

Geconfronteerd met screenshots van die gewiste tweets, zei Gül dat ze die had geschreven in haar jeugdige onbezonnenheid (de tweets zijn nog geen twee jaar oud), maar pas vorige week herhaalde ze in een podcast dezelfde angstbeelden, over de Nederlandse cultuur die wordt verdrongen door de moslims, met alleen nog maar islamitische huisartsen en politieagenten enzovoort. “Haal sowieso niet nog meer moslims hier, dat zou mijn idee zijn”, aldus Gül.”

FRONTAAL NAAKT

[PETER BREEDVELD]

NEDERLAND, LAAT JE NIET RINGELOREN

DOOR EX-MOSLIMS

10 MAART 2021

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/nederland-laat-je-niet-ringeloren-door-ex-moslims.html

Wit Nederland heeft weer een nieuwe trofee, een token van zijn eigen culturele en superieure superioriteit en de rechtvaardiging voor zijn moslimhaat, namelijk de jonge schrijver Lale Gül. Die heeft een 352 paginas dikke pil geschreven waarin ze zich afzet tegen het Turks-soennitische milieu waarin ze is opgegroeid. In een praatprogramma suggereerde ze dat ze om die reden wordt uitgescholden en geïntimideerd en een mooier cadeau kun je de witte Nederlander niet geven, want je hebt er de hele moslimgemeenschap én de antiracisten mee in de verdediging. Wie is hier nou intolerant, hè?

Triomfantelijk paraderen ze rond met Gül, als een totem aan wie iedereen eer moet betonen. Journalist Boudewijn Geels, bijvoorbeeld, eist tijdens een nogal vijandig interview met Sylvana Simons voor het Het Financieele Dagblad dat Simons expliciet haar steun toezegt aan Gül, om te zien hoe “inclusief” haar partij BIJ1 werkelijk is. De (sociale) media gonzen van de islamhaters die, terwijl ze tegelijkertijd nog altijd bezig zijn met een verbeten heksenjacht op GroenLinks-kandidaat Kauthar Bouchallikht, vanwege haar vermeende banden met de Moslimbroederschap, van antiracisten eisen dat ze het opnemen voor Gül.

Vals spel

Maar Gül speelt een vals spel. Zo had ze, voordat ze in de media begon te verkondigen dat ze uitgescholden wordt vanwege haar afvalligheid, een reeks expliciet racistische tweets gewist van het soort waar Thierry Baudet door in moeilijkheden is gekomen. Over allochtonen en onderontwikkelden die zich voortplanten met het doel de Nederlandse identiteit te verwateren, Turken die er massa’s kinderen “uitpoepen” en zo de ondergang van onze beschaving bewerkstelligen. “Dat krijg je met oikofobie”, schrijft Gül, “geen loyaliteit aan defensie. Resultaat van links-globalistisch gedachtegoed.”

Geconfronteerd met screenshots van die gewiste tweets, zei Gül dat ze die had geschreven in haar jeugdige onbezonnenheid (de tweets zijn nog geen twee jaar oud), maar pas vorige week herhaalde ze in een podcast dezelfde angstbeelden, over de Nederlandse cultuur die wordt verdrongen door de moslims, met alleen nog maar islamitische huisartsen en politieagenten enzovoort. “Haal sowieso niet nog meer moslims hier, dat zou mijn idee zijn”, aldus Gül.

Oproep tot steniging

Vandaag beweerde Gül in de Turkse media te worden neergezet als een “vijand van de islam”. De tweet werd meteen gretig opgepikt door kwaliteitsjournalist Harm Ede Botje. “Nu is het dan zover”, schrijft Botje, die samen met een leger andere witte journalisten zat te wachten op de demonisering van Gül door de Turkse media. Geen witte Nederlander die het niet duidelijk is wat er wordt bedoeld als iemand tot vijand van de islam wordt gebombardeerd: dat is een oproep tot steniging, minstens. Maar het stuk waar ze naar linkt, staat ten eerste niet in een Turks medium maar in een Turkstalig Nederlands medium en ten tweede wordt ze er niet in neergezet als vijand van de islam, zeggen mensen die Turks kunnen. Het is een feitelijk relaas over de van oorsprong Turkse schrijver die de islam de rug toekeerde en steeds meer steun geniet.

Gül manipuleert op deze manier constant de media, die geen enkele weerstand bieden. En blijkt ze iemand vals te hebben beschuldigd, zoals de Turks-islamitische organisatie Milli Görüş die haar zou hebben bedreigd, dan wordt dat stilzwijgend aangepast, zonder er ruchtbaarheid aan te geven. De stemming is gemaakt, het beoogde effect is bereikt, de journalistiek weer een beetje meer gecorrumpeerd.

Anderhalve week geleden verklaarde Gül dat ze vanwege de intimidaties stopt met schrijven, maar ze draaft nog wel op in elk medium dat haar hebben wil. Tussendoor blijft ze driftig twitteren over de dreiging van de islam, de islamisering van Nederland en de moslims die haar intimideren en bedreigen. Dat ze stopt met schrijven, moeten we denk ik maar met een snufje zout nemen.

Geestelijke terreur

Geprikkeld door Güls eenzijdige verhaal over afvallige moslims besloot de populaire twitteraar Emine Uğur alias @overlistener, een gehoofddoekte moslim van Turkse afkomst, een andere kant te laten zien in één van haar befaamde Twitter-draadjes. Ze vertelde over moslims die ook niet meer geloven maar niet worden verstoten door hun familie en de gemeenschap, en die ervoor passen te worden gebruikt voor politieke stemmingmakerij. Ik heb wel wat aan te merken op haar verhaal, want ik vind dat Uğur voorbijgaat aan de geestelijke terreur die het geloof vaak is, dat zet ik hier uiteen. Maar ik steek mijn hand in het vuur voor haar goede bedoelingen en oprechtheid.

Daar sprong al gauw Nadia Ezzeroili bovenop, die Uğurs tweets in de negatiefst mogelijke zin uitlegde en haar beschuldigde van ‘giftige nonsens’. Aangemoedigd, uiteraard, door Wierd Duk en dergelijke figuren. Volgens Ezzeroili, die zoals altijd tekeer gaat als een doorgesnoven Zihni Özdil, willen moslims als Uğur het liefst dat ex-moslims zwijgen en dat is een unfaire beschuldiging. Het gaat Uğur, en haar progressieve bondgenoten waar Ezzeroili op scheldt, om de lawine van antimoslimhaat die Gül willens en wetens over de moslimgemeenschap afroept. Güls verhaal is eenzijdig en jazeker, bevat een aantal inconsistenties waar ik haar best over zou willen doorzagen.

Paardekadaver

Ezzeroili zal in Gül zichzelf herkennen, want ze maakte zich een aantal jaren geleden zelf schuldig aan dergelijke stemmingmakerij. Nadat ze eerst een verhaal in de Vonk had geschreven, de beruchte Volkskrant-bijlage van Kustaw Bessems, waarin ze verklaarde zich niet te willen lenen voor precies die politieke stemmingmakerij waarvoor de media nu Gül gebruiken, gooide ze een paar weken later in datzelfde Vonk haar hele familie voor de leeuwen, door die te belasteren en te beschuldigen. Ze beweerde thuis voor ‘Jodin’ te worden uitgescholden, want dat was wat volgens haar ‘thazjiefesjt‘ betekent, alleen betekent thazjiefesjt geen ‘Jodin’, het betekent ‘kadaver’. Ook niet aardig, maar Ezzeroili wist dat je bij witte Nederlanders meer effect scoort als je eigen moslimfamilie van antisemitisme beschuldigt. En nu claimt ze tegenover Uğur dat zij zelf het bewijs is dat ex-moslims met een andere ervaring dan Gül wel degelijk aan bod komen in de media “want zo’n stuk schreef ik acht jaar geleden al”. Sapperdeflap!

Dat is wie Ezzeroili is, een extreem kwaadaardige leugenaar en ze intimideert je de moeder als je haar durft tegen te spreken. Want eigenlijk zijn de verhoudingen in Nederland zo: afvallige moslims zijn koninkjes en koninginnetjes die je verplicht moet aanbidden, anders stoomwalst heel Domrechts over je heen, en daarna komen de kwaliteitsmedia nog even tegen je lijk trappen.

Afvallige moslims die zich bedreigd voelen door hun gemeenschap, mogen bij mij in huis, echt. Maar ik zie hier iets heel anders. Ik zie afvallige moslims met een leger boze gorilla’s in hun kielzog – Domrechts, de media, het hele conservatievewittemannendom – kritiekloze gehoorzaamheid eisen. Ik zie niet Gül, maar Uğur geïntimideerd worden, en Sylvana Simons, en de antiracistische beweging, en tegen die intimidatie neem ik stevig stelling, zoals ik altijd heb gedaan.

EINDE ARTIKEL


DUTCHTURKS.NL
LALE GUL ONTSNAPTE AAN STRENG RELIGIEUZEFAMILIE EN KREEG SPONTAAN BOREALE OMVOLKINGSPRAATJES12 FEBRUARI 2021
https://dutchturks.nl/lale-gul-ontsnapte-aan-streng-religieuze-familie/

Bij Op1NPO mocht Lale Gül donderdagavond haar verhaal doen naar aanleiding van een boek dat ze had uitgebracht over haar strijd om zich te ontworstelen aan haar persoonlijke traumatische ervaringen in een streng religieus gezin. Lale Gül in het programma lijkt in niets op Lale Gül in 2019 op Twitter die er boreale omvolkingstheorieën op nahield.

Lale Gül klaagt in het programma met name over het feit dat ze berichten in haar inbox krijgt van mensen die vinden dat ze hen zwart maken en belachelijk maken. “Dat gaat mijn bevattingsvermogen te buiten, ik snap dat niet. Hoe doe ik dat dan? Ik vertel gewoon wat ik heb meegemaakt en geef gewoon mijn mening. Maar zo wordt dat ervaren,” aldus Lale Gül. De ex-moslima zegt dat het een hele stap vooruit zou zijn als bijvoorbeeld de moskeeën in het Nederlands gaan prediken. “Dat zou al vooruitgang zijn, want dan kun je het in ieder geval volgen en zo kun je het misschien ook beter bekritiseren, volgen en onderzoeken“. Als Lale Gül op de website van Diyanet had gekeken had ze kunnen zien dat de vrijdagpreken al langere tijd in het Nederlands worden gepubliceerd. Who cares about facts?

Umvolkung

De nuance en voorzichtige bewoordingen in het programma staan echter in schril contrast met de boreale ideeën die Lale Gül erop nahoudt. Hoewel ze nu onder de naam @AmsterdamLale Twittert, zijn haar radicale berichten via het account @Lalegul67152133 en @Exmoslim2389 bewaard gebleven. De tweets zijn doorspekt met boreale omvolkingstheorieën waar Thierry Baudet zijn vingers bij af zou likken. Bij Op1NPO hadden ze haar op zijn minst kunnen vragen of ze nog steeds achter die ideeën staat.

..alleen onderontwikkelden en allochtonen planten zich voort, het liefst met niet-etnische Nederlanders ook nog. Toekomst: domme mensen met geen etno-taalkundig bewustzijn en een verwaterde identiteit. Hard maar waar. Je hebt twee kampen: demografische realisten en linkse universalisten. Die willen het liefst alles van de eigen identiteit kapot maken, alles moet fluïde zijn: ras, gender, etno-nationalistische identiteiten, etc. Dat doen ze in een wereld waar alle genepools enorm homogeen en raciaal bewust zijn. Linkse globalisten willen het cement permanent nat houden: je moet nergens wortels schieten, nooit uitharden. Op dit moment is 30% van alle baby’s die geboren worden allochtoon. Op den duur zorgt dat voor chaos, want verwatering van een gedeelde identiteit en geschiedenis. Die strijd is inherent aan de mens. Wie dat ontkent is eigenlijk dom, die dynamieken zullen altijd aanwezig zijn, oorlogen zijn ook inherent aan de mens. In Italië lukt het al niet meer, die linkse praatjes. Waarom? Mensen identificeren zich met dingen. De Turk die een wo-opleiding heeft gedaan 28 is heeft al een ring om zijn vinger en 3 kinderen gepoept. De Nederlander is op zijn 36ste nog aan het zuipen. Realiteiten. De allochtonen zullen zeker nog de komende twee generaties kinderen blijven poepen. Uiteindelijk groeit hun aandeel hier gestaag en heb je te maken met controleverlies, machtsverlies, staatkundige decadentie en achteruitgang van civilisatie en cultuur. SUCCCES.,” schrijft Lale Gül in 2019 via haar inmiddels opgeheven account @Lalegul67152133.

Het persoonlijke trauma van Lale Gül en de strijd om zich te ontworstelen aan een streng religieus milieu legt haar geen windeieren. Haar boek “Ik ga leven” is deze week uitgekomen bij Uitgeverij Prometheus en zal gezien de islamofobe en xenofobe politieke conjunctuur in Nederland veel bijval vinden. Of haar verhaal klopt, is niet te verifiëren, aangezien er geen wederhoor heeft plaatsgevonden met familieleden, maar het is een onmiskenbare tragedie om te worden onderdrukt door je eigen familie. De tweede tragedie is natuurlijk dat je door je persoonlijke trauma een hele geloofsgemeenschap en bevolkingsgroepen tot zondebok maakt. Update: Lale Gül reageert op Twitter en noemt de Tweets van anderhalve jaar geleden jeugdzondes waar ze niet meer voor staat: “De jeugdzondes die naar boven worden gehaald sta ik niet meer voor, ik was idd even overtuigd door dit soort theorieën die ik openlijk heb overdacht. Is niet meer zo“.

BEDREIGDE TURKSE SCHRIJFSTER VAN EEN ANDERE KANT

BEKEKEN/TWEETS LALE GUL

ASTRID ESSED

14 DECEMBER 2021

[26]

ZIE VOOR DE BETEKENIS VAN ”OMVOLKING”

WIKISAGEOMVOLKING
http://nl.wikisage.org/wiki/Omvolking

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 33 UIT

GEERT WILDERS/HET GROTE GEVAAR/ZIJN ONTMENSELIJKING

VAN VLUCHTELINGEN/IN HIS OWN WORDS

ASTRID ESSED

9 DECEMBER 2021

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/geert-wilders-het-grote-gevaar-zijn-ontmenselijking-van-vluchtelingen-in-his-own-words/

[27]

””This time we recognize that there’s a plague here.A plague that threatens the health of the aryan peoples.Richard Wagner once said:”The Jew is the demon behind the corruption of Mankind”

YOUTUBE.COMPROF. JORDAN PETERSON ANALYZES NAZI PROPAGANDA FILM ”THE ETERNAL JEW” ( DER EWIGE JUDE, 1940)

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 29 UIT

GEERT WILDERS/HET GROTE GEVAAR/ZIJN ONTMENSELIJKING

VAN VLUCHTELINGEN/IN HIS OWN WORDS

ASTRID ESSED

9 DECEMBER 2021

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/geert-wilders-het-grote-gevaar-zijn-ontmenselijking-van-vluchtelingen-in-his-own-words/

[28]

ZIE NOOT 27

[29]

”The Nazi Party,[a] officially the National Socialist German Workers’ Party (GermanNationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei[b] or NSDAP), was a far-right[7][8] political party in Germany active between 1920 and 1945, that created and supported the ideology of Nazism

WIKIPEDIA

NAZI PARTY

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Party

[30]
YOUTUBE.COM

YESIM CANDAN: ”DE TURKSE GEMEENSCHAP HEEFT ABSOLUUT GEEN ZELFREFLECTIE”/OP1[DISCUSSIE NA BOEK LALE GUL]
https://www.youtube.com/watch?v=F8vo0N4EHSU

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 4

Reacties uitgeschakeld voor Noten 24 t/m 30/Turkse schrijfster Lale Gul Uitgelicht

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.