Noten 17 t/m 20/Onschuldig tot schuld bewezen

[17]

NOS

NPO LAAT EXTERN EN ONAFHANKELIJK ONDERZOEK DOEN

NAAR DWDD

21 NOVEMBER 2022

https://nos.nl/artikel/2453315-npo-laat-extern-en-onafhankelijk-onderzoek-doen-naar-dwdd

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 15

[18]

NOS

NTR STOPT MET TOP 2000-PROGRAMMA’S MET

VAN NIEUWKERK

https://nos.nl/artikel/2453420-ntr-stopt-met-top-2000-programma-s-met-van-nieuwkerk

NTR stopt met Top 2000-programma’s met Van Nieuwkerk

Er komt dit jaar geen Top 2000 quiz en Top 2000 a gogo met Matthijs van Nieuwkerk. Naar aanleiding van het Volkskrant-artikel over de angstcultuur bij DWDD is zowel de NTR als Van Nieuwkerk tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om de geplande opnamen te laten doorgaan, meldt de omroep in een korte verklaring.

NTR-directeur Francissen zegt: “Ondanks dat de situatie bij de Top 2000 niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door heeft het debat dat nu gevoerd wordt naar aanleiding van de publicaties ook impact op het team van de Top 2000 en de uitstraling van het programma.”

De NTR houdt de mogelijkheid open dat de Top 2000-programma’s met een andere presentator worden gemaakt. Dat wordt onderzocht en is onderwerp van gesprek met de NPO.

Woede-uitbarstingen

Gisteren maakte Van Nieuwkerk zelf bekend dat hij naar aanleiding van het Volkskrant-artikel opstapt bij BNNVARA, de omroep waarvoor hij behalve DWDD ook programma’s als Matthijs Gaat Door en Chansons! maakte. “Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk”, verklaarde de 62-jarige presentator. BNNVARA zei daarop het besluit van Van Nieuwkerk te respecteren.

Uit het Volkskrant-onderzoek kwam naar voren dat de presentator zich bij De Wereld Draait Door jarenlang schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. De krant sprak met tientallen voormalige medewerkers, die vertelden over extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen.

[19]

”Er komt dit jaar geen Top 2000 quiz en Top 2000 a gogo met Matthijs van Nieuwkerk. Naar aanleiding van het Volkskrant-artikel over de angstcultuur bij DWDD is zowel de NTR als Van Nieuwkerk tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om de geplande opnamen te laten doorgaan, meldt de omroep in een korte verklaring.”

NOS

NTR STOPT MET TOP 2000-PROGRAMMA’S MET

VAN NIEUWKERK

https://nos.nl/artikel/2453420-ntr-stopt-met-top-2000-programma-s-met-van-nieuwkerk

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 18

[20]

VOLKSKRANT

IN DE SUCCESVOLLE TV MACHINE VAN DWDD WERD MENIG

REDACTEUR VERMALEN

18 NOVEMBER 2022

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2022/in-de-succesvolle-tv-machine-van-dwdd-werd-menig-redacteur-vermalen~v605784/

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 2

Reacties uitgeschakeld voor Noten 17 t/m 20/Onschuldig tot schuld bewezen

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.