Noten 11 en 12/Over JA21

[11]

WIKIPEDIA

FARMERS DEFENCE FORCE

https://nl.wikipedia.org/wiki/Farmers_Defence_Force

FARMERS DEFENCE FORCE

https://farmersdefenceforce.nl/

SAMEN VOOR NEDERLAND

https://samenvoornederland.com/

[12]

”Veel mensen hadden omgekeerde Nederlandse vlaggen bij zich en droegen rode boerenzakdoeken en hartjesballonnen. De betogers werden onder meer toegesproken door PVV-leider Wilders en Forum voor Democratie-voorman Baudet. ”

NOS

DUIZENDEN BETOGEN TEGEN STIKSTOFBELEID IN

ZUIDERPARK DEN HAAG

https://nos.nl/artikel/2467033-duizenden-betogen-tegen-stikstofbeleid-in-zuiderpark-den-haag

In het Zuiderpark in Den Haag hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen het landelijke stikstofbeleid. Bij het boerenprotest waren actievoerders van Farmers Defence Force (FDF) en Samen voor Nederland (SvNL) bijeen.

Het protest was niet alleen gericht tegen het stikstofbeleid, maar ook tegen de trage afhandeling van de toeslagenaffaire en het schadeherstel in Groningen.

Veel mensen hadden omgekeerde Nederlandse vlaggen bij zich en droegen rode boerenzakdoeken en hartjesballonnen. De betogers werden onder meer toegesproken door PVV-leider Wilders en Forum voor Democratie-voorman Baudet. Vanaf 16.30 uur keerden de demonstranten weer huiswaarts.

Vanochtend werden trekkers die op weg waren naar Den Haag door de politie tegengehouden en weggestuurd. Bij het Zuiderpark reed een shovel een blokkade die door de politie was opgeworpen omver.

De bestuurder is door de politie aangehouden. Bij die arrestatie raakten volgens de politie twee agenten lichtgewond omdat de verdachte zich verzette.

In aanloop naar de demonstratie had de gemeente Den Haag een noodbevel afgekondigd. Om verstoring van de openbare orde te voorkomen werden geen trekkers toegelaten en werden flexibele wegafzettingen geplaatst om te voorkomen dat demonstranten het centrum in reden.

De vrachtwagens die zonder vergunning in het Zuiderpark waren geparkeerd hebben een bekeuring gekregen, meldt de politie.

Farmers Defence Force riep zijn achterban eerder op om zonder trekkers naar Den Haag te komen. Oorspronkelijk was het plan om met 5000 tractoren naar het Zuiderpark te rijden, maar de gemeente stond maximaal twee trekkers toe.

In Den Haag werd niet alleen gedemonstreerd in het Zuiderpark. In het centrum van de stad blokkeerden klimaatactivisten van Extinction Rebellion de snelweg A12. De actiegroep protesteerde tegen overheidssubsidies voor fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas.

Correctie: eerder werd in dit bericht op basis van de politie op locatie gemeld dat er 25.000 betogers in het Zuiderpark waren, maar van dat aantal lijkt geen sprake. Dat is hierboven aangepast.

Reacties uitgeschakeld voor Noten 11 en 12/Over JA21

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.