Noten 1 t/m 4/Daar gaan we weer

[1]

WIKIPEDIA

THE WALRUS AND THE CARPENTER

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Walrus_and_the_Carpenter

WIKIPEDIA

ALICE’S ADVENTURES IN WONDERLAND

https://en.wikipedia.org/wiki/Alice%27s_Adventures_in_Wonderland

Through the Looking-Glass, and What Alice Found There (also known as Alice Through the Looking-Glass or simply Through the Looking-Glass) is a novel published on 27 December 1871 (though indicated as 1872)[1] by Lewis Carroll, a mathematics lecturer at Christ ChurchUniversity of Oxford, and the sequel to Alice’s Adventures in Wonderland (1865).”

WIKIPEDIA

THROUGH THE LOOKING GLASS

https://en.wikipedia.org/wiki/Through_the_Looking-Glass

”The time has come,” the Walrus said,    “To talk of many things:
Of shoes—and ships—and sealing-wax
    Of cabbages—and kings—
And why the sea is boiling hot—
    And whether pigs have wings.”

WIKIPEDIA

THE WALRUS AND THE CARPENTER

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Walrus_and_the_Carpenter

[2]

NU.NL

CHRISTENUNIE DOET AANGIFTE VANWEGE BEKLADDING OP

PARTIJKANTOOR

24 APRIL 2024

https://www.nu.nl/politiek/6310337/christenunie-doet-aangifte-vanwege-bekladding-op-partijkantoor.html

De ChristenUnie gaat aangifte doen omdat het partijkantoor is beklad. De partij wordt ervan beschuldigd dat ze genocide steunt.

Een woordvoerder van de ChristenUnie (CU) bevestigt dat na berichtgeving van het radioprogramma Sven op 1. Partijleider Mirjam Bikker vertelde dat het pand was beklad en dat ze dacht dat de partij aangifte ging doen. Ze vindt het “niet oké” wat er op het pand is geschreven. “Ik ben blij dat de politie daar ook opvolging aan geeft.”

Bikker weet niet of de bekladdingen een gevolg zijn van haar oproepen om iets te doen tegen antisemitisme. “Het mag geen reden zijn dat ik mijn stem niet mag laten horen. Dat zal ik ook blijven doen. Zolang de Joodse gemeenschap dat op deze manier, wat ik nu een keertje meemaak op het partijbureau, dag in dag uit meemaakt, vind ik dat we met elkaar hebben op te staan.”

De partijleider van de CU spreekt zich vaker uit tegen antisemitisme. De partij wil onder meer dat demissionair premier Mark Rutte tijdens een Catshuissessie met verschillende sectoren gaat praten over de toenemende Jodenhaat in Nederland. Voor die sessies moeten vertegenwoordigers van onder meer universiteiten, onderwijskoepels, het bedrijfsleven, de cultuursector en de politie worden uitgenodigd, zegt Bikker.

Rutte zou vervolgens met hen en de Joodse gemeenschap “harde afspraken” moeten maken om de veiligheid van Joden te bewaken. De partij doet daar donderdagavond een voorstel voor tijdens het Kamerdebat over antisemitisme.

Vanuit verschillende kanten klinkt de laatste tijd kritiek op het demissionaire kabinet, dat zich te weinig zou uitspreken tegen Jodenhaat.

CIDI ziet toename antisemitisme en vreest dat het nog erger wordt

Belangenorganisatie CIDI liet begin april nog weten dat ze vorig jaar bijna 2,5 keer zoveel antisemitisme-incidenten in Nederland registreerde als in 2022. Volgens het CIDI nam het aantal incidenten “explosief” toe na de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober 2023, die tot de oorlog in Gaza leidde.

Ruim de helft van de meldingen betrof schriftelijke uitingen die Joden via bijvoorbeeld de mail of de post ontvingen. In 9 procent van de gevallen ging het om vandalisme, zoals bekladdingen van gebouwen.

Het CIDI zei ook al te vrezen dat de cijfers dit jaar nog hoger uitvallen. Zo hebben dit jaar al verschillende incidenten plaatsgevonden, in onder meer Amsterdam en Utrecht. Daar werden respectievelijk een moeder van een Israëlische militair en een rabbijn belaagd.

EINDE BERICHT

[3]

NU.NL

CHRISTENUNIE DOET AANGIFTE VANWEGE BEKLADDING OP

PARTIJKANTOOR

24 APRIL 2024

https://www.nu.nl/politiek/6310337/christenunie-doet-aangifte-vanwege-bekladding-op-partijkantoor.html

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 2

[4]

NOS

PARTIJKANTOOR CHRISTENUNIE BEKLAD, PARTIJ DOEDT AANGIFTE

https://nos.nl/artikel/2517988-partijkantoor-christenunie-beklad-partij-doet-aangifte

Het partijkantoor van de ChristenUnie in Amersfoort is de afgelopen dagen twee keer beklad met teksten en stickers die waren gericht tegen Israël. Dat zei partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. De partij gaat aangifte doen.

De eerste keer was afgelopen weekend, de tweede bekladding werd vanochtend ontdekt. Volgens een woordvoerder van de partij was er ‘steunt genocide’ en ‘financiert genocide’ op het pand geschreven. Op de stickers stond de tekst ‘Boycott Israeli Apartheid’. De ChristenUnie zegt dat er beelden worden bekeken en dat met de politie wordt overlegd hoe hier verder mee moet worden omgegaan.

De christelijke partij komt van oudsher op voor de belangen van Israël. Zo ziet de ChristenUnie Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van het land en pleit de partij voor een “eerlijke behandeling van Israël binnen de EU en in internationale samenwerkingsverbanden”.

Correctie door de redactie: in een eerdere versie van dit artikel stond in de kop ten onrechte dat het partijkantoor van de CU was beklad met antisemitische teksten. Dat is hierboven aangepast.

Reacties uitgeschakeld voor Noten 1 t/m 4/Daar gaan we weer

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.