[No Border]/Twee verblijfsvergunningen voor kamp Osdorp

 

TWEE VERBLIJFSVERGUNNINGEN VOOR KAMP OSDORP

Dat de uitgeprocedeerde vluchtelingen in een zeer complexe en frustrerende situatie zitten, is inmiddels wel duidelijk. Zelfs met de huidige steun van supporters en advocaten is het niet makkelijk om uit de Nederlandse wet- en regelgeving of de toepassing daarvan door IND en rechters een menswaardige situatie te slepen voor de inmiddels honderden vluchtelingen die in Amsterdam als groep verblijven, na de start van het protest in kamp Osdorp.

Toch hadden we deze week een klein feestje te vieren. De eerste twee verblijfsvergunningen voor de protesterende vluchtelingen uit kamp Osdorp zijn binnen!
Daarnaast is er inmiddels voor negen mensen uit de groep (uit Osdorp of later aangesloten) een herhaald asielverzoek in behandeling genomen en voor hen is nu opvang in AZC’s. Voor enkele anderen is hier zicht op.

Natuurlijk is dit een druppel op de gloeiende plaat. Echter, voor de betrokkenen is het wel een levensveranderende druppel. Laat het ook een stimulans zijn om verder te strijden – op verschillende fronten. Door middel van acties en daarnaast met procedures. Helemaal uitzichtloos is het dus in elk geval niet.

Reacties uitgeschakeld voor [No Border]/Twee verblijfsvergunningen voor kamp Osdorp

Filed under Divers

Comments are closed.