[Steungroep 13 september]/Verspreid de verboden teksten

VERSPREID DE VERBODEN TEKSTEN

 

Muurkranten halen? HIER!
Voor het recht op opruiing!

Op 1 november begint het hoger beroep van Joke Kaviaar tegen haar veroordeling voor ‘opruiing’. Deze veroordeling raakt ons allemaal! De Steungroep 13 September roept op tot uitingen van solidariteit!

Vooraf aan deze (regie)zitting zullen muurkranten worden uitgedeeld met daarop één van de ‘opruiende’ teksten. Locatie: voor het Gerechtshof Amsterdam, IJDok 20, 13.30 uur! 

(lees verder onder de afbeelding)

muurkrant_opstand800px

Twee jaar geleden viel de nationale recherche ineens binnen bij het huis van dichteres en activiste Joke Kaviaar. Ze werd direct opgepakt en drie dagen lang in alle beperkingen vastgehouden. Haar ‘misdaad’ was het schrijven van teksten. Ze werd aangeklaagd voor opruiing. Anderhalf jaar later oordeelde de rechter dat ze er vier maanden voor de bak in moest.

Op 1 november begint het hoger beroep tegen deze belachelijke veroordeling. De Steungroep 13 September, die werd opgericht naar aanleiding van Kaviaars arrestatie, wil opnieuw indringend aandacht vestigen op deze belangrijke zaak.

Niet alleen Joke Kaviaar staat namelijk terecht. Met haar staat de vrijheid van meningsuiting van ons allemaal op het spel. Niet alleen Kaviaar moet sinds haar veroordeling steeds de stinkende adem van de mee lezende smeris in haar nek voelen, ook anderen kunnen niet meer de pen pakken zonder bang te moeten zijn om veroordeeld te worden voor het uiten van hun gedachten. De Steungroep 13 September is van mening dat mensen het recht hebben op opruiing. Justitie pakte Kaviaar op haar woorden, die opriepen, en nog altijd oproepen, tot verzet tegen de apartheid van het Nederlandse migratiebeleid. Een beleid dat niets minder verdient dan keihard verzet, in woord en daad.

Dagelijks vinden vele in de wet verankerde misdaden plaats tegen mensen die ‘vreemdeling’ worden genoemd. Migranten (zonder papieren) worden structureel uitgesloten van de maatschappij. Ze worden gesloopt, vernederd en genegeerd. Op dit moment zitten duizenden mensen vast in grensgevangenissen, van wie velen wachtend op deportatie. En masse worden er mensen gedeporteerd, zowel volwassenen als kinderen. Zo’n 10.000 per jaar, volgens de officiële statistieken. Dat is gemiddeld 27 deportaties per dag. Rondom de deportaties is een complete industrie ontstaan, waar multinationals zoals KLM en G4S bakken met geld aan verdienen. Deze moderne Endlösung vindt grotendeels plaats in de onzichtbaarheid. Verzet is nodig om de misdaden te benoemen voor wat ze zijn. Verzet is nodig om het apartheidsysteem zichtbaar te maken. Verzet is nodig om de deportatie-industrie te bestrijden, op alle mogelijke manieren.

Maar verzet in de vorm van tekst is blijkbaar zelfs al verboden. Niet de verantwoordelijke ambtenaren, ministers of directeuren moeten zich verantwoorden voor hun aandeel in het scheppen van apartheid; daarentegen worden degenen die zich verzetten en anderen oproepen dat ook te doen, vervolgd en veroordeeld. De autoriteiten hebben Kaviaar de mond proberen te snoeren.

Natuurlijk is ze dat niet gelukt. Allang zijn de verboden teksten op talloze plekken op het internet te vinden. Direct nadat bekend was geworden dat Kaviaar was opgepakt, verschenen er kopieën van haar ‘opruiende’ teksten en mirrors van haar website op het web. Een goede start. Het waren uitingen van solidariteit die hard nodig waren en nog steeds zijn. Deze reactie vraagt om navolging.

In de betere boekhandels en op andere plekken vind je vanaf heden ook een stapel muurkranten met een van de verboden teksten: “Waar blijft de Hollandse opstand?” Durf een stapje verder te gaan dan het snelle kopiëren/plakken van de verboden teksten op je website. Pak een emmer lijm en een kwast en breng de ‘opruiing’ aan op de muren. Maak je ‘medeplichtig’ aan opruiing door de verboden woorden overal in het zicht op te hangen, om alle voorbijgangers ermee te confronteren. Laat zien dat justitie er nog een hele kluif aan zal krijgen om de noodzakelijke oproep tot verzet uit de publieke ruimte te verwijderen.
Vooraf aan de regiezitting bij het Amsterdams hof worden bovendien ook de posters uitgedeeld. Dit gebeurt voor de deur van het Hof, IJdok 20, vanaf 13.30 uur. Hiervoor is eenevent op facebook aangemaakt.

Solidair met Joke Kaviaar! Verspreid de verboden woorden! Voor het verzet tegen de apartheid! Voor de vrijheid!

LIJST met plaatsen waar je de muurkrant kunt verkrijgen (deze wordt nog uitgebreid):
Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24 1011 NK Amsterdam
De Rooie Rat, Oudegracht 65, 3511 AD Utrecht

– De muurkrant vind je digitaal hier.
– De verboden teksten vind je hier.
– Lees hier het laatste woord van Joke Kaviaar tijdens haar rechtszaak.
– Zie hier een adressenlijst van rechtbanken en openbaar ministerie.
– Zie hier een blacklist van de deportatieprofiteurs: De Schandpaal.

Reacties uitgeschakeld voor [Steungroep 13 september]/Verspreid de verboden teksten

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.