Noten 7 en 8/Framing

[7]


pal_action_nl
 Bewerkt•3 d.

Vanmiddag is het optreden van Lenny Kuhr in het theater en filmhuis de Leest in Waalwijk onderbroken door Palestine Action NL. Lenny Kuhr is oud-winnares van het Eurovisie Songfestival van 1969. 

Zij treedt geregeld op met haar gitaar.

Naast dat ze de mensen amuseert met muziek gebruikt ze haar podium ook om propaganda te spuien voor het bloeddorstige Israëlische regime die inmiddels meer dan 32.000 Palestijnen in Gaza op brute wijze hebben afgeslacht .

Lenny geeft in de media aan dat ze voor de aanval op Gaza is en heeft het steeds eenzijdig over de Israëlische slachtoffers van 7 oktober.

 Op Jonet.nl geeft ze aan dat ze achter de militaire actie staat van Israel.

De verstoring vanmiddag van de voorstelling van Lenny Kuhr heeft vooral te maken met haar opinie rondom de aanval op Gaza en haar twee kleinkinderen die in het Israëlische leger dienen.

Dit is het leger wat het Internationaal recht op grote schaal schendt en er nu voor heeft gezorgd dat 32.070 Palestijnse burgers zijn vermoord en 74.248 mensen gewond zijn geraakt.

Inmiddels zet Israel de hongersnood in als instrument om de Palestijnen uit te moorden. Er liggen reeds meerdere klachten bij het Internationaal Strafhof ( ICC) waaronder een genocide-aanklacht.

Tijdens de verstoring is er hardhandig opgetreden tegen de actievoerders. Er is fysiek geweld gebruikt terwijl de actievoerders richting de uitgang liepen.

Oproep tot vervolging van Nederlandse IOF soldaten en boycot van Israel.

Wij van Palestine Action NL doen beroep op het OM om soldaten met een Nederlandse nationaliteit die in het Israëlische leger dienen te onderzoeken en te vervolgen voor deze misdaden.

Hoe kan het zijn dat Syriëgangers voor het minst geringste opgepakt worden voor oorlogsmisdaden en Israëlische soldaten met een Nederlandse nationaliteit vrijuit gaan?

Ook willen wij een boycot van Israel op ieder niveau wat ook betekent dat Israel uitgesloten zou moeten worden van het Eurovisie Songfestival. Rusland werd immers voor veel minder geboycot. Tot slot, sturen wij aan op erkenning van een Palestijnse staat. 

Onze acties zullen verder gaan tot Palestina vrij is!

VERKLARING OP INSTAGRAM VAN ACTIVISTEN, DIE HET CONCERT VAN ZANGERES

LENNY KUHR VERSTOORDEN

https://www.instagram.com/p/C46d_osI9Sf/

[8]

“Natuurlijk is nu strijd nodig,” zegt ze tegen de krant. “Ik sta achter de militaire operatie die Israël aan het voeren is. Het gaat om het voortbestaan van de staat Israël dat altijd wordt bedreigd.”

JONET

LENNY KUHR TERUG UIT ISRAEL: ”OOIT KOMT HET GOED”

11 DECEMBER 2023

https://jonet.nl/lenny-kuhr-terug-uit-israel-ooit-komt-het-goed/

Lenny Kuhr (73) is teruggekeerd uit Israël, waar ze haar dochters en kleinkinderen bezocht na het uitbreken van de oorlog met Hamas. De zangeres was eind oktober naar het land afgereisd omdat haar kleinzoon een schotwond opliep tijdens zijn dienst in het Israëlische leger (IDF). Volgens haar komt er eens vrede tussen Israël en de Palestijnen, maar moet er nu voor gevochten worden.

OZZ

“Mijn oudste kleinzoon werd met zijn legeronderdeel ingezet bij de dorpen die Hamas aanviel. Hij werd geraakt in zijn dikke darm. De kogel vloog zijn lichaam in en uit. Enkele millimeters ernaast zou fataal zijn geweest,” vertelt Kuhr aan het Nederlands Dagblad (ND) in een interview. Vanwege volle vluchten was ze niet in staat om snel naar Israël te reizen om kleinzoon Ozz (19) te zien.

TWEE OPERATIES

Uit haar eerste huwelijk met een Israëlische man werden twee dochters geboren die later op aliya gingen. In Israël volgden kleinkinderen, waarvan er thans twee in het IDF dienen. Kleinzoon Ozz werd tot twee keer toe geopereerd en moet sindsdien herstellen. “Hij wil terug naar zijn onderdeel, zijn bijdrage leveren. Gewond en al hielp hij nog mee met het redden van anderen. Kameraden kwamen om.”

EENSGEZINDHEID

Tegenover het ND benadrukt Kuhr dat ze merkt dat ook Arabische en christelijke Israëliërs veel meer achter de regering en het leger staan dan de Nederlandse media weergeven. “In brede kring wordt ook gedeeld dat regering en veiligheidsdiensten alle signalen die ‘vooral vrouwelijke soldaten’ doorgaven, hebben onderschat en zelfs genegeerd, aldus Kuhr.

OOIT VREDE

“Natuurlijk is nu strijd nodig,” zegt ze tegen de krant. “Ik sta achter de militaire operatie die Israël aan het voeren is. Het gaat om het voortbestaan van de staat Israël dat altijd wordt bedreigd. Maar in mijn levensvisie moet geweld zo kort en minimaal mogelijk zijn.” Ooit komt het goed, nu moeten we strijden, zegt de zangeres. “Ismaël en Izak hebben toch beiden Abraham als stamvader?”

TROUBADOUR

Na haar winst op het Songfestival, in 1969 met de Troubadour, had Lenny Kuhr nog een paar hits, waaronder het bekende Visite. In 1974 ontmoette ze een Israëlische kno-arts, die haar neus opereerde nadat ze in mei 1973 het slachtoffer was geworden van mishandeling op het station van Haarlem. Het voorval leidde tot Tweede Kamervragen over de toenemende agressie in treinen en op stations. Samen kregen ze twee dochters. Kuhr werd ook Joods. 

Reacties uitgeschakeld voor Noten 7 en 8/Framing

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.