Noten 6 en 7/Niets dan leugens!

[6]

” Framing of denkraam is een overtuigingstechniek in communicatie waarbij woorden en beelden zo gekozen worden, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren. ”

WIKIPEDIA

FRAMING

https://nl.wikipedia.org/wiki/Framing#:~:text=Framing%20of%20denkraam%20is%20een,een%20mening%20daarover%20te%20propageren.

[7]

”Zowel Kuhr als haar man zijn joods. De zangeres, vooral bekend van de nummers De Troubadour en Visite, reisde eind vorig jaar nog naar Israël.”

AD

CONCERT LENNY KUHR VERSTOORD DOOR PRO-PALESTIJNSE

ACTIVISTEN: ”RIEPEN, DAT ZE EEN MOORDENAAR IS”

24 MAART 2024

https://www.ad.nl/show/concert-lenny-kuhr-verstoord-door-pro-palestijnse-activisten-riepen-dat-ze-een-moordenaar-is~ac3dfe60/

ZIE VOOR GEHELE TEKST, NOOT 4

”Hij noemde mij terrorist en beschuldigde mij meteen van genocide”, zegt de Joodse zangeres tegen de NOS.”

NOS

CONCERT VAN LENNY KUHR IN WAALWIJK VERSTOORD DOOR PRO-PALESTIJNSE ACTIVISTEN

https://nos.nl/artikel/2514074-concert-van-lenny-kuhr-in-waalwijk-verstoord-door-pro-palestijnse-activisten

Actievoerders hebben gistermiddag in Waalwijk een concert van zangeres Lenny Kuhr verstoord. Dat bevestigen Lenny Kuhr en de politie na berichtgeving in De Telegraaf.

Vier toeschouwers in de zaal ontrolden een Palestijnse vlag en begonnen te schreeuwen. “Ik was een lied aan het introduceren toen een man naar voren kwam en mijn plaats op het podium wilde innemen. Hij noemde mij terrorist en beschuldigde mij meteen van genocide”, zegt de Joodse zangeres tegen de NOS.

“Van achter uit de zaal kwamen nog drie actievoerders, onder wie iemand die zijn gezicht had bedekt. Ze kwamen ontzettend agressief over.” Volgens Kuhr riepen de actievoerders de namen van haar kinderen en kleinkinderen, die in Israël wonen. Haar kleinzoon is dienstplichtig en zit in het leger.

De echtgenoot van Kuhr greep meteen in. “Hij is de jongste niet meer, maar hij pakte die man heel rustig bij zijn arm en zei dat hij zijn vrouw niet voor moordenares liet uitmaken.” Ook theaterpersoneel schoot te hulp en werkten de actievoerders de zaal uit. “Mijn man wilde nog het gesprek met ze aangaan, maar ze schreeuwden en bleven maar schreeuwen. Ze waren niet voor rede vatbaar.”

Extra kaartcontrole

Toen agenten bij theater De Leest kwamen, waren de vier verdwenen. De 74-jarige Kuhr, die in 1969 het Eurovisie Songfestival won, heeft aangifte gedaan van smaad en bedreiging. Ze heeft van theaterpersoneel gehoord dat de actievoerders uit Amsterdam komen en 10 kaartjes voor haar concert hadden gekocht. “Ze waren dus van plan om met een grotere groep te komen.”

Directeur Sander Knopper van theater De Leest bevestigt dat er tien kaarten waren gekocht door deze groep. “We hebben na de pauze ook een extra kaartcontrole gehouden om te voorkomen dat er nog meer actievoerders in de zaal zaten.”

Hij zegt niet te weten hoe het theater dit incident had moeten voorkomen. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ik hoop het ook nooit meer mee te maken.”

Intimidatie

Na het incident is Kuhr doorgegaan met haar concert. Sommige bezoekers waren erg geschrokken. “Ik heb nog mijn water gegeven aan een vrouw die moest huilen van de schrik.”

Ook gaat Kuhr door met haar tournee. “Ik hoop wel dat theaters vanaf nu alerter zijn. Deze intimidatie moet uit de theaters blijven. Ik hoop dat de kunst gewoon door kan gaan.”

Ramona

@RockingRamona

Vandaag naar #LennyKuhr in Waalwijk geweest. Helaas verstoorde een groep de eerste helft van het optreden. Politiekprotest hoort niet in concertzaal (tenzij misschien als artiest politiek statement met muziek maakt), ook al deel ik het standpunt wbt Palestijnen. https://t.co/svAKQfpG8w

De actie is scherp veroordeeld, onder meer door Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding Eddo Verdoner, die vaststelde dat sprake is van antisemitisme. “Zij wordt belaagd en uitgescholden voor terrorist, voor zionist, schijnbaar enkel en alleen omdat ze joods is en familie heeft in Israël.”

NOS

CULTUURSECTOR WIL VEILIGHEIDSPROTOCOL

NA VERSTORING CONCERT LENNY KUHR

https://nos.nl/artikel/2514413-cultuursector-wil-veiligheidsprotocol-na-verstoring-concert-lenny-kuhr

De cultuursector ziet naar eigen zeggen een toename van incidenten door polarisatie. Om die reden wil de sector in samenwerking met de staatssecretaris van Cultuur, Fleur Gräper een veiligheidsprotocol opstellen. Dat schrijven de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals in een verklaring.

Directe aanleiding is de verstoring van het concert van Lenny Kuhr afgelopen weekend. Pro-Palestijnse activisten verstoorden toen het optreden van de zangeres. “Hij noemde mij terrorist en beschuldigde mij meteen van genocide”, zei Kuhr, die joods is, na de verstoring.

De actie is scherp veroordeeld, onder meer door Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding Eddo Verdoner, die vaststelde dat sprake is van antisemitisme. “Zij wordt belaagd en uitgescholden voor terrorist, voor zionist, schijnbaar enkel en alleen omdat ze joods is en familie heeft in Israël.”

Vrije kunsten

In de verklaring stelt de sector dat “iedereen, van makers tot medewerkers en publiek, veilig moet zijn binnen onze huizen en onze podia”. Deze week kwamen dertien van de vijftien partijen in de Tweede Kamer ook naar buiten met een gezamenlijk verklaring tegen Jodenhaat.

Volgens de cultuurorganisaties kan een veiligheidsprotocol ervoor zorgen dat de “vrije kunsten en het vrije woord” kunnen blijven bestaan. “Mochten podia daar aanleiding voor zien, kunnen zij een beroep doen op preventieve veiligheidsmaatregelen van de overheid”, staat in de verklaring.

Pro-Palestijnse actievoerders verspreidden beelden van het protest bij het concert van Lenny Kuhr

Reacties uitgeschakeld voor Noten 6 en 7/Niets dan leugens!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.