Noten 59 en 60/Zet de Strijd voort!

[59]

WNL

JOURNALIST WEIRDDUKBEDREIGDVANUIT ”EXTREEM-LINKSE” HOEK

22 APRIL 2017

Journalist en opiniemaker Wierd Duk is bedreigd vanwege artikelen die hij schreef over de vluchtelingencrisis. Dat zei de AD-journalist vanmiddag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

“Ik heb veel geschreven over de vluchtelingencrisis. Ik heb destijds ook gewaarschuwd dat het heel goed mogelijk was dat met die vluchtelingen ook terroristen zouden meekomen. Dat is ook gebleken na verloop van tijd. Daar heb ik ontzettend veel kritiek op gekregen en ook wel vanuit extreem-linkse hoek dreigementen”, aldus Duk.

Felle reacties

Duk was te gast in de uitzending om te praten over de nieuwe aflevering van WNL Opiniemakers, dat zal gaan over vrijheid van meningsuiting en politieke correctheid. “Het is interessant om te zien dat als je over bepaalde thema’s iets zegt of schrijft, wat je dan allemaal voor reacties krijgt”, vertelt Duk. “Mensen die politiek correct zijn plaatsen zichzelf in een soort superieure positie waarin ze een oordeel kunnen vellen over mensen die iets zeggen over bijvoorbeeld de islam of over racisme. Daarmee smoren ze eigenlijk het debat.”

“Ze benaderen je vanuit een morele positie, in plaats van een feitelijke of zakelijke. Als ik over dat soort dingen schrijf, krijg ik vaak de reactie dat ik niet over dat soort onderwerpen zou mogen schrijven omdat ik dan PVV-stemmers een podium zou geven. Terwijl ik dan denk: ja hallo, die bestaan ook, dus ik geef ze gewoon een stem. Dat lokt felle reacties uit.”

WNL Opiniemakers met Wierd Duk is aanstaande dinsdag te zien om 21.20 uur op NPO 2.

Door: Redactie

[60]

WIERD DUK ON TWITTER

Tweet

See new Tweets

Conversation

This Tweet was deleted by the Tweet author. Learn more

Ikje Ergens

@rangbyung

·

Jun 11, 2018

E.e.a. over de intelligente, fatsoenlijke, redelijke, gematigde en verlichte Wierd Duk: http://ikje.blogspot.com/2016/05/karskens-baudet-brussen-en-roos.html#wierdduk…

2

15

18

Wierd Duk

@wierdduk

Replying to 

@rangbyung

and

@JvanDijkS

Hey Ikje, dit had ik je nog niet verteld maar ik heb je ware identiteit weten te achterhalen. Wat vind je daarvan?

Translate Tweet

8:52 PM · Jun 11, 2018

9 Quotes

5 Likes

1

Bookmark

Reacties uitgeschakeld voor Noten 59 en 60/Zet de Strijd voort!

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.