Noten 41 t/m 46/Ali B en de andere rovers

[41]

YOUTUBE.COMBOOS: THIS IS THE VOICE
https://www.youtube.com/watch?v=1idPrF17UP0

[42]

NOTEN 30, 37 EN 38

[43]

”‘Er is nog veel onduidelijk, maar een ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af’
ADAANGIFTE BIJ OM OM GRENSOVERSCHRIJDENDGEDRAG TEGEN ALI B, RAPPER ONTKENT

https://www.ad.nl/show/aangifte-bij-om-om-grensoverschrijdend-gedrag-is-tegen-ali-b-rapper-ontkent~ac346b74/

De aangifte wegens grensoverschrijdend gedrag die het OM deze week ontving, is tegen Ali B. Dat heeft de advocaat van de coach van het programma The Voice of Holland vandaag bevestigd.

Ali B. bevestigde dit zelf al eerder vandaag. Het OM zegt enkel dat de aangifte is gedaan tegen een persoon ‘gerelateerd aan’ het tv-programma The Voice. Eerder vandaag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

SPEC, het artiestenmanagementbureau van Ali B en zijn vrouw Breghje Kommers, laat op Instagram weten kennis te hebben genomen van de aantijgingen. ‘Er is nog veel onduidelijk, maar een ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af’, luidt het korte statement.

De rapper reageert ook op zijn persoonlijke pagina op de aantijgingen. ‘Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden gebeurd zou zijn, maar daar is niets van waar. Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen, laat staan in de media, maar de schade is wel aangebracht.’

Ali zegt nog geen oproep van de politie te hebben gehad, maar is bereid om aan alle onderzoeken mee te werken. ‘Nogmaals, het is niet waar en ik heb er vertrouwen in dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig’, besluit hij.

Voorlopig niet uitzenden

RTL en producent ITV hebben besloten The Voice of Holland voorlopig niet uit te zenden. De zender meldt dat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen en wil tot de bodem uitzoeken wat er precies speelt. 

Het stilleggen van de tv-show volgt op onderzoek van het BNNVARA-programma BOOS. Eerder op zaterdag liet muzikant en bandleider Jeroen Rietbergen, partner van presentatrice Linda de Mol, weten direct te stoppen met medewerking aan The Voice. Hij bevestigt relaties ‘van seksuele aard’ te hebben gehad met vrouwen betrokken bij het programma.

EINDE BERICHT AD

[44]

HART VAN NEDERLANDLINDA DE MOL VERBREEKT RELATIE MET JEROENRIETBERGEN: ”VEEL DINGEN NAAR BOVEN GEKOMEN”24 JANUARI 2022
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/entertainment/linda-de-mol-verbreekt-relatie-jeroen-rietbergen

Linda de Mol (57) en Jeroen Rietbergen (50) zijn uit elkaar. Dat maakt de tv-presentatrice maandag bekend op de website van haar tijdschrift LINDA. Daarnaast laat ze weten haar werk voorlopig neer te leggen “in de hoop dit een plek te kunnen geven”.

“Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijk nachtmerrie”, laat de De Mol weten in de online verklaring, doelend op de onthullingen over haar man achter de schermen bij The Voice of Holland. “Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet.”

Linda de Mol neemt tv-pauze

“Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij”, schrijft ze verder. “Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten.” De Mol en Rietbergen hadden sinds 2007 een relatie, maar waren een paar jaar geleden al een tijd uit elkaar.

De Mol eindigt haar persoonlijke statement door iedereen te bedanken die haar de afgelopen tijd “lieve en begripvolle berichten en appjes” heeft gestuurd. “Dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is.” Rietbergen heeft nog niet gereageerd op de relatiebreuk.

Johnny de Mol, de neef van Linda, zei maandag tegen radiozender 100% NL dat er “veel emotie” is in de familie De Mol. De presentator is dit weekend teruggekomen van vakantie en is meteen bij zijn nicht langsgegaan. “Uiteraard bespreek je dat met elkaar”, zei hij daarover. Maandagavond zal hij de kwestie met een “dubbel gevoel” bespreken in zijn talkshow HLF8.

The Voice of Holland gestopt

Zaterdag werd bekend dat RTL The Voice of Holland, waar Rietbergen bandleider is, per direct van de buis heeft gehaald vanwege (seksueel) grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Rietbergen gaf daarna toe dat hij in het verleden seksuele relaties met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het tv-programma.

EINDE BERICHT HART VAN NEDERLAND

[45]

”Ali B denkt te weten wie de aangifte heeft gedaan, maar is er vast van overtuigd dat hij haar niet heeft verkracht. De seks vond plaats lang nadat de vrouw bij The Voice was geweest. Bovendien was het volgens Ali B met wederzijdse instemming.”
NOSADVOCAAT ALI B: ”WEL SEKS, GEEN STRAFBAREFEITEN”
https://nos.nl/collectie/13887/artikel/2413870-advocaat-ali-b-wel-seks-geen-strafbare-feiten

De advocaat van Ali B, Bart Swier, heeft “de stellige overtuiging dat het OM de zaken tegen zijn cliënt zal seponeren”. Tegen de NOS zegt hij dat het Openbaar Ministerie hem heeft verteld “dat er geen strafrechtelijk onderzoek loopt” naar aanleiding van de aangiftes tegen Ali B. Dat past volgens hem “volledig bij het beeld dat het ook niet gaat om een strafbaar feit, dan volgt er namelijk ook geen onderzoek.”

Het OM zegt dat het feitelijk klopt dat er nog geen onderzoek loopt, maar een woordvoerder benadrukt daarbij dat er momenteel nog wordt bekeken of er een strafonderzoek moet komen. Een besluit daarover kan nog weken op zich laten wachten, ook omdat het OM wil zien of er naar aanleiding van de uitzending van BOOS van vandaag nog meer aangiftes volgen.

Meer over de BOOS-aflevering van vandaag, en de beschuldigingen aan het adres van een regisseur, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato, lees je in dit artikel.

Ali B blijft erbij dat hij zich bij The Voice of Holland nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht.”

Hij zegt dat hij wel affaires heeft gehad, maar dat het altijd met wederzijdse instemming was en dat hij nooit een seksuele relatie met een deelnemer van The Voice of Holland heeft gehad of gezocht.Ali B @AliBouali6 dagen geleden

In de uitzending van online-programma BOOS waren anoniem twee vrouwen aan het woord die aangifte tegen Ali B hebben gedaan. Een voormalige deelnemer van The Voice of Holland heeft aangifte gedaan van verkrachting, van een andere vrouw werd niet duidelijk waarvan precies aangifte is gedaan, maar volgens advocaat Swier gaat het ook in dit geval om verkrachting.

Het OM wil dit laatste niet bevestigen, en houdt het erop dat er twee keer aangifte is gedaan van “een zedenzaak”. Inhoudelijk wil het OM er verder niets over zeggen

In BOOS vertelde een ex-deelneemster van The Voice dat ze acht jaar geleden, nadat ze uitgeschakeld was, seks met Ali B heeft gehad. Ali B had haar rondgeleid in zijn studio en begon haar daarna te zoenen. Ze verstijfde naar eigen zeggen en verzette zich niet toen hij seks met haar had. Ze zag het destijds niet als een verkrachting.

Ali B denkt te weten wie de aangifte heeft gedaan, maar is er vast van overtuigd dat hij haar niet heeft verkracht. De seks vond plaats lang nadat de vrouw bij The Voice was geweest. Bovendien was het volgens Ali B met wederzijdse instemming. “Er was ook initiatief van haar zijde. Machtsmisbruik wordt volledig betwist”, aldus Swier.

Ali herkent gebeurtenis niet

Een andere vrouw vertelde in BOOS dat Ali B. met een vinger bij haar naar binnen was gegaan. Volgens advocaat Swier zou haar aanklacht technisch ook neerkomen op verkrachting, maar Ali B “herkent deze gebeurtenis niet” en heeft geen idee wie de vrouw is.

Wat is BOOS?

Tim Hofman (33) is sinds de start in 2016 de presentator van het online consumentenprogramma BOOS. Het programma wordt wekelijks uitgezonden op het YouTubekanaal Boos en op de online-kanalen van de NPO en BNNVARA. In elke uitzending behandelt Hofman een probleem, vaak onrecht waarmee jongeren te maken krijgen.

Hofman stelde al eerder grensoverschrijdend gedrag in de media aan de kaak. In 2019 richtte hij zijn pijlen op het RTL5-programma De Villa, waarin een mannelijke deelnemer grensoverschrijdend gedrag vertoonde. Het leidde ertoe dat RTL met het programma stopte en directeur Peter van der Vorst excuses aanbood.

Volgens Swier kan de politie, als ze dat al zou willen, geen onderzoek doen naar deze zaak, omdat de getuige die erbij aanwezig zou zijn geweest is beïnvloed door de uitzending van BOOS. “Getuigen zullen hun verhaal aanpassen op wat ze hebben gehoord.”

Trial by media

De advocaat benadrukte dat zijn cliënt zich niet tegen de beschuldigingen kan verdedigen, omdat ze anoniem zijn gedaan en ook moeilijk in de tijd zijn te plaatsen.

Ali B zegt dat de zaak neigt naar ’trial by media’, maar dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik, “laat staan aan een strafbaar feit”. Zijn advocaat is niet van plan aangifte te doen wegens smaad en laster, zoals de advocaat van Marco Borsato wel deed nadat een vrouw hem had beschuldigd van een zedendelict.

EINDE ARTIKEL NOS

[46]

WIKIPEDIATRIAL BY MEDIA
https://en.wikipedia.org/wiki/Trial_by_media

Reacties uitgeschakeld voor Noten 41 t/m 46/Ali B en de andere rovers

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.