Noten 30 t/m 33/Wilders and his Boy Afshin Ellian

[30]

EXTREEM-RECHTSE HETZE TEGEN KAUTHAR BOUCHALLIKTH

EN DE SLAPHEID VAN LINKS

ASTRID ESSED

12 MAART 2021

FRONTAAL NAAKT

DE SPIJTBETUIGING VAN KAUTHAR BOUCHALLIKTH IS

ONNODIG

9 DECEMBER 2020

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-spijtbetuiging-van-kauthar-bouchallikht-is-onnodig.html

Er zal en mag geen moslima met een hoofddoek in de Tweede Kamer en daarom blijft Domrechts zoeken naar “bewijs” dat GroenLinks-kandidaat Kauthar Bouchallikht niet deugt. Dat ze van de Moslimbroederschap zou zijn, is al wel duizend keer overtuigend weerlegd, maar bij GeenStijl hebben ze weer wat nieuws gevonden: Bouchallikht liep in 2014 mee op een demonstratie tegen Israel, waar ook een spandoek met een hakenkruis was gesignaleerd, waarop Israël met Nazi-Duitsland werd vergeleken.

Dat is GeenStijl, “de rijke en machtige Joden hebben van die lange tenen“-GeenStijl, “Jank-Joden“-GeenStijl, “Gierige Jood“-GeenStijl, “Brood-Jood“-GeenStijl, “Jodenstreken“-GeenStijl, “Waar is Hamas als je ze nodig hebt“-GeenStijl. Dat meent iets te mogen zeggen over een jonge vrouw die zes jaar geleden op een demonstratie liep, waar andere deelnemers met een antisemitisch spandoek zeulden.

Mooie ovens

Bouchallikht heeft meteen spijt betuigd, wat mij betreft onnodig. Ze protesteerde tegen het dodelijke Israelische geweld tegen Gaza en is niet verantwoordelijk voor de domme uitingen van andere mensen. Daarbij: er zit een senator in de Eerste Kamer die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn. Dat is Annabel Nanninga, die vorige week door de voltallige media op het schild werd getild als redelijk alternatief voor Thierry Baudet, dus echt, hou je bek over een spandoek.

Op demonstraties tegen Israëlische mensenrechtenschendingen lopen altijd een paar onverlaten antisemitische leuzen te schreeuwen, en daar omheen lopen altijd journalisten die specifiek dáár naar op zoek zijn, met het doel iedereen die op die demonstratie meeliep, te brandmerken als antisemiet en het doel dáárvan is weer om alle kritiek op Israël te verstommen. Mede om die reden loop ik nooit mee met een demonstratie (een keer als verslaggever, en verdomd als er niet ook een paar in het zwart geklede, gemaskerde relschoppers opdoken), maar we gaan het een 20-jarige student haar naïviteit niet kwalijk nemen, zeker niet omdat haar motivatie om mee te doen legitiem en zuiver was.

Gewoon gezellig

Maar Bouchallikht draagt een hoofddoek, en dus moet ze kapot. Dus kopt de NOS dat Bouchallikht meeliep met een “antisemitisch protest”. Ik schreef al, de publieke omroep heeft echt een tyfushekel aan allochtonen die niet gewoon gezellig meedoen met de boze witte Nederlanders. Wie schetst mijn verbazing als de Voormalige Nazikrant genuanceerder bericht dan de NOS, door te schrijven dat Bouchallikht meeliep op een ‘demonstratie waar antisemitische leuzen werden meegedragen’.

Vergelijkingen van Israël met Nazi-Duitsland zijn stuitend, maar tot niet zo heel lang geleden niet zo ongewoon. Ik herinner me heel specifiek een column in De Telegraaf, van de in de jaren tachtig razend populaire Leo Derksen, die zoiets schreef als “de slachtoffers blijken voorbeeldige leerlingen van hun beulen”. Dat was naar aanleiding van een filmpje in het NOS Journaal, waarop te zien was hoe Israëlische soldaten een Palestijnse jongen tegen een rots drukten en zijn botten braken door er met een grote steen op te slaan. Ik heb nog gegoogeld om te zien of die bewuste column van Derksen toevallig ergens online staat, maar zonder succes.

Inktspotprijs

De door iedereen bewierookte cartoonist Willem Holtrop, overlevende van de slachtpartij door islamisten bij Charlie Hebdowon in 2007 de Inktspotprijs met een cartoon waarop Gaza werd verbeeld als een Israëlisch concentratiekamp. “Dit werk toont lef”, zei juryvoorzitter Staf Depla.

Vergelijkingen van Israël met Nazi-Duitsland waren nooit een probleem. Totdat niet-witte mensen ermee begonnen. Ik vroeg Ronny Naftaniel eens naar die cartoon van Holtrop, toen hij drukte maakte over de BDS-acties, en over iemand die de Israëlische nederzettingen met Nazi-concentratiekampen vergeleek.

Krekels.

[31]

”Zij is het eerste lid dat altijd een hoofddoek draagt in het openbaar.”

WIKIPEDIA

KAUTHAR BOUCHALLIKTH

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kauthar_Bouchallikht

Gewoon gezellig

Maar Bouchallikht draagt een hoofddoek, en dus moet ze kapot”

FRONTAAL NAAKT

DE SPIJTBETUIGING VAN KAUTHAR BOUCHALLIKTH IS

ONNODIG

9 DECEMBER 2020

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-spijtbetuiging-van-kauthar-bouchallikht-is-onnodig.html

ZIE VOOR GEHELE ARTIKEL, NOOT 30

”Veel partijen zijn woedend over de uitspraken van Geert Wilders en willen dat de Tweede Kamervoorzitter ingrijpt. “Ik smeek u om in te grijpen”, zei Sylvana Simons (BIJ1) tegen Kamervoorzitter Vera Bergkamp . Wilders deed enkele persoonlijke aanvallen en zei dat een hoofddoek niet thuishoort in de Tweede Kamer.”

RTL NIEUWS

WOEDENDE REACTIES NA UITSPRAKEN WILDERS:

”VOORZITTER, IK SMEEK U IN TE GRIJPEN”

18 JANUARI 2022

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5281901/partijen-regeringsverklaring-smeken-kamervoorzitter-bergkamp-te

Veel partijen zijn woedend over de uitspraken van Geert Wilders en willen dat de Tweede Kamervoorzitter ingrijpt. “Ik smeek u om in te grijpen”, zei Sylvana Simons (BIJ1) tegen Kamervoorzitter Vera Bergkamp . Wilders deed enkele persoonlijke aanvallen en zei dat een hoofddoek niet thuishoort in de Tweede Kamer.

PVV-leider Wilders was de eerste spreker van het debat waarin het nieuwe regeerakkoord wordt besproken. Het eerste uur van het debat verliep enorm chaotisch. Volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver zijn partijen veel te lang te soft geweest voor Wilders.

“Handhaaf”, riep de GroenLinks-leider tegen Kamervoorzitter Bergkamp. “U bent voorzitter van de Kamer en hoeder van de democratische rechtstaat.” De persoonlijke aanvallen op Kamerleden, maar ook op de pers, gaan volgens Klaver de grenzen van de rechtsstaat over. Wilders noemde de pers ‘lakeien van de macht.’

U bent scheidsrechter

“Een aantal Kamerleden smeekt u hier bijna om in te grijpen”, zei Sylvana Simons van BIJ1 tegenover de Kamervoorzitter. Het is immers aan Bergkamp om ‘een veilige werkplek te creëren voor mensen die zijn verkozen’, vindt Simons. Zij vindt de uitspraken van Wilders ‘racistisch’ en ‘ophitsend.’

Ook Pieter Omtzigt viel de Kamervoorzitter hard aan. De voorzitter is ‘scheidsrechter, en geen procesbegeleider’, zei hij. “Als er op enkels wordt getrapt en een scheidsrechter telkens foei foei zegt, maar niet ingrijpt met gele of rode kaarten, gebeurt er niets.” 

Geert Wilders hekelde tijdens zijn inbreng onder meer ‘Kamerleden met een hoofddoek’. De Kamervoorzitter noemde het daarop niet respectvol om zo over een collega te praten en anderen vielen haar bij.

Ontspoorde

Ook sprak de PVV-leider minutenlang over VVD-adviseur Soumaya Sahla, die in 2005 gearresteerd werd voor betrokkenheid bij de zogeheten Hofstadgroep en later veroordeeld werd tot drie jaar celstraf. Inmiddels zet zij zich juist in om radicalisering tegen te gaan.

Wilders noemde haar ‘een veroordeelde terrorist die in de Kamer loopt’. Het debat ontspoorde toen Wilders ook Soumaya’s zus Fonda, nu D66-Kamerlid, erbij betrok.

Verhit debat

Meerdere partijen vonden de uitspraken van Wilders te ver gaan. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans benadrukte dat Soumaya Sahla niet voor de VVD-fractie werkt en dus geen toegang heeft tot het Kamergebouw. Ook verwerpt ze de verwijten. “We moeten iedereen beoordelen op de bijdrage aan het debat.”

[32]

”Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 behaalde GroenLinks acht zetels. Ondanks haar negende plaats op de kandidatenlijst kwam Bouchallikht toch in de Tweede Kamer vanwege haar 27.038 voorkeurstemmen

WIKIPEDIA

KAUTHAR BOUCHALLIKTH

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kauthar_Bouchallikht

[33]

GEEN STIJL/KAUTHAR

https://www.geenstijl.nl/tag/kauthar

GEEN STIJL/KAUTHAR/PAGINA 2

https://www.geenstijl.nl/tag/kauthar?page=2

GEEN STIJL/KAUTHAR PAGINa 3

https://www.geenstijl.nl/tag/kauthar?page=3

UND SO WEITER………

Reacties uitgeschakeld voor Noten 30 t/m 33/Wilders and his Boy Afshin Ellian

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.