Noten 2 t/m 7/”Slegs vir etnische Oekraieners”

[2]

Alle Oekraïense vluchtelingen die zijn ondergebracht op een van de twee boten bij Java-eiland zijn op straat gezet. Het gaat om ongeveer 80 vluchtelingen. De reden van het plotselinge vertrek is dat de eigenaar van de boot eisen heeft gesteld wie er op zijn boot zit. Die wil dat er alleen vrouwen, kinderen en etnische Oekraïners terecht kunnen. Dit heeft de gemeente bevestigd.

AT5OEKRAIENSE VLUCHTELINGEN UIT OPVANGBOOT GEZET, EIGENAARWIL ”ALLEEN VROUWEN, KINDEREN EN ETNISCHE OEKRAIENERS”25 MAART 2012
https://www.at5.nl/artikelen/214345/oekraiense-vluchtelingen-uit-opvangboot-gezet-eigenaar-wil-alleen-vrouwen-kinderen-en-etnische-oekrainers

[3]

NU.NLALGEHELE MOBILISATIE OEKRAINE: VOLWASSEN MANNENTOT 60 MOETEN IN LAND BLIJVEN24 FEBRUARI 2022
https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6186199/algehele-mobilisatie-oekraine-volwassen-mannen-tot-60-moeten-in-land-blijven.html

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdagavond in een decreet een algehele mobilisatie van de bevolking aangekondigd, meldt persbureau Interfax. Dat betekent onder meer dat mannelijke inwoners in de leeftijd van achttien tot zestig jaar het land niet meer uit mogen, omdat ze beschikbaar moeten zijn voor het leger.

Zelensky deed dit in de nasleep van de Russische inval die in de nacht van woensdag op donderdag begon.

Via sociale media riep het hoofd van de douane in de westelijke regio Lviv donderdagavond mannen in de leeftijdscategorie achttien tot zestig jaar ertoe op niet naar de grens te komen. “Alsjeblieft, veroorzaak geen paniek en probeer niet op eigen houtje de grens over te steken”, aldus Daniil Menshikov. “De overwinning is aan ons! Leve Oekraïne!”, besloot hij zijn oproep.

Het Russische persbureau Interfax meldt dat de mobilisatie binnen negentig dagen wordt uitgevoerd. De maatregel heeft betrekking op inwoners van het land voor wie de dienstplicht geldt en reservisten van het Oekraïense leger.

Eerder op de dag kondigde president Zelensky al een staat van beleg af en adviseerde hij inwoners “niet in paniek te raken” en zoveel mogelijk thuis te blijven. Hij zei toen dat Oekraïne “sterk is, klaarstaat en zal winnen”.

EINDE BERICHT NU.NL

[4]
ADBUITENLANDSE STUDENTEN, DIE VLUCHTEN UIT OEKRAINEGEDISCRIMINEERD AAN POOLSE GRENS6 MAART 2022
https://www.ad.nl/buitenland/buitenlandse-studenten-die-vluchten-uit-oekraine-gediscrimineerd-aan-poolse-grens~ab0fe2ec/

Duizenden buitenlandse studenten uit onder meer Afrika en Azië zitten vast in Oekraïne. Ze komen moeilijk het land uit omdat ze aan hun lot zijn overgelaten of bij de grens worden gediscrimineerd. Jongeren die wél hebben kunnen vluchten, proberen via sociale media en tussenpersonen lotgenoten het land uit te krijgen.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn sinds de Russische invasie bijna 80.000 buitenlanders uit 138 landen in Oekraïne op de vlucht geslagen. Onder hen zijn veel jongeren uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In Charkov kwam een Indiase student om door beschietingen.

EINDE AD BERICHT

[5]
”Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”
DE NEDERLANDSE GRONDWET, ARTIKEL 1
https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vgrnb2er8avw/artikel_1_gelijke_behandeling_en?v=1&ctx=vgrnb2er8avw

[6]

ZIE NOOT 5
ZIE OOK
”Burgemeester Femke Halsema reageert in een schriftelijke reactie met: “Dit is onacceptabel en in strijd met artikel 1 van de grondwet. Etniciteit of geslacht bepaalt niet of je wordt opgevangen en beschermd. Maar de vluchtmotieven, de vrees voor vervolging, oorlog en geweld.”
AT5OEKRAIENSE VLUCHTELINGEN UIT OPVANGBOOT GEZET, EIGENAARWIL ”ALLEEN VROUWEN, KINDEREN EN ETNISCHE OEKRAIENERS”25 MAART 2012
https://www.at5.nl/artikelen/214345/oekraiense-vluchtelingen-uit-opvangboot-gezet-eigenaar-wil-alleen-vrouwen-kinderen-en-etnische-oekrainers

[7]

Artikel 137c1Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.2Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.
WETBOEK VAN STRAFRECHTARTIKEL 137, C

http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/137c.html

Reacties uitgeschakeld voor Noten 2 t/m 7/”Slegs vir etnische Oekraieners”

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.