Noten 15 en 16/Daar gaan we weer

[15]

AD

JOODSE NEDERLANDER BEKLADDE PARTIJBUREAU CHRISTENUNIE

IN AMERSFOORT

25 APRIL 2024

https://www.ad.nl/amersfoort/joodse-nederlander-bekladde-partijbureau-christenunie-in-amersfoort~a9b960c08

Een Joodse Nederlander heeft het partijkantoor van de ChristenUnie (CU) in Amersfoort beklad, meldt advocaat Willem Jebbink. De advocaat kan verder niks zeggen over de identiteit van de bekladder. Ook kan hij niet loslaten of diegene zichzelf gaat aangeven.

In een verklaring die Jebbink namens de Nederlander met de pers deelde staat dat de bekladder ‘ChristenUnie steunt genocide’ een correcte weergave van de werkelijkheid vindt. ‘En allesbehalve antisemitisch. Onze demissionaire regering – en de ChristenUnie maakt daar nog steeds deel van uit – steunt Israël onvoorwaardelijk. Ondanks de talloze bewijzen van door Israël gepleegde oorlogsmisdaden.’

Ook wordt de term antisemitisme volgens de bekladder verkeerd gebruikt door de CU en laten ‘deze regering en Mirjam Bikker zich consequent, maar vanuit één bron informeren, namelijk door het CIDI, de spreekbuis van Israël in Nederland’.

De bekladder zegt om bovengenoemde redenen “uit onmacht en woede” de teksten op het partijkantoor geschreven en geplakt te hebben. ,,Juist als Joodse Nederlander met meerdere voorouders die in de Holocaust zijn vermoord door de grootste uitwas van christelijk antisemitisme, voel ik de plicht me uit te spreken nu er opnieuw een genocide plaatsvindt. Zeker als dat gebeurt ‘in mijn naam’ als Joodse en als Nederlander. Nooit meer is nu.”

Op het pand werden woensdag teksten als ‘steunt genocide’ en stickers met de tekst ‘boycot Israëli apartheid’ ontdekt. Vrijdag werden ook al teksten en stickers aangetroffen op het partijkantoor. CU meldde eerder aangifte te doen van bekladding.

EINDE

[16]

ZIE NOOT 6

Reacties uitgeschakeld voor Noten 15 en 16/Daar gaan we weer

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.