Noot 52/Over JA21

[52]

”Uiteraard praat er niemand slavernij goed. We weten allemaal dat slavernij en slavenhandel immoreel is. Maar het is incorrect om hedendaagse generaties de schuld te geven voor iets wat eeuwen geleden plaatsvond. Daarom zijn excuses – zoals Amsterdam het voor ogen heeft – nergens voor nodig.”

DE DAGELIJKSE STANDAARD

VIDEO: ANNABEL NANNINGA MAAKT GEHAKT

VAN LINKSE GEKKIES DIE EXCUSES VOOR SLAVERNIJ

WILLEN AANBIEDEN!

https://www.dagelijksestandaard.nl/nieuws/video-annabel-nanninga-maakt-gehakt-van-linkse-gekkies-die-excuses-voor-slavernij-willen-aanbieden

Serieuze problematiek wordt er nauwelijks tot niet besproken in de Amsterdamse raad. Liever zanikt men daar over onbenullige thema’s of over kwesties die totaal niet relevant zijn. Vandaag was het thema: ons slavernijverleden. Sommige partijen vinden namelijk dat wij – dit wij is nogal abstract en vaag gedefinieerd door de beschuldigende partijen – excuses moeten aanbieden. Voor iets wat wij zelf niet hebben gedaan. Snapt u het nog?

Excuses aanbieden voor slavernij. Absoluut niet! Althans dat is waar de speech van Annabel Nanninga overging in de Amsterdamse raad eerder vandaag.

Uiteraard praat er niemand slavernij goed. We weten allemaal dat slavernij en slavenhandel immoreel is. Maar het is incorrect om hedendaagse generaties de schuld te geven voor iets wat eeuwen geleden plaatsvond. Daarom zijn excuses – zoals Amsterdam het voor ogen heeft – nergens voor nodig.

Terecht stelt Nanninga dat excuses – of soms herstelbetalingen – nergens op slaan. Want de daders in kwestie bestaan al enkele eeuwen niet meer, ook lopen er geen slachtoffers meer rond. Dus wie moet er nu precies excuses aanbieden aan wie?

Amsterdam was zo slim om een commissie op te richten dat super onafhankelijk is. Allemaal radicaal linkse mensen die een grove haat hebben aan de ‘boze witte man’, van deze commissie kunnen we uiteraard een zeer deskundig en objectief rapport verwachten.

Zoals we Nanninga kennen heeft ze helemaal niks met deze emoterreur en onzin-politiek. Vandaag haalde ze het voorstel dan ook helemaal onderuit! Plus één voor de altijd scherpe Nanninga! Want laten we wel wezen, er zijn veel urgentere problemen in onze hoofdstad!

”[2.21] En volgens mij heeft niemand gezegd, dat alle Nederlanders moeten

buigen of knielen of persoonlijk excuses moeten aanbieden.

Volgens mij is er gevraagd om namens de regering excuses aan te bieden

voor wat wij in die tijd hebben gedaan, nou die mensen, die in die

tijd in de regering zitten, die kunnen dat niet meer, die liggen al even (?) 

onder de grond, maar onze regering kan dat wel, dus eh, ik ben ook helemaal

dus niet tegen excuses eh aanbieden voor het slavernijverleden. [2.52]”

YOUTUBE.COM

VAN DER PLAS (BBB): ”SLAVERNIJ-EXCUSES ZIJN VOOR

DE BUHNE ALS GEZWEGEN WORDT OVER MODERNE SLAVERNIJ”

ZIE VOOR GEHELE TEKST

CAROLINE VAN DER PLAS OVER HET SLAVERNIJVERLEDEN/

EEN WELL DONE COMPLIMENT

ASTRID ESSED

17 FEBRUARI 2023

Reacties uitgeschakeld voor Noot 52/Over JA21

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.