[No Border]/Vluchtflat bewoners slapen op de Dam

 

VLUCHTFLAT BEWONERS SLAPEN OP DE DAM

 

Vannacht hebben 70 vluchtelingen van de Vluchtflat in Amsterdam voor het Monument op de Dam geslapen om aandacht te vragen voor hun omstandigheden en als protest tegen het bestuur van Amsterdam. Ze wonen nu in een kantoorgebouw zonder douches en met nauwelijks middelen. Volgens een woordvoerder van de vluchtelingen wil het stadsbestuur het Leger des Heils de Vluchtflat laten runnen, maar de vluchtelingen willen dit niet, omdat zij geen daklozen zijn maar vluchtelingen.

aanvullend:
 Een groeiende groep van 60 vluchtelingen uit de Vluchtflat zijn gaan slapen op de Dam in Amsterdam. Zij eisen goede opvang. De Vluchtflat heeft geen douches en ze mogen daar geen keuken maken van de gemeente en de eigenaar. De vluchtelingen hebben dus een hongerige maand achter de rug. De Vluchtflat voldoet niet aan basale menselijke behoeften. Dus zijn deze mensen gisteravond op de dam gaan zitten. En toen werd het nog slecht weer.

De vluchtelingen zijn in afwachting van een oordeel van Vluchtelingenwerk Nederland over hun dossier en hebben in ieder geval zo lang goede opvang nodig.

Ahmed el Mouthena
Mohammed Ali

Reacties uitgeschakeld voor [No Border]/Vluchtflat bewoners slapen op de Dam

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.