Mail Astrid Essed aan het Openbaar Ministerie/ONDERSTEUNING ARRESTATIE VAN DE ISRAELISCHE PRESIDENT HERZOG

an-aerial-view-showing-destruction-of-gaza-city-by-israeli-airstrikes
https://www.jewishvoiceforpeace.org/2024/01/11/israels-war-textbook-genocide/

Ondersteuning arrestatie van de Israelische president Herzog en een onderzoek naar zijn vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide

Astrid Essed

From:astridessed@yahoo.com

To:juridischezaken-lp@om.nl

Sun, Mar 10 at 12:19 PM

AAN

OM

Onderwerp:

Ondersteuning 

arrestatie van de

Israelische president Herzog en een onderzoek naar zijn

vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide.

Geacht OM,

Hierbij wil ik graag uw aandacht vragen voor het volgende:

Naar ik heb vernomen uit onderstaande bron [zie bericht onder P/S],

is er tegen de Israelische president Herzog bij het Openbaar Ministerie

een aanklacht ingediend.

Het zaaknummer luidt: Z/24/116385

Bij dezen spreek ik mijn steun uit voor de arrestatie van de

Israelische president Herzog en een onderzoek naar zijn

vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide.

Zie voor mijn persoonlijke motivatie in dezen, de volgende link,

behelzende een Ingezonden Stuk, dat ik niet alleen aan de

hierin genoemde krant, maar aan diverse krantenredacties heb

toegezonden

En zie nogmaals de bron van mijn aan u toegezonden ondersteuning van

de aanklacht tegen president Herzog onder P/S

Graag blijf ik op de hoogte over het verdere verloop van de juridische procedure

Vriendelijke groeten

Astrid Essed

 Amsterdam 

Geboortedatum

P/S

BRON MEDEONDERTEKENING AANKLACHT TEGEN DE

ISRAELISCHE PRESIDENT I. HERZOG

Wat kunt u doen?

Inmiddels is tegen Herzog een aanklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. Nederlandse burgers kunnen die aanklacht ondersteunen door een e-mail te sturen naar juridischezaken-lp@om.nl. In de mail moet u het zaaknummer Z/24/116385 vermelden, en kunt u uw steun uitspreken voor de arrestatie van de president van Israël en een onderzoek naar zijn vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide.”

THE RIGHTS FORUM

https://mailchi.mp/rightsforum/nieuwsbrief-2701555?e=099e8a9c53

Beste lezer, 

Op zondag 10 maart zal de Israëlische president Yitzhak Herzog samen met koning Willem-Alexander de opening verrichten van het Nationaal Holocaustmuseum. Ook zal hij een ontmoeting hebben met premier Mark Rutte. Dit terwijl de genocidale uitspraken van Herzog over Gaza nog nagalmen.

‘Geen onschuldige burgers’

Eind 2023 haalde Herzog het nieuws met een persoonlijke boodschap die hij schreef op een reusachtige granaat die aansluitend op Gaza werd afgevuurd. ‘Ik vertrouw op je’, schreef de president, in de vrijwel zekere wetenschap dat de granaat dood en vernieling zou zaaien onder volstrekt onschuldige en weerloze Palestijnse burgers.

Maar over die onschuld denkt Herzog heel anders. Al op 12 oktober 2023 benadrukte hij dat Israël in Gaza geen onderscheid maakt tussen Palestijnse strijders en burgers. Bijna vijf maanden later heeft Israël de daad bij het woord gevoegd en een humanitaire catastrofe aangericht die zijn weerga niet kent.

Genocidale opruiing
Herzogs uitspraken zijn als voorbeeld van ‘uitingen van genocidale intentie’ opgenomen in de door Zuid-Afrika ingediende aanklacht tegen Israël bij het International Gerechtshof. De rechters gingen daarin mee en namen zijn woorden zelfs op in hun uitspraak, die luidde dat het risico dat Israël in Gaza genocide begaat ‘plausibel’ is. 

Oproep tot arrestatie
Het hoort ondenkbaar te zijn dat Herzog voet zet op Nederlands grondgebied – anders dan om zich te verantwoorden voor het Internationaal Strafhof. Zijn ontvangst door de koning is een klap in het gezicht van de Palestijnen die machteloos moeten toezien hoe Israël hun geliefden vermoordt en hun land verwoest. Om nog maar te zwijgen van het internationaal recht.

De Joodse organisatie Erev Rav roept de organisatoren van de opening van het Holocaustmuseum op Herzog te weren, en het Openbaar Ministerie en de politie om hem bij aankomst te arresteren. The Rights Forum sluit zich nadrukkelijk aan bij de oproep om Herzog te weren. En dat geldt ook voor vele andere Nederlanders, zo is gebleken uit de vele reacties die wij ontvingen sinds wij het nieuws van het bezoek van Herzog naar buiten brachten. 
Wat kunt u doen?
Inmiddels is tegen Herzog een aanklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. Nederlandse burgers kunnen die aanklacht ondersteunen door een e-mail te sturen naar juridischezaken-lp@om.nl. In de mail moet u het zaaknummer Z/24/116385 vermelden, en kunt u uw steun uitspreken voor de arrestatie van de president van Israël en een onderzoek naar zijn vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide.


Demonstratie in Amsterdam
Erev Rav heeft aangekondigd te zullen demonstreren tegen de komst van de Israëlische president. De demonstratie vindt plaats op zondag 10 maart om 11.00 uur op het Waterlooplein in Amsterdam. Bekijk het bericht van Erev Rav op Instagram voor meer informatie.

Deel onze video op sociale media
In een vandaag gepubliceerde video roepen wij koning Willem-Alexander, Premier Rutte en het Holocaustmuseum met klem op om niet weg te kijken, en de Israëlische president Herzog niet te ontvangen.

Bekijk en deel de video op Instagram of Twitter.

Reacties uitgeschakeld voor Mail Astrid Essed aan het Openbaar Ministerie/ONDERSTEUNING ARRESTATIE VAN DE ISRAELISCHE PRESIDENT HERZOG

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.