Frontaal Naakt [Peter Breedveld]/Lekker poezelen met fascisten

FRONTAAL NAAKT [PETER BREEDVELD]/LEKKER POEZELEN
MET FASCISTEN

De superslimme, razendknappe politicoloog Merijn Oudenampsen brengt in Trouw een onvervalste Pimwin in stelling. “Kijk nou toch uit, jongens, met dat predikaat fascisme, want er hoeft maar één gek op te staan…” Op Twittergaat onversaagd zijn zoektocht door naar wat Baudet dan wél precies is. Is-ie een liberale conservatief of een conservatieve radicaal of een behoudende revolutionair, en als we nou Spengler nog eens herlezen…

 

 

 

Er zijn meer van dit soort pedanteriken actief die hun prioriteiten niet op orde hebben. Terwijl de media als de bloedhonden van Baudet op jacht gaan naar docenten en lokale bestuurders die iets kritisch hebben gezegd of getweet over hun nieuwe idool, terwijl het Meldpunt voor Linkse Docenten overuren draait, bomen zij met elkaar waar die jongen dat woord “boreaal” toch vandaan heeft en hoe hij zich verhoudt tot Spengler en Hegel.

Feiten en nuances

“Nauwkeurige definities zijn essentieel!”, berispt Leo Lucassen degenen die dit academisch geneuzel vinden en dit is waarom hij en Oudenampsen steeds weer worden weggevaagd in elke discussie met iemand van Domrechts. Lucassen was nergens toen hij in Buitenhof tegenover Geerten Waling zat, hij kreeg klop toen hij met Wim van Rooy in debat ging en Oudenampsen maakte geen kans tegenover Eddy Terstall in de Balie, hangplek voor poezelige moslim-entlosers. Waling, Van Rooy en Terstall komen meteen tot de kern en laten zich aan feiten en nuances niets gelegen liggen terwijl Lucassen en Oudenampsen twijfelen of hier nou Wigman of Spengler wordt geciteerd en of die puntkomma daar wel op z’n plaats is.

Het leidt alleen maar af. Journalist Joost Vullings is daar ook goed in. Hij is journalist, maar wat er buiten op straat gebeurt, geen idéé heeft-ie ervan. Wat er door Baudet en Hiddema allemaal wordt uitgekraamd in die zalen vol seksueel gefrustreerde Incels, daar heeft Vullings geen boodschap aan. Hij kijkt in het partijprograma van het Forum voor Democratie en ziet daar niets racistisch in, dus het FvD is geen racistische partij. Nou ja, dineren met racisten is volgens hem “wat onhandig”.

Rechtse houwdegens

De consternatie rond dat Meldpunt voor Indoctrinatie in het Onderwijs weet hij ook meteen te relativeren. “Is geen meldpunt voor linkse docenten, hè”, wijst hij Eva Jinek terecht. “Ik heb op de website gekeken en daar komt het woord links niet voor!” meldt Vullings opgewekt.

Hij heeft op de website gekeken. Joost Vullings doet me denken aan een gemeenteambtenaar voor wie de hele werkelijkheid er niet toe doet zolang die niet in zijn computer staat. De hele voorgeschiedenis van dat meldpunt is aan Vullings voorbijgegaan, de stemmingmakerij tegen linkse indoctrinatie op de universiteit, begonnen door Yernaz Ramautarsing, later opgepakt door VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg, die zijn motie voor een onderzoek naar die linkse indoctrinatie nota bene verdedigde op The Post Online, met voorbeelden van rechtse houwdegens die zogenaamd door de linkse universiteit werden geweerd. Duisenberg is nu voorzitter van universiteitenkoepel VSNU, dat er verdomd lang over deed om met een halfbakken soort van veroordeling (I guess) van dat meldpunt aan te komen kakken.

Dat meldpunt is bedoeld voor linkse docenten. No two ways about it.

Hollandse bescheidenheid

Hollandse bescheidenheid is volgens slippendrager van de macht Tom-Jan Meeus een passende reactie op het racisme en het meldpunt van Baudet. Volgens hem is het meldpunt een ‘provocatie’. Racisme is volgens Meeus een ‘provocatie’. Die provocaties zijn volgens Meeus geen ‘grootse strijd’ waard.

Apestront gaan ze als je Wilders of Baudet een fascist noemt, maar als intellectuelen en allochtonen direct en expliciet worden bedreigd, halen ze hun schouders op. “Provocaties”. Zolang de coalitie maar niet in gevaar is, is er niks aan het handje. Nou ja, niet leuk voor die moslima die als stront wordt behandeld en die docent die met naam en toenaam in Het Algemeen Dagbladstaat, maar hé.

Hou je toch.

Praatje maken

Ga een praatje maken met die FvD’ers, zegt de Denker des Vaderlands in Trouw. Die krant verzon een Shariadriehoek omdat het vuur tegen de moslims kennelijk nog niet hoog genoeg was opgestookt en als je iemand van Domrechts tegenspreekt, word je in die krant zo geschandpaald als antisemiet, maar nu moeten we een praatje gaan maken met onze beulen. “Beetje empathie graag”, zegt Yoeri Albrecht, die denkt dat er iets aan mensen mankeert als ze geen islamofoob zijn.

Aan de andere kant, zoals het in onderstaand filmpje toegaat, moet het ook weer niet, naar mijn mening. Als je Baudet uitnodigt en je begint hem in je oranje harembroek als een stoute jongen terecht te wijzen zodra hij zijn mond opendoet omdat hij niet mag oreren en zijn toon verkeerd is en hij alleen mag blijven als hij bereid is niemand meer tegen het hoofd te stoten, tja, dit is eigenlijk de beste campagnestunt voor het FvD die ik tot nog toe heb gezien.

Reacties uitgeschakeld voor Frontaal Naakt [Peter Breedveld]/Lekker poezelen met fascisten

Filed under Divers

Comments are closed.