Coronamaatregelen/De zaak Grapperhaus en de levensgevaarlijke onverantwoordelijkheid van het kabinet/Ingezonden Stuk

CORONAMAATREGELEN/DE ZAAK GRAPPERHAUS EN DE LEVENSGEVAARLIJKE ONVERANTWOORDELIJKHEID VAN HET KABINET/INGEZONDEN STUK

SLIK NIET IEDERE OVERHEIDSMAATREGEL VOOR ZOETE KOEK, ZEKER NIET BIJ ”VERSOEPELING”https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand

ENGEL DES DOODS, HET CORONAVIRUS! 

Beste lezers,
Dit Ingezonden stuk heb ik toegestuurd aan een aantal Nederlandse en Belgische kranten.Omdat ik natuurlijk niet weet, of het wordt gepubliceerd, deel ik het hier met u

Eerder stuurde ik over de Coronamaatregelen de onder noot 1 vermelde Ingezonden Stukken op.[A en B]Daaronder mijn recente Ingezonden Stuk [C]En geheel daaronder de Zaak Grapperhaus, de minister die de door hem gestelde coronaregels met voeten trad en niettemin gewoon als minister kan aanblijven! [D]
Lezers, beveilig uzelf, want deze regering met haar slappe, onverantwoordelijke beleid zal dat niet doen!
STAY SAFE STAY HEALTHY

Astrid Essed  

NOTEN
[1]
INGEZONDEN STUKKEN OVER CORONAMAATREGELEN 

A

CORONASPOORBOEKJE KABINET, RUSSISCHE ROULETTESPEL MET MENSENLEVENS/INGEZONDEN STUKASTRID ESSED
https://www.astridessed.nl/coronaspoorboekje-kabinet-russische-roulettespel-met-mensenlevens-ingezonden-stuk/

BOVENVERMELD INGEZONDEN STUK WERD GEPUBLICEERD IN DE TELEGRAAF
ZIE
https://www.astridessed.nl/versoepeling-is-onverantwoord-publicatie-van-mijn-ingezonden-stuk-door-de-telegraaf/

LINK NAAR TELEGRAAF PUBLICATIE

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/427305715/versoepeling-is-onverantwoord

B

INGEZONDEN STUK OVER CORONAMAATREGELEN IN NEDERLANDASTRID ESSED
https://www.astridessed.nl/ingezonden-stuk-over-coronamaatregelen-in-nederland/

GEPUBLICEERD DOOR HET NRC

C

INGEZONDEN STUK
CORONAMAATREGELEN KABINET ZIJN STUPIDE, ONVERANTWOORDELIJK EN GEVAARLIJK
Ingezonden Stuk’

Geachte Redactie,

De Romeinse filosoof en staatsman Marcus Tullius Cicero waarschuwde in een aantal redevoeringen in de Senaat [elitaire voorloper van de huidige volksvertegenwoordigingen] tegen een [uiteindelijk verijdelde] voorgenomen staatsgreep van medesenator Lucius Sergius Catilina.Zonder mijzelf met Cicero te willen vergelijken waarschuw ik middels dit ingezonden stuk tegen het levensgevaarlijke Corona beleid van de regering, dat, ondanks de dreiging van een tweede Coronagolf, van kwaad tot erger wordt. De versoepeling van de Coronamaatregelen [Coronaspoorboekje, aangekondigd op 6 mei], waarbij naast scholen en kappers zowat het hele Nederlandse sociale leven opnieuw werd opengesteld, zoals de horeca, bioscopen etc, is levensgevaarlijk gebleken, omdat het [vooral in de horeca sector] algauw leidde tot een toename van de besmettingen.Bovendien namen steeds minder mensen de regels, zoals afstand houden en drukte vermijden, serieus.En wat doet deze regering?In plaats van een strenger aantrekken van de teugels [bijvoorbeeld de horeca, bioscopen opnieuw op slot of ernstig beperkt] weet dit kabinet niet anders te doen dan om te verklaren, dat discotheken en nachtclubs nog dicht blijven [dat moest er nog bij komen] en om de mensen te ”adviseren” om de regels na te leven [die steeds meer met voeten worden getreden], na vakantie in risicolanden ”advies” in quarantaine te gaan, ”advies” om je te laten testen etc.De politieke stupiditeit hiervan is, dat een ”advies” niet hoeft te worden opgevolgd, een verplichting wel.Waarom geen verplichte tests op Schiphol, als mensen terugkeren uit risicogebieden en [op Schiphol], verplicht in quarantaine bij constatering van een positieve uitslag?Waarom heeft de GGD geen centra waarin mensen verplicht in quarantaine moeten bij een positieve uitslag?Dan is er een kans een tweede golf te voorkomen, in plaats van dwaas gemompel over ”eigen verantwoordelijkheid” en [uitspraak Rutte] ”ik ben geen dictator”Dit is geen grap:Het gaat om misschien wel duizenden mensenlevens, die kunnen vallen in de door virologen voorspelde tweede coronagolf.En wat ook helpt is dat ministers [hier Grapperhaus van Veiligheid en Justitie] de regels, die ze zelf gesteld hebben, niet overtreden, om vervolgens op de ”jank”-toer gaan.Een minister met een beetje karakter had de eer aan zichzelf gehouden en was afgetreden.Geen wonder, dat mensen zich steeds minder aan de regels houden als verantwoordelijke ministers er lak aan hebben.Wanneer deze regering geen pandemie wil op schaal van de Spaanse Griep [1918-1919, 38 duizend doden in Nederland] wordt het de hoogste tijd om nu eindelijk eens pittigere maatregelen te nemen.Om erger te voorkomen.

Astrid Essed Amsterdam

D
DE ZAAK GRAPPERHAUS

VERKLARING GRAPPERHAUS OP TWITTER

https://twitter.com/ferdgrapperhaus/status/1298985013367586817/photo/1

Tekst:
Hierbij mijn reactie op de foto’s van mijn huwelijk.
”Afgelopen zaterdag zijn mijn verloofde en ik getrouwd in kleine kring.Vanwege de Coronamaatregelen hebben we het oorspronkelijk geplande feest uitgesteld en enkel onze gezinnen en een paar goede vrienden uitgenodigd.Tijdens de ceremonie en daarna is er rekening gehouden met de indeling van de gasten die afstand tot elkaar moeten houden en de gasten uit een huishouden voor wie dat niet geldt.Ik begrijp dat mensen kritisch kijken naar de beelden die gemaakt zijn en vragen hebben over de naleving van de coronamaatregelen.Juist ook omdat ik als minister van Justitie en Veiligheid het belang van de naleving van de maatregelen continu benadruk.We hebben van te voren en gedurende de dag mensen voortdurend geattendeerd op de coronamaatregelen en specifiek op het afstand houden van 1.5 meter als men niet tot hetzelfde huishouden behoort.Ondanks de genomen maatregelen zijn er helaas momenten geweest waar de 1.5 meter afstand niet in acht genomen is.Dat spijt me, juist een minister moet altijd het goede voorbeeld geven.
EINDE VERKLARING GRAPPERHAUS OP TWITTER

LEEUWARDER COURANT
KAMER BESPREEKT CORONAMAATREGELEN EN SPIJTBETUIGING GRAPPERHAUS2 SEPTEMBER 2020

https://www.lc.nl/binnenland/Kamer-bespreekt-coronamaatregelen-en-spijtbetuiging-Grapperhaus-25978945.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

TEKST

Het coronavirus staat woensdag de hele dag centraal in de Tweede Kamer. Een eerste debat gaat over de wet voor de corona-app, het tweede over de maatregelen om het virus in te dammen. Tijdens dat laatste debat wil de Kamer ook minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de tand voelen over zijn bruiloft waar gasten de coronaregels overtraden.

De Kamer bespreekt in de ochtend het voorstel voor een tijdelijke wet die een juridische grondslag moet geven aan de CoronaMelder. Deze app moet mensen waarschuwen die in de nabijheid van een besmet persoon zijn geweest. De Jonge heeft het wetsvoorstel eerder aangepast na onder meer stevige kritiek van de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer de app landelijk wordt ingevoerd is nog niet duidelijk.

In de middag en avond debatteert de Tweede Kamer over de aanpak van de coronacrisis. De situatie is niet alarmerend, zei premier mark Rutte dinsdag op een persconferentie. De regio krijgt een steeds grotere rol in de aanpak van het virus. In de Kamer leven vragen over het testbeleid. Omdat zoveel mensen testen, roept het kabinet mensen op alleen te testen bij klachten.

De Kamer wil ook dat minister Grapperhaus zich tijdens het debat komt verantwoorden. Hij bood vorige vorige week zijn excuses aan, nadat beelden van de bruiloft waren opgedoken. De minister zei de halve dag bezig te zijn geweest mensen op de coronaregels te wijzen, maar erkende dat er niet altijd voldoende afstand werd gehouden. Sommige partijen in de Kamer twijfelen aan de geloofwaardigheid van de minister.

EINDE ARTIKEL

NOSNIEUWE FOTO’S VAN GRAPPERHAUS, DIE CORONAREGELS OVERTREEDT2 SEPTEMBER 2020
https://nos.nl/artikel/2346380-nieuwe-foto-s-van-grapperhaus-die-coronaregels-overtreedt.html

TEKST

Er zijn opnieuw foto’s gepubliceerd van de bruiloft van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Daarop is te zien dat de minister meer coronaregels overtreedt dan enkel de anderhalvemetermaatregel. SBS Shownieuws toonde gisteravond foto’s waarop de minister onder meer een hand lijkt te geven en zijn schoonmoeder omarmt.

Vorige week donderdag raakte Grapperhaus in opspraak door beelden die werden verspreid van zijn bruiloft. Daarop was te zien dat hijzelf en ook zijn gasten zich niet hielden aan de anderhalvemeterregel op de trappen van het stadhuis in Bloemendaal.

‘Niks toe te voegen’ aan eerdere verklaring

De minister bood zijn excuses aan en voegde daaraan toe dat hij vóór en tijdens de huwelijksdag de mensen er voortdurend op heeft gewezen dat ze afstand moeten houden als ze niet tot hetzelfde huishouden horen en dat ze ook de andere coronaregels moeten respecteren.

Shownieuws vroeg Grapperhaus om een reactie op de recentste foto’s, waarop hij dus meerdere regels lijkt te overtreden. Via een woordvoerder laat hij weten “niks toe te voegen” aan zijn eerdere verklaring.

De foto’s van de bruiloft van Grapperhaus leidden tot verontwaardiging, omdat hij als justitieminister het gezicht is van de handhaving van de coronamaatregelen. Zo besloten boa’s na de misstap van Grapperhaus de afgelopen dagen minder boetes uit te delen. Vandaag wil de Kamer de minister ondervragen over zijn bruiloft.

Premier Rutte erkende vorige week dat er dingen fout zijn gegaan op het huwelijk, maar hij vond niet dat de geloofwaardigheid van de minister op het spel stond.

Volgens politiek verslaggever Wilco Boom maakt de publicatie van de nieuwe foto’s de positie van Grapperhaus er niet beter op. Tot nu toe waren de coalitiepartijen en de linkse oppositie “niet uit op het politieke hoofd van de minister”, zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. “Hij heeft best wat krediet in de Kamer. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft hij niet heel veel problemen op zijn ministerie veroorzaakt. Het wordt nu moeilijker om hem op zijn plek te houden.”

Fotograaf Ferry de Kok heeft nog veel meer foto’s van Grapperhaus die gepubliceerd gaan worden, vertelde hij vanochtend in de ochtendshow van Radio 538. “Ik heb nog honderden foto’s liggen, er komen nog wel een paar naar buiten.” Op die foto’s zijn ook dingen te zien die nog niet naar buiten zijn gekomen, vertelt hij. “Wel allemaal een beetje in dezelfde trant als de vorige foto’s.”

De Kok ging afgelopen weekend naar de bruiloft in Bloemendaal om foto’s van Grapperhaus en zijn vrouw te maken. “Toen zag ik opeens de hele groep naar buiten komen. Ik zag aanwezigen op schouders slaan, handjes geven: dat moest ik vastleggen. Ze stonden de hele tijd bij elkaar, het was niet maar één momentje. Ook op het terras bij het afgehuurde restaurant stonden ze de hele tijd bij elkaar. Als je de foto’s ziet, denk je niet dat het coronatijd is.”

De Kok publiceert bewust niet alle foto’s in één keer. “Als ik dat doe, verdien ik maar één keer wat.”

EINDE NOS ARTIKEL
EINDE ”ZAAK GRAPPERHAUS”

Reacties uitgeschakeld voor Coronamaatregelen/De zaak Grapperhaus en de levensgevaarlijke onverantwoordelijkheid van het kabinet/Ingezonden Stuk

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.