(Artikel Peter Storm)/Van Seattle tot in Den Haag/In actie tegen Trump´s moslim ban

 

 

 

VAN SEATTLE TOT IN DEN HAAG/IN ACTIE TEGEN TRUMP´S MOSLIM
BAN
ZIE WEBSITE PETER STORM

zondag 29 januari 2017

De ban die despoot Trump uitgevaardigd heeft tegen immigranten uit zeven landen waar voornamelijk moslims wonen, ontmoet heftige weerstand. Een hele goede zaak! Die weerstand stuit zelf op forse repressie, stevig politiegeweld. Intussen heeft burgerrechtenorganisatie ACLU via een rechterlijke uitspraak wel gedaan weten te krijgen dat gisteren vastgezette mensen uit die getroffen landen die over een officieel immigratiedocument, de green card, beschikten, niet langer worden vastgehouden. Dat is een kleine tetgenslag voor Trump. Maar zijn decreet staat overeind, en daarmee de urgente noodzaak om de protesten te verhevigen, uit te breiden en aan te scherpen tot daadwerkelijk verzet.

 

 

 

Die protesten vinden plaats rond vliegvelden. De Volkskrant noemt JFK in New York en Dulles Airport in Washington als locaties van protest. In Washington werd gedemonstreerd en de toegang geblokkeerd, en meert: “Taxichauffeurs, in New York vaak met een islamitische achtergrond, boycotten een uur lang de luchthaven.” Dat is meer dan alleen protest, daarin zit een glimp van verzet. In New York is al sprake van repressie: “Desalniettemin was het wel de politie van New York die even later, deels in ME-uitrusting, de oprijlaan naar de vertrekhal vrijmaakte.”  Dit in schril contrast met de gouverneur van de staat New York die zich had uitgesproken voor steun aan en vrijlating de vastgezette immigranten. Terwijl staatsfunctionarissen mooi kunnen praten, vegen staatsknokploegen het protest van degenen die het niet bij mooie woorden laten dus weg.

Uit Seattle komen intussen vrij heftige berichten over politiegeweld tegen actievoerders. Daar is ook protest van flinke menigten. De Seattle Times  spreekt van duizend demonstranten. De politie tgebruikt daarbij pepperspray tegen de actievoerende mensen. “Protests breakout a airports against Trump’s immigration ban”, een overzichtsstuk op de belangrijke radicale website Its Going Down, noemt ook acties op andere vliegvelden zoals Chicago als plaats waar actie wordt gevoerd. Het artikel bevat talloze tweets, foto ‘s, video’s. Een prachtplaatje met daarop een handgeschreven bord: “First they came for the muslims – and we said Not Today motherfucker!” Videomateriaal met als leus: “From Palestine to Mexico – all the walls have got to go!” Via dit artikel vond ik ook het hierboven genoemde Seattle Times-artikel.

Het is te hopen dat de protesten standhouden tegen het politiegeweld, en zich verder uitbreiden. Deze president gaat zich niet matigen of inhouden. Deze president en zijn regime zullen pas terugdeinzen als ze een kracht tegen komen die sterker en meer vastberaden is dan hijzelf en al zijn gewapende brigades tezamen. Die kracht doorbreekt de grenzen die Trump zo graag wil sluiten.

Ook in Nederland kunnen we aan die kracht bijdragen: door het protest bij de Amerikaanse ambassade in Den Haag  komende woensdag 1 februari tegen Trumps moslim-ban te versterken. Door er te zijn en mee te doen en/of (indien dat niet lukt, minstens) de oproep ertoe zo wijd en zijn mogelijk te verspreide, bijvoorbeeld via Facebook. (1) Groot protest in Den Haag is steun in de rug voor moslims die door de ban getroffen worden, en voor alle mensen die in de VS en elders, daartegen in actie zijn. Dit racistische beleid dient zo te worden dwars gezeten dat het van pure onuitvoerbaarheid bezwijkt.

1 Noot: helaas ben ik zelf niet in de gelegenheid. Mede daarom deze extra ondersteunende oproep ? Facebook van de actie: https://www.facebook.com/events/164778217344370/165140453974813/ Spread the message en doe wat je kunt!

Reacties uitgeschakeld voor (Artikel Peter Storm)/Van Seattle tot in Den Haag/In actie tegen Trump´s moslim ban

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.