Artikel Frontaal Naakt[Peter Breedveld]/Geweld veroordelen

GEWELD VEROORDELEN
WEBSITE FRONTAAL NAAKT
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/geweld-veroordelen.html

Fatsoensrakkertjes dragen mij op om het geweld tegen Pegida-Führer Edwin Wagensveld te veroordelen, maar dat doe ik lekker niet. Ik moest vooral lachen om een foto van Wagensveld, die een hele grappige imitatie doet van een huilende Stan Laurel, terwijl politie-agenten zijn belagers op afstand houden.

Eigen schuld, dikke bult. Als je ruzie komt zoeken, moet je niet janken als je die ook echt krijgt. Nee, er is hier niemand de mond gesnoerd om zijn “mening”, niemand is zijn demonstratierecht ontzegd. Je kwam sarren en treiteren en zuigen, dan ga ik geen morele verontwaardiging lopen veinzen omdat je twee mepjes op je rug kreeg. Op je rug, omdat je ondanks je stoere praatjes het record plaatpoetsen verbrak, het record poepstreep trekken, het record hazenpad kiezen, de geluidsbarrière doorbrak, op zoek naar de veilige armen van oom agent, die overigens ook niet de indruk wekte tot je fan-base te behoren.

Verdiend pak slaag

Vanachter priemende wijsvingertjes wordt plechtig gepredikt dat je van anderen hebt af te blijven, óók als het een etterbak als Wagensveld betreft. Ik weet niet of ik dat vind. Het is altijd beter om je niet uit te laten lokken, om je waardigheid te blijven behouden. Maar ik kan me situaties voorstellen waarin iemand een verdiend pak slaag krijgt. Als die iemands vrouw of zus voor hoer uitscheldt, bijvoorbeeld. Als die iemands kinderen bedreigt. Als die expres de exacte replica op schaal van de Notre Dame kapotmaakt, die iemand met luciferhoutjes heeft gebouwd en waar die drieënhalf jaar over heeft gedaan. Als die in iemands soep spuugt, als die elke dag zijn hond in iemands voortuin laat schijten. Tal van situaties meer.

Het mag niet van de wet, en dat is maar goed ook, maar je bent een wezel als je mensen willens en wetens loopt te tergen tot op het bot en daarna aangifte gaat doen bij de politie als ze je een bloedlip slaan.

Daarbij, dat tuig van Pegida begon met slaan, zoals te zien op dit filmpje en te horen in dit ooggetuigenverslag. Eén buurtbewoonster duwde een mobiele telefoon van een racist uit haar gezicht, kreeg meteen klappen en dat was het moment dat de aandacht van een aantal buurtbewoners zich op Wagensveld richtte, die stond toe te kijken hoe die buurtbewoonster werd gemolesteerd.

Moslims vergassen

En zo vreedzaam is Wagensveld zelf ook niet. Heeft een handel in wapens; stun-guns en boksbeugels en dergelijke. Ging in de bossen van Bulgarije in paramilitaire uitdossing op jacht naar vluchtelingen. Hitst tegen moslims, met als direct gevolg dat het geweld tegen moslims almaar toeneemt. Moslima’s worden in elkaar geslagen, moskeeën in brand gestoken als direct gevolg van de kwalijke stemmingmakerij van Wagensveld en zijn geestverwanten. Eén van de woordvoerders van Pegida, een mevrouw die bij Pauw aan tafel mocht komen vertellen hoe zielig en onderdrukt ze was, riep op Facebook op om moslims te vergassen. Dergelijke ophitserij heeft in Engeland en Duitsland aan al twee politici het leven gekost.

Op Twitter zit een linkse jongeman al twee dagen te brullen dat ja, Pegida deugt niet, maar het is een irrelevant groepje en moslims molesteren toch ook joden en homo’s.

Dat je een groep neonazi’s bagatelliseert en in één adem door hun acties vergoelijkt door hun haatpropaganda één op één over te nemen en verder te verspreiden. En deze jongeman is de enige niet, je hoort het constant van vertegenwoordigers van het Redelijke Midden. “Ja, Pegida mag niet, maar moslims háten toch ook joden, in de koran stáán toch ook antisemitische passages, vrouwen wórden door de islam toch ook onderdrukt?” Je leest het op De Correspondent, de jammerklachten over de oprukkende islam.

Smerige kutnicht

Terwijl de échte antisemitische passages te vinden zijn in het rijke oeuvre van Annabel Nanninga, die vorige week als senator werd geïnstalleerd in de Eerste Kamer. Op GeenStijl lezen we de oproepen om te fappen op vrouwen die door hun vriend in elkaar zijn geslagen, wordt een activiste gewoon met naam en toenaam en portretfoto voor hoer uitgescholden, wordt opgeroepen een vrouwelijke columnist met een onwelgevallige mening te bedreigen met verkrachting, opgeroepen “smerige kutnicht” Erwin Olaf te bespugen en verkrachten, enzovoort.

In het sjieke NRC Handelsblad gisteren een paginagroot interview met een Rooms-katholieke haatprediker die er, zonder een enkele kritische noot van de interviewer, zijn reactionaire bagger over onder meer transmensen en homo’s uitkotst.

Maar die koranpassages, díe zijn het probleem.

Koranpassages

Dit soort haatpropaganda is een “mening” als je Jud Süss ook een mening vindt. Moslims demoniseren door ze met behulp van uit de context gerukte koranpassages af te schilderen als bloeddorstige jodenhaters en vrouwenonderdrukkers is geen mening, dat is geweld. En wie zegt dat het Ed Wagensvelds recht is om dergelijke “meningen” te verkondigen, ongevraagd, in andermans buurt, op andermans vrije zaterdag, en pas begint te piepen als Wagensveld twee mepjes op zijn rug krijgt, die propageert grof en weerzinwekkend geweld, gelijk aan het geweld in Jud Süss.

Er wordt op sociale media altijd een foto gedeeld van een Zweedse joodse vrouw die een neonazi slaat met haar handtas. Iedereen vindt die vrouw een held, een voorbeeld en ja, dat is ze ook.

Hoezo is de boze buurman die Wagensveld een mep verkoopt dan géén held?

Reacties uitgeschakeld voor Artikel Frontaal Naakt[Peter Breedveld]/Geweld veroordelen

Opgeslagen onder Divers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.