Artikel Frontaal Naakt [Peter Breedveld]/De Balie is wel degelijk een hangplek voor racisten

Image result for de balie/afbeeldingen

Related image
DE BALIE IS WEL DEGELIJK EEN HANGPLEK VOOR RACISTEN
WEBSITE PETER BREEDVELD [FRONTAAL NAAKT]

Volgens de Amerikaans-Joodse journalist Milton Mayer, die onderzoek deed naar de motieven van gewone Duitsers die het Nazi-regime hadden gesteund, hebben mensen de morele verplichting om van tevoren de denkbare gevolgen van hun daden in te schatten, en zo het Kwaad in de kiem te smoren. Johan van der Knijff had schreef er zes jaar geleden een mooi stuk over.

 

 

 

Stel dat je met een tijdmachine tien jaar terug in de tijd zou reizen, schreef Johan, voortbordurend op Mayers werk, en je zou daar een groep mensen bereid vinden met je mee te reizen naar jouw tijd. Wat zouden ze zich kapotschrikken van wat er nu heel gewoon was om te zeggen en schrijven. Racisme, islamofobie, een polderversie van White Pride, verheerlijking van het kolonialisme, bagatellisering van de Transatlantische slavenhandel, van seksueel geweld, een senator die critici in de mooie ovens van Hitler wil verbranden, the works.

Zelf zou ik de mensen uitnodigen die me in 2009 zeiden dat ik me niet zo druk moest maken om die margeblogjes en die Wilders, die toch altijd maar een beperkte aanhang zou hebben. Ik zou ze meenemen naar 2019 en zeggen: kijk, en dít is waarom ik me er wél druk om maakte. Want wat toen op die margeblogjes werd uitgebraakt, is nu volledig geaccepteerd door de goegemeente. En het gedachtegoed van Wilders is inmiddels het gedachtegoed van alle “normale” politieke partijen, van de VVD tot en met GroenLinks. Iedereen deelt de Nederlandse bevolking in in mensen die erbij horen en mensen die er niet bij horen. Die, in de woorden van GroenLinks, moeten “opzouten”.

Moslims marginaliseren

Hoe komt dat? Hoe kan het dat dat agressieve racisme van die margeblogjes is genormaliseerd? Hoe kan het dat iedereen het normaal vindt om moslims te marginaliseren, en zelfs grondwetswijzigingen voorstelt om die moslims te kunnen pakken? Hoe kan het dat een GroenLinkser op de foto tegen een fascist staat op te rijden die pleit voor eerherstel van het kolonialisme? Hoe kan het dat het Openbaar Ministerie jacht maakt op antiracisten en niet op racisten?

Antwoord: de media. Al die kwaliteitskranten hebben bijgedragen aan de normalisering van het racistische fascisme dat nu domineert in de publieke ruimte. Met stemmingmakerij over verkrachtende vluchtelingen en antisemitisme dat zou zijn overgewaaid uit het Midden-Oosten, met de fanatieke promotie van Thierry Baudet door middel van hagiografische artikelen en kritiekloze interviews over zijn vriendin en zijn pakken. Door antiracisten steevast te demoniseren en fascisten tot politicus van het jaaruit te roepen.

Schandelijke verdachtmakingen

Op dit moment is er een agressieve campagne gaande tegen critici van het Amsterdamse debatcentrum De Balie die zijn weerga niet heeft. Voor wie het heeft gemist: de Amerikaans-Egyptische feminist Mona El Tahawy zou er spreken, hoorde toen over de bijeenkomst waarbij twee jaar geleden de Endlösung van het moslimprobleem werd besproken en zei toen af.

En nu huilen alle journalisten van Nederland, van extreemrechts tot extreemlinks, dat de vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd. Volgens Floor Rusman van het NRC wordt De Balie “verketterd”, Elma Drayer foetert in de Volkskrant over “schandelijke verdachtmakingen” en Thijs Broer oreert in Vrij Nederland dat antiracisten “het gesprek met hun critici mijden”. Om een paar voorbeelden te noemen.

Niemand van hen heeft het over de racistische en seksistische haatbagger die El Tahawy nu al een week over zich heenkrijgt van fans van De Balie, die zich een dag eerder nog verheugden over het “boekje” dat El Tahawy zou komen opendoen over de positie van vrouwen in de islam.

Endlösung van het moslimprobleem

In de Volkskrant wordt de directeur van De Balie, Yoeri Albrecht, vandaag opgevoerd als martelaar. De arme man moet zo veel lijden onder de verdachtmakingen aan zijn adres. Interviewer Hassan Bahara helpt hem een handje door een aantal misstappen te vergoelijken (die ene islamofobe tweet was vlak na een aanslag) en andere dingen te verzwijgen (Yoeri Albrecht bedreigt en belastert iedereen die nuance probeert aan te brengen in het islamdebat). Bahara beweert dat het slechts een handjevol relschoppers is dat El Tahawy heeft overtuigd niet naar De Balie te gaan en in de kop boven het interview staat al wat de lezer geacht wordt te concluseren: De Balie is geen hangplek voor rechtse witte mannen.

Die suggestie dat Mona El Tahawy zich wat op de mouw heeft laten spelden en blijkbaar niet in staat is om geheel zelfstandig te oordelen dat waar de Endlösung van het moslimprobleem wordt besproken, niet een plek is waar een fatsoenlijk mens zelfs maar dood gevonden wil worden, zie je in bijna alle betogen van de vrienden van Yoeri Albrecht. Hier liggen waarschijnlijk diepgeworteld racisme en seksisme aan ten grondslag, maar het laat ook zien hoe erg het is gesteld met de morele huishouding van het vaderlandse journaille. Niemand kan zich er een voorstelling bij maken dat je niet zou willen spreken op een plek waar de Endlösung van het moslimprobleem wordt besproken. Voor Elma Drayer, Thijs Broer, Floor Rusman en Hassan Bahara is dat onbestaanbaar.

Daarbij doen ze allemaal net alsof Albrecht de schuld krijgt van dat ene incident met die ene gekke mevrouw die pleitte voor de deportatie van “beroepsmoslims”. En dat-ie daar afstand van had genomen.

Racistische vriendjes

Welnu, dat is niet waar. Albrecht nam helemaal geen afstand, hij sneerdenaar de mensen die verontwaardigd waren over dat debat. Dat waren volgens hem intolerante types die er niet tegen konden dat er in De Balie iets gezegd werd waar ze het niet mee eens waren.

Bahara weet dat, of had het moeten weten, en toch liegt hij erover. Dan ben je niet gewoon een slechte journalist, dan ben je een activist, die actievoert voor zijn extreemrechtse, racistische vriendjes.

Albrecht nam geen afstand van dat Endlösungsdebat en dat debat stond ook niet op zichzelf. Sinds Albrecht de scepter zwaait bij De Balie is het een hangplek geworden voor racistische witte mannen en vrouwen. Met debatten over het gevaar van de islam en de rassentheorieën van Joost Niemöller en het toneelstuk over Anders Breivik, van Theodor Holman die zich verwant voelt met Breivik en die opriep om een Pool dood te schieten, en die Vlaams Belang-kliek met Wim van Rooy en Benno Barnard en al die Vlaamse nazi’s loopt daar ook al sinds jaar en dag de deur plat. Ik pleitte vier jaar geleden al voor een boycot van De Balie want het is een Nazi-hangplek.

Holocaustontkenning

Daarnaast financierde Albrecht jarenlang The Post Online, de website van de rabiate racist Bert Brussen, die iedereen helemaal de tyfus intimideert met wie hij het niet eens is. Waar Nazi’s een podium vinden en Annabel Nanninga een Holocaust-ontkenner mocht interviewen over “vrije meningsuiting”. Journalist Rena Netjes werd door Albrecht dan weer fijntjes beschuldigd van ‘Holocaustontkenning‘ omdat ze het niet met hem eens is dat joden niet meer veilig zijn in Nederland vanwege de moslims.

Face it, fellas, Albrecht is een verbeten islamofoob die al zijn macht en middelen inzet om extreemrechts gedachtegoed te propageren en te verspreiden. Hij is de spil van extreemrechts Nederland. Het getuigt van fatsoen en van ethische hygiëne om niet te willen spreken in het debatcentrum van deze charlatan van de racistische haatindustrie.

Reacties uitgeschakeld voor Artikel Frontaal Naakt [Peter Breedveld]/De Balie is wel degelijk een hangplek voor racisten

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.