Hetze Wilders tegen Surinaamse allochtonen/”Drie beesten van Surinaamse afkomst”/Wilders’ racisme en politiestaat/”Strafkampen”

HETZE WILDERS TEGEN SURINAAMSE ALLOCHTONEN/”DRIE BEESTEN VAN SURINAAMSE AFKOMST”/WILDERS’ RACISME EN POLITIESTAAT/”MEER POLITIE OP STRAAT, STRAFKAMPEN”

Image result for ouderwetse vulpen/Foto's
Image result for middeleeuws zwaard

BESTRIJD FASCISME,  ISLAMOFOBIE EN RACISME  MET DE PEN EN HET ZWAARD

VOORAF:iK BEN WOEDEND!WANT:
Beste lezers
Wat gebeurt er toch in Nederland.Wilders, die fascist [1] wordt met de dag brutaler, doet de meest aanstootgevende, haatzaaiende en discriminerende uitspraken, beledigt met de regelmaat van de klok Kamerleden, zit in het Parlement, maar noemt het tegelijkertijd een nepparlement [2] en deze Tweede Kamer van de zogezegde Nederlandse ”democratische rechtsstaat” laat dit, op enkele incidentele en soms best pittige [waarvoor nadrukkelijk waardering] tegengeluiden in, maar gebeuren.Laat de fascist zijn gang maar gaan, nu ook geflankeerd door mede fascist Thierry Baudet, die ook de ene aanstootgevende uitspraak doet na de andere. [3]Wat is er toch met links gebeurd?Wanneer komt er nou eens een flinke linkse vuist, een substantieel tegengeluid tegen deze figuur en zijn mede vriend Baudet?Welke publicist, op buitenparlementaire critici zoals Joke Kaviaar, Peter Storm, Grutjes,nl [en enkele andere] [de ”goeden” zoals Asha Ten Broeke en Leo Lucassen niet te na gesproken] verheft zijn stem nog?Dit platte of ”chique” [a la Baudet] fascisme wordt steeds meer genormaliseerd.Ik ben al vanaf 2007 in het geweer tegen Wilders en zonder mijzelf op de borst te willen slaan, zag ik het Gevaar, dat hij vertegenwoordigde al vanaf het begin, toen anderen nog om hem moesten lachen, alsof hij een clown in een slechte voorstelling was. [4]Nu men erachter is, dat hij dat allerminst is, is er nog weer geen effectief antwoord, nog geen effectief weerwoord tegen hem.Daarom klim ik maar weer eens in de pen, waarbij ik voorstellen en uitspraken van Wilders post.DEZE KEER:
Een Gouwe Ouwe, om te laten zien, dat G Wilders NIET is geradicaliseerd:Hij was altijd al extreem rechts en radicaal:
Wat wil nu het geval:In juli 2007 kreeg een taxichauffeur, Henk Schuurman, in Almere ruzie met een groep jongeren, wat er -helaas- in resulteerde, dat hij werd neergestoken en overleed Een verschrikkelijke zaak, zonder meer.Lees alles over deze zaak onder noot 5Maar omdat  deze jongeren van Surinaamse afkomst waren, greep Wilders dit aan om Wilderiaans los te gaan, over ”beesten” te praten en vals te suggereren, dat criminaliteit een allochtonenprobleem zou zijn [6]Ook ”interessant” is een ander kijkje op het gedachtegoed van deze man en zijn Partij:Zijn voorliefde voor en streven naar een politiestaatIk citeer uit zijn onderstaande column:
”De Partij voor de Vrijheid heeft de ambitie om in Nederland minstens dezelfde duizelingwekkende criminaliteitsvermindering te realiseren. De misdaad in ons land kan zeer fors teruggedrongen worden met meer politieagenten op straat, met minimumstraffen en met strafkampen.” [7]Let u op het streven naar ”strafkampen”? [8]Die hadden we [en misschien nog] in Siberie ook [9], alsmede in de meeste dictatoriaal geregeerde landen.
Zie onderstaande column, tekenend door het Wilders racisme
Deze man is een Groot Gevaar, zoals ik al herhaaldelijk heb beweerd, gestaafd met bronnen en feiten [10]Vandaar, aansluitend aan deze post [hoewel u wel even moet wachten, voor mijn Aanval wordt gepubliceerd], mijn Mega aanval op WildersMisschien gaat daar nog een ”kleinere” Wilders post aan vooraf, maar dat merkt u dan wel
Eerst de Wilders Column, daarna de noten

Astrid Essed

WILDERS COLUMN IN GEEN STIJL
‘Vorige week werd in Almere taxichauffeur Henk Schuurman door drie beesten van Surinaamse afkomst doodgestoken.”……..””De Partij voor de Vrijheid heeft de ambitie om in Nederland minstens dezelfde duizelingwekkende criminaliteitsvermindering te realiseren. De misdaad in ons land kan zeer fors teruggedrongen worden met meer politieagenten op straat, met minimumstraffen en met strafkampen.’

COLUMN WILDERS [IN GEEN STIJL]
CRIMINELE ALLOCHTONEN  

https://www.pvv.nl/in-de-media/opinie/519-criminele-allochtonen-column-geenstijl.html

Geschreven: 27 juli 2007

Vorige week werd in Almere taxichauffeur Henk Schuurman door drie beesten van Surinaamse afkomst doodgestoken. Dat het geen toeval is dat het om niet-Westers allochtone daders gaat, blijkt uit het recent verschenen onderzoeksrapport ‘Allochtone en autochtone verdachten van verschillende delicttypen nader bekeken’ van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). 

Het rapport beantwoordt onder andere de vraag in welke mate autochtonen en niet-Westers allochtonen zich schuldig maken aan misdaad, en vergelijkt daarbij beide groepen. 

De uitkomsten zijn huiveringwekkend.

Uit het onderzoek blijkt dat van circa een derde van alle gepleegde delicten de vermeende dader een niet-Westers allochtoon is, terwijl deze groep ‘slechts’ ongeveer elf procent van onze bevolking omvat. 

Marokkanen, Turken, Antillianen en Surinamers zijn fors oververtegenwoordigd binnen alle onderzochte misdaadgebieden. Zowel diefstal met geweld, vernieling en verstoring van de openbare orde als gewelds-, vermogens-, verkeers-, drugs- en wapendelicten worden relatief veel vaker door leden van deze vier grote allochtone groepen gepleegd dan door autochtone Nederlanders. 

Deze gegevens zijn op zichzelf al schrikbarend, maar enkele specifieke cijfers betreffende Antillianen en Marokkanen zijn nog veel schokkender.

Vergeleken met autochtone Nederlanders is de kans dat volwassen Marokkanen van de tweede generatie van wie beide ouders in het buitenland geboren zijn, verdacht worden van vernieling en verstoring van de openbare orde acht keer zo groot. Voor bedreiging is dat elf keer, voor een vermogensdelict vijftien keer en voor diefstal met geweld maar liefst vierendertig keer. 

De kans dat volwassen Antillianen van de eerste generatie verdacht worden van een zedendelict is zeven keer zo groot dan dat een autochtoon hiervan wordt verdacht, voor een wapendelict is dat veertien keer en voor diefstal met geweld is dat zelfs tweeëntwintig keer.Met Marokkaanse en Antilliaanse jongeren is het minstens zo erg gesteld De kans dat 12 tot 17 jarige Marokkanen en Antillianen van de tweede generatie van wie beide ouders niet in Nederland geboren zijn, verdacht worden van diefstal met geweld is vergeleken met autochtone leeftijdsgenoten zesentwintig respectievelijk drieëntwintig keer zo groot, en de kans dat eerste generatie Marokkaanse en Antilliaanse jongeren verdacht worden van dat misdrijf is zelfs eenendertig dan wel tweeëndertig keer zo groot.

Met deze horrorcijfers in de hand zou je denken dat het kabinet de misdaad onder met name Antillianen en Marokkanen nu eens eindelijk echt gaat aanpakken. Maar niets is minder waar. Zowat het eerste besluit van dit kabinet was het intrekken van het wetsontwerp ‘Terugzending criminele Antillianen’, waarmee Antilliaanse misdadigers naar hun boeveneilanden teruggestuurd zouden kunnen gaan worden. 

Wel strooit dit socialistenkabinet met extra miljoenen voor met name softe preventieprojectjes én er zal aangaande de misdaad onder allochtonen zelfs een heuse werkconferentie met een paar wetenschappers belegd worden… Grotere lamlendigheid is nauwelijks voorstelbaar.Anders dan dit kabinet weet men in de Verenigde Staten wél hoe misdaad aangepakt moet worden. Tussen 1990 en 2000 daalde in New York het aantal autodiefstallen, inbraken, berovingen en moorden stuk voor stuk met maar liefst minstens zeventig procent. Tussen 2000 en 2005 daalde de criminaliteit nog eens met bijna een derde. 

Deze spectaculaire daling van de misdaad werd niet met welzijnswerkers, maar met meer politie en met langere celstraffen tot stand gebracht.De Partij voor de Vrijheid heeft de ambitie om in Nederland minstens dezelfde duizelingwekkende criminaliteitsvermindering te realiseren. De misdaad in ons land kan zeer fors teruggedrongen worden met meer politieagenten op straat, met minimumstraffen en met strafkampen. 

Verder moeten niet-Westers allochtone criminelen met een dubbel paspoort gedenaturaliseerd en uitgezet worden, en gezien de enorme oververtegenwoordiging van deze groep in de misdaadstatistieken zal Nederland dan in een mum van tijd voorgoed verlost zijn van enkele tienduizenden misdadigers. 

Daarnaast moet het ingetrokken ‘Antillianenwetsvoorstel’ nieuw leven ingeblazen worden. Tot slot stel ik een nieuwe maatregel voor: laat niet-Westers allochtonen, ongeacht of zij wel of geen dubbele nationaliteit bezitten, hun straf uitzitten in het land van afkomst. De cellen in Rabat en Ankara zijn vast niet zo comfortabel als de hotelkamers van de Bijlmerbajes. 

Nederland zou hiertoe verdragen moeten afsluiten, om te beginnen met Marokko, Turkije en Suriname.De Nederlandse burgers snakken naar veel minder misdaad en aan de andere kant van de oceaan is aangetoond dat het kan. Maar voordat de zon in ons land weer kan gaan schijnen moet dit kabinet verdwijnen, nog liever vandaag dan morgen. 

EINDE COLUMN WILDERS

NOTEN[1]

PROTOTYPICAL FASCISM IN CONTEMPORARY DUTCH POLITICSHENK BOVEKERK Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics Henk Bovekerk (s475630) Tilburg University, the Netherlands BA Liberal Arts & Sciences (Humanities major) Under the supervision of dr. A.C.J. de Ruiter Read by prof. dr. J.M.E. Blommaert Fall Semester 2011  

http://www.henkbovekerk.nl/wp-content/uploads/2020/01/BA-Thesis-Henk-Bovekerk.pdf

UNIVERSSTUDENT KRIJGT 10 VOOR THESIS OVER ”FASCISTISCHE” PVV
https://universonline.nl/nieuws/2012/01/06/student-krijgt-tien-voor-thesis-over-fascistische-pvv/

Henk Bovekerk, UvT-student (Liberal Arts & Sciences) werd voor zijn thesis ‘Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics: An Analysis‘, beloond met het hoogst haalbare: een tien.

Naar aanleiding van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen (2010) maakte Bovekerk een analyse van de PVV van Geert Wilders. Rob Riemen stelt dat Geert Wilders en zijn beweging het prototype zijn van hedendaags fascisme. Wat is eigenlijk fascisme? Is er inderdaad een terugkeer van het fascisme? En zijn Geert Wilders en zijn beweging het prototype van hedendaags fascisme? Op basis van het werk van historicus Robert O. Paxton over hoe het fascisme werkt, en na bestudering van de werken van onder andere Geert Wilders en Martin Bosma, concludeert Bovekerk dat we in Nederland inderdaad te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Overigens is de scriptie van Bovekerk nog niet gepubliceerd in de Theses-database van de UvT. Volgens de universiteit zal dat nog een week duren. Update: Bovekerk publiceerde de scriptie inmiddels wel op zijn eigen site. Lees de scriptie hier.

Bovekerk werd bij het schrijven van de scriptie begeleid door arabist Jan Jaap de Ruiter.  Tweede lezer is Jan Blommaert.  Beiden staan bekend als tegenstander van de PVV.  Op internet ontstond daarom direct na bekendmaking van het nieuws een discussie over de onafhankelijkheid van de begeleiders en het linkse imago van de universiteit.

Is het niet opvallend dat een student, die de PVV fascistisch noemt, zo’n hoog cijfer krijgt van een academicus die bekend staat als PVV-criticus?  Op Twitter laat de arabist weten de thesis academisch briljant te vinden: “De thesis van Bovekerk is door mij, als begeleider en prof Jan Blommaert als tweede lezer met een 10 beoordeeld op grond van de kwaliteit. De PVV aanhangers moeten niet zo bang zijn voor een beetje kritiek en een scherpe academische analyse.”

Tegen Univers zegt de arabist: “Het cijfer voor deze thesis heeft enkel te maken met de academische kwaliteit ervan; daar waren zowel ik als de tweede lezer het over eens.”

Via Twitter laat Geert Wilders weten: “Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.” De wetenschappers van de UvT reageren daar vervolgens weer op via Twitter. “Tilburg University nodigt de heer Wilders van harte uit voor een inhoudelijk debat op onze schone campus .”

EINDE BERICHT

PVV/FORUM VOOR DEMOCRATIE/VIJF VOOR TWAALF

ASTRID ESSED

MAART 2018

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/pvv-forum-voor-democratie-vijf-voor-twaalf/

GEPUBLICEERD OP WEBSITE AFA FRYSLAN

[2]

NOS 

WILDERS: TWEEDE KAMER IS EEN NEPPARLEMENT

17 SEPTEMBER 2015

https://nos.nl/artikel/2058288-wilders-tweede-kamer-is-een-nepparlement.html

PVV-leider Wilders vindt de Tweede Kamer een nepparlement. Bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei hij dat het verschil tussen de Kamer en de bevolking levensgroot is. 

Wilders verwees naar het moment, gisteren, dat Kamerleden applaudisseerden toen Pechtold gemeenten bedankte die asielzoekers opnemen. Volgens Wilders ging dat applaus in tegen de wil van miljoenen Nederlanders. 

“Een meerderheid van het Nederlandse volk vindt dat we de grenzen moeten sluiten. Dat betekent dat het verschil tussen deze Kamer, dit nepparlement – want dat is het, een nepparlement – en de mensen thuis levensgroot is”, zei hij.

Lef

Pechtold vroeg zich af “waar Wilders het lef vandaan haalt om tegen andere Kamerleden te zeggen dat ze de bevolking niet vertegenwoordigen”. Volgens hem zegt Wilders in feite dat hij het volk is. “Stop met zeggen dat Kamerleden niet meer vertegenwoordigen waar ze democratisch op gekozen zijn. Dat hebben we in de geschiedenis te vaak meegemaakt”, zei Pechtold.

PvdA-Kamerlid Vos twitterde dat Wilders met zijn uitlatingen openlijk de kenmerken toont van “fascistoïde leiderschap”. Hij zei later dat hij bij die tweet blijft. Volgens Vos zijn de uitlatingen fascistoïde, omdat de democratie wordt ontkend en het volk wordt opgeroepen om in verzet te komen. 

In een reactie dáárop zei Wilders dat Vos niet goed bij zijn hoofd is. Wilders beschouwt de uitspraak van Vos als een verkapte oproep om hem wat aan te doen. 

[3]

NATIONAAL COMITE 4 EN 5 MEI INTERVIEWT THIERRY BAUDET VOOR VRIJHEIDSBOEK EN NOEMT HEM ”INSPIREREND”/NORMALISERING FASCISME UIT ONVERWACHTE HOEKASTRID ESSED6 MEI 2019[In dit artikel ook racistische en fascistoide uitspraken Thierry Baudet]
https://www.astridessed.nl/nationaal-comite-4-en-5-mei-interviewt-thierry-baudet-voor-vrijheidsboek-en-noemt-hem-inspirerend-normalisering-fascisme-uit-onverwachte-hoek/

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/nationaal-comite-4-en-5-mei-interviewt-thierry-baudet-en-noemt-hem-inspirerend-normalisering-fascisme/

DE VALSE PIANO VAN BAUDET
https://valsepianobaudet.noblogs.org/

[4]

A TSUNAMI OF RACISM

THE POLITICAL VIEWS OF MR WILDERS

ASTRID ESSED

2007

https://www.indymedia.org.uk/en/regions/world/2007/04/369132.html

OF

[5][5]

HART VAN NEDERLANDHART VAN TOEN: 21 JULI 2007- BEGRAFENIS HENK SCHUURMAN
https://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/hart-van-toen-21-juli-2007-begrafenis-henk-schuurman/

We gaan terug naar 21 juli 2007. Taxichauffeur Henk Schuurman wordt begraven.

Onder grote belangstelling is vanmorgen in Almere de 56-jarige Henk Schuurman begraven. De voormalig taxichauffeur werd vorig weekend doodgestoken, nadat hij ruzie kreeg met een groep jongeren.

De verdachten, van 15, 16 en 18 jaar oud, zitten in voorarrest. Ook de lokale Almere Partij was bij de begrafenis. Zij vinden het hoog tijd dat de stad harder op gaat treden tegen hangjongeren.

‘Hart van Toen’ is een dagelijkse internetrubriek waarin we terugblikken op een reportage die we op dezelfde datum in een eerder jaar hebben gemaakt.MOORDZAKEN.COMHENK SCHUURMAN
https://moordzaken.com/Henk_Schuurman

 
Henk Schuurman
Leeftijd57 jaar
Datum14 juli 2007
MoordplaatsAlmere
MoordwijzeSteekwapen
StatusOpgelost
MisdrijfDoodslag
StrafGeen

Op zaterdagavond 14 juli 2007 reden Henk Schuurman en zijn vrouw Mary over de Kalenderweg te Almere, toen zij door een groepje jongeren werden bekogeld met rauwe eieren. Mary werd door het open raam door een ei geraakt. Henk werd kwaad, stopte de auto en sprak de jongens op hun gedrag aan. Toen zij laks en lacherig reageerde, gaf Henk één van de jongens een duw waardoor deze ten val kwam. Een andere jongen begon zich nu met de woordenwisseling, die al snel overging in geschreeuw, te bemoeien. Er vindt een gevecht plaats tussen de jongeren en Henk. Plots trekt een 16-jarige jongen een mes en steekt de 57-jarige Henk in zijn rug. Henk overlijdt aan zijn verwondingen.


In 2011 wordt ook de zoon van Henk, de 34-jarige Ron Schuurman, doodgestoken tijdens een ruzie.

Verdachte

De 16-jarige verdachte zegt uit noodweer te hebben gehandeld. Henk had hem immers een duw gegeven.

Uitspraak

  • Notitie: Het hoger beroep is op dit moment (niet) meer online te vinden. Het hof heeft de jongeman vrijgesproken.

Hieronder de oude rechtbank uitspraak.

Rechtbank Zwolle, 28 februari 2008

De rechtbank acht het beroep op noodweer-exces niet aannemelijk. Alvorens te kunnen komen tot een situatie waarin de grenzen van de noodzakelijke verdediging worden overschreden dient er vastgesteld te worden dat verdachte zich binnen de begrenzing van een noodweersituatie bevond. Ter terechtzitting heeft verdachte zelf verklaard dat de situatie van de vechtpartij van Henk met [medeverdachte] niet zo ernstig was, dat hij het mes had moeten gebruiken. De rechtbank overweegt dat er weliswaar sprake is geweest van een aanranding door Henk van de verdachte en diens vriend, maar dat het gevaar dat hieruit voortvloeide niet zodanig was dat dit op geen andere wijze te keren viel. De rechtbank baseert zich voor dit oordeel op diverse getuigenverklaringen waaruit blijkt dat verdachte niet alleen was op de plaats van de vechtpartij, maar dat er meerdere jongens aanwezig waren die probeerden Henk met schoppen en slaan van hun vriend af te krijgen. Bovendien waren er diverse omstanders aanwezig die zich met de vechtpartij bemoeiden. De rechtbank verbindt hieraan de conclusie dat er geen sprake was van een noodweersituatie en passeert om die reden het beroep op noodweer-exces.


De rechtbank is in dit geval van oordeel dat een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf voor de duur van 18 maanden in beginsel noodzakelijk is, omdat aard en ernst van het bewezen en strafbaar verklaarde door een lichtere strafrechtelijke afdoening van de zaak miskend zouden worden.  

OMROEP FLEVOLAND

OM STAAKT VERVOLGING IN ZAAK HENK SCHUURMAN

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/55248/om-staakt-vervolging-in-zaak-henk-schuurman
almere • Woensdag 17 december 2008 | 0:00Het Openbaar Ministerie staakt de vervolging in de zaak van de doodgestoken Almeerder Henk Schuurman.

De veroordeling van de 17-jarige dove verdachte is daarmee definitief. Hij is schuldig bevonden aan doodslag, maar krijgt geen straf. Na een ruzie stak hij in de zomer van 2007 taxichauffeur Henk Schuurman in de Almeerse Seizoenenbuurt dood. De verdachte werd veroordeeld tot cel en jeugd-tbs, maar dat werd later teruggedraaid door het Gerechtshof. Volgens het Hof handelde de dove jongen uit angst voor de agressieve reactie van het slachtoffer.

Justitie legt zich nu bij deze uitspraak neer.

EINDE BERICHT
WATERKANT.NLAANKLACHT NA UITSPRAKEN WILDERS OVER SURINAMERS29 JULI 2007  

https://www.waterkant.net/suriname/2007/07/29/aanklacht-na-uitspraken-wilders-over-surinamers/?cn-reloaded=1

TEKST

De Vereniging van Surinaamse Nederlanders gaat aangifte doen tegen Geert Wilders, naar aanleiding van uitspraken van de politicus over Surinamers. In zijn column op de website ‘nieuwnieuws.nl’ noemt de politiek leider van de Partij voor de Vrijheid, drie verdachten van een steekpartij in Almere “drie beesten van Surinaamse afkomst”.

Wilders pleit in zijn column voor een verdrag dat bepaalt dat veroordeelden hun straf uitzitten in het land van herkomst. “We voelen ons geroepen dit een halt toe te roepen,” aldus Mahin Jankie van de Vereniging van Surinaamse Nederlanders tegen Radio Nederland Wereldomroep. Volgens Janki voldoet de Nederlandse regering niet aan haar taak om rechtsbescherming aan haar onderdanen te geven. 

“Wilders plaatst zichzelf op de stoel van de rechter. Zolang iemand niet is veroordeeld, is hij verdachte. Als Wilders ze betiteld als ‘beesten van Surinaamse komaf’ gaat hij veel te ver. Het is te gek voor woorden dat een kamerlid zulke uitspraken kan doen,” vindt Janki. 
EINDE BERICHTGEVING INZAKE DE ZAAK HENK SCHUURMAN

[6]

COLUMN WILDERS [IN GEEN STIJL]
CRIMINELE ALLOCHTONEN  

https://www.pvv.nl/in-de-media/opinie/519-criminele-allochtonen-column-geenstijl.html

[7]
”De Partij voor de Vrijheid heeft de ambitie om in Nederland minstens dezelfde duizelingwekkende criminaliteitsvermindering te realiseren. De misdaad in ons land kan zeer fors teruggedrongen worden met meer politieagenten op straat, met minimumstraffen en met strafkampen.” 
COLUMN WILDERS [IN GEEN STIJL]
CRIMINELE ALLOCHTONEN  

https://www.pvv.nl/in-de-media/opinie/519-criminele-allochtonen-column-geenstijl.html

[8]
”De Partij voor de Vrijheid heeft de ambitie om in Nederland minstens dezelfde duizelingwekkende criminaliteitsvermindering te realiseren. De misdaad in ons land kan zeer fors teruggedrongen worden met meer politieagenten op straat, met minimumstraffen en met strafkampen. 
COLUMN WILDERS [IN GEEN STIJL]
CRIMINELE ALLOCHTONEN  

https://www.pvv.nl/in-de-media/opinie/519-criminele-allochtonen-column-geenstijl.html

[9]
ISGESCHIEDENISGESCHIEDENIS VAN DE STRAFKAMPEN IN SIBERIE

https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-de-strafkampen-in-siberie

”Na de dood van Stalin in 1953 kregen alle kleine criminelen –veroordeelden met een straf van vijf jaar of minder– direct gratie van het politbureau. Een jaar later werd vervolgens ook een groot deel van de politieke gevangenen op vrije voeten gesteld en in 1960 besloot men het Goelag-project volledig op te doeken. Toch worden er in Rusland tot op de dag van vandaag mensen veroordeeld tot werkstraffen in de strafkolonies.

Zo ook twee bandleden van de Russische band Pussy Riot, die in februari van dit jaar een ‘punkmis’ opvoerden in een Russisch-orthodoxe kathedraal. Zij werden onlangs veroordeeld wegens ‘hooliganisme’ en moeten nu twee jaar doorbrengen in een Russisch strafkamp. Weliswaar zijn de omstandigheden hier inmiddels beter dan ten tijde van de Goelag, maar desalniettemin komen zij volgens hun advocaat nog steeds terecht in de ‘gevangenishel’.

IS GESCHIEDENISGESCHIEDENIS VAN DE STRAFKAMPEN IN SIBERIE

https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-de-strafkampen-in-siberie

[10]

WILDERS OP WEBSITE ASTRID ESSED

https://www.astridessed.nl/tag/wilders/

EINDE NOTENAPPARAAT

Reacties uitgeschakeld voor Hetze Wilders tegen Surinaamse allochtonen/”Drie beesten van Surinaamse afkomst”/Wilders’ racisme en politiestaat/”Strafkampen”

Opgeslagen onder Divers

Reacties zijn gesloten.